Nyheter

Inför vecka 3

Vi är två veckor in i ligans jämnaste säsong någonsin. Självklart hoppas alla att den trenden håller i sig. Även fast hjärtat tar stryk. Lugna nerverna genom att läsa våra analyser av veckans matcher.

Mattias, Richard och Erik analyserar alla matcher inför den tredje veckan av säsongen. En match har redan spelats då Andy Reid tog med sitt Kansas City Chiefs och hälsade på hans forna lag Philadelphia Eagles. Reid lämnade staden där han har varit så framgångsrik med en seger och har efter tre matcher fler vinster än Chiefs hade under hela förra säsongen.

Matcherna har hittills varit väldigt jämna. Bara åtta av ligans trettiotvå lag är obesegrade efter två rundor. Historien visar oss att över 75 procent av de lag som börjar med tre vinster tar sig till slutspel. Inget lag som har inlett säsongen med två förluster har tagit sig till slutspel de senaste fem åren.

Vi har också fått se lag kasta bollen mer än någonsin tidigare. Mycket beror säkert på den höga nivå av quarterback-spel vi ser just nu. Peyton Manning leder flocken med nära 800 yards, nio touchdowns och noll interceptions. Elva quarterbacks har över 65 procent lyckade passningar. Trots att Cowboys kastar bollen alldeles för mycket leder Tony Romo gänget i den kolumnen med över 72 procent framgångsrika passningar.

Vi får nog vänja oss vid denna passglada liga, även fast försvaren brukar bli bättre och bättre ju längre säsongen lider.

För er som vill höra lite mer om just quarterback-spel? Lyssna på vår senaste podcast med den svenska landslagsspelaren Anders Hermodsson: Veckans NFL #8.

 

Söndag 19:00: Green Bay Packers hos Cincinnati Bengals

Båda de här lagen har imponerat hittills under säsongen. Trots det har de varsin vinst och förlust på grund av ett tufft inledande spelschema. Det är två lag som har ambitionen att utmana om Super Bowl redan i år men med en del frågor att besvara. De spelar dessutom i varsin tuff division där en slutspelsplats inte på något sätt är given. Alla matcher är viktiga.

Packers passoffensiv är vass men linjen är tveksam. Det borde Bengals tunga defensiva linje kunna utnyttja. Cincinnati har dessutom hyfsade spelare i sitt secondary. Det ska bli intressant att se vad Dom Capers kommer ut med för filosofi. Tidigare har Packers fokuserat på motståndarnas styrka och försökt ta bort det. Bengals är svåra på det sättet eftersom de har en sådan bredd i sin offensiv. Aaron Rodgers och hans kompisar kan göra det här intressant men Bengals bör ha mindre problem med Packers försvar än tvärtom. På hemmaplan är de favoriter.

Bengals vinner.

 

Söndag 19:00: St. Louis Rams hos Dallas Cowboys

Det här är ytterligare två lag som sitter på en vinst. Många underskattar ett ungt Rams som kan vinna över vilket lag som helst i NFL om de har en bra dag. Tyvärr har de haft en vana att inte alltid spelar på topp. Men Sam Bradford, quarterback, har inlett bra och nyförvärven passar bra in än så länge. Dallas har en bra trupp och tajminen känns rätt för det här laget i år. De har dessutom ett guldläge att vinna den egna divisionen med ett synbart svagt Giants, ett Redskins i kaos och ett Eagles som redan har två förluster.

Det här kan nog bli en underhållande match. Särskilt kampen mellan de fysiska spelarna på utsidan, Cortland Finnegan i Rams och Dez Bryant i Cowboys. Retstickan Finnegan kommer att tvinga fram minst ett personligt regelbrott. Men på hemmaplan är Cowboys stora favoriter. Dock varning för att Rams pass rush kan vända turen genom att producera någon turnover.

Cowboys vinner.

 

Söndag 19:00: Jacksonville Jaguars hos Seattle Seahawks

Det här är egnetligen inte mycket att skriva om. Spelbolagen ger 1.01 gånger pengarna på Seahawks. De var obesegrade i Seattle förra året och vann enkelt mot 49ers förra helgen. Jaguars är i något tillstånd av total meningslöshet och står ensamma på prispallen för utmärkelsen ”NFL:s sämsta lag”. Just nu. Något annat än att Seahawks totalt stänger ned Jaguars offensiv, springer över försvaret och villar sina starters från tredje kvarten skulle vara mycket förvånande.

Seahawks vinner.

 

Söndag 19:00: Cleveland Browns hos Minnesota Vikings

Det här är två lag som sitter på en hel del spännande spelare. Men båda har många allvarliga frågor angående framtiden på quarterback-positionen. Browns gjorde något väldigt oväntat i veckan då de bytta bort sitt enda riktiga offensiva vapen, sin running back Trent Richardson, till Colts. Dessutom är Weeden skadad och ersätts av reserven Brian Hoyer. Ledningens motivation att göra en bra säsong känns så där…I Vikings har quarterbacken Christian Ponder mycket att bevisa. Laget har ett gäng problem men på hemmaplan bör de vinna enkelt mot Browns.

Vikings vinner.

 

Söndag 19:00: Tampa Bay Buccaneers hos New England Patriots

Det här är två lag som hittills har varit besvikelser. Skillnaden är att Patriots har vunnit sina matcher ändå. Det är en styrka i sig. Det lär bli bättre ju längre säsongen lider och den här veckan spelar man hemma mot ett Tampa Bay som inte verkar veta riktigt vad de vill. Quarterbacken Josh Freeman är starkt ifrågasätt, spelare har tröttnat på tränaren Greg Schianos hårdföra stil och det känns som allmänt kaos. Men man ska inte glömma att de faktiskt har en hel del bra spelare i Buccaneers, på båda sidor av bollen. Om Patriots fortsätter att spela lika dåligt i offensiven som de har gjort de senaste veckorna kan det blir riktigt spännande. Men hemma är de favoriter.

Patriots vinner.

 

Söndag 19:00: Arizona Cardinals hos New Orleans Saints

Här har vi två quarterbacks som gillar att kasta bollen och kasta djupt. Båda lagens secondary kan nog få en del att bita i. Det är ingen tvekan om att Drew Brees i Saints är den bättre quarterbacken men då står även Cardinals försvar för lite mer av en utmaning än vad Rob Ryans grabbar i New Orleans gör. Båda lagen lyser med avsaknaden av att vettigt springspel vilket bäddar upp för en underhållande tillställning.I slutändan så är ändå Saints det skickligare laget och spelare som wide receiver Marques Colston och tight end Jimmy Graham kommer vara de som avgör detta.

Det blir spännande att se hur coach Arians väljer att använda Arizonas unge cornerback Patrick Peterson som utöver att spela försvar även har kastat bollen samt tagit emot bollar från quarterback Carson Palmer.

Saints vinner.

 

Söndag 19:00: Detroit Lions hos Washington Redskins

Robert Griffin III i Redskins har haft en tung upptakt på säsongen och ställs nu mot NFL:s mest dominanta defensiva linje. Förra årets stora succéman har haft problem att komma igång i matcherna och inte vaknat till förrän matcherna vart i stort sett avgjorda. Running back Reggie Bush i Lions har vart en stor del av deras anfall men har åkt på lite småskador, det ser dock ut som han kommer till start ändå, mest troligt är att han kommer ha en något mindre roll för att undvika skador. Redskins running back Alfred Morris var fantastisk förra säsongen men har inte hittat tillbaka dit ännu.

Washingtons försvar har haft en dålig start på säsongen och det tror jag Lions quarterback Matthew Stafford tillsammans med sin trogne wide receiver Calvin Johnson kommer fortsätta utnyttja. Men det kommer att bli en jämn match.

För eller senare kommer huvudcoach Mike Shanahan få ordning på grabbarna och Redskins att örja spela bra igen. Jag tror det kan ske redan nu, på hemmaplan mot Lions.

Redskins vinner.

 

Söndag 19:00: New York Giants hos Carolina Panthers

Giants har inte börjat säsongen bra och running back David Wilson har två fumbles samtidigt som quarterback Eli Manning mäktat med hela sju interceptions. Detta måste snyggas upp om de ska vara en utmanare i år. Det här är en match där båda lagen har mycket att bevisa. Panthers måsta visa att de kan avsluta matcher snyggt och inte ständigt falla ihop i slutet. New York måste visa att de kan ta hand om fotbollen, få igång ett springspel och vinna matcher igen.

Carolina’s defensiva linje har överraskat positivt med rookie Star Lotulelei, defensive tackle, i täten.

Tom Coughlin har tillsammans med resten av Giants fått mycket skit hittills på säsongen. Det är i såna här lägen New York går ut och dominerar totalt och visar varför de är ett av ligans mer framgångsrika lag.

Giants vinner.

 

Söndag 19:00: Houston Texans hos Baltimore Ravens

Texans två skickliga running backs Arian Foster och Ben Tate får något att bita i nu då Ravens duktiga springförsvar står för motståndet. Baltimores secondary kommer få det tufft att handskas med båda Andre Johnson, DeAndre Hopkins och Owen Daniels och det kommer definitivt finnas passalternativ för quarterback Matt Schaub. Baltimore måste försöka få igång sitt springspel om de ska få en chans. Ravens wide receiver Torrey Smith har börjat säsongen lovande och är påväg mot över 1,400 yards. Han kommer att behöva hjälp av odraftade rookien Marlon Brown om Baltimores passpel ska vara effektivt.

Left tackle Bryant McKinnie i Ravens måste visa att han är samma spelare som han var i slutspelet om han ska ha någon chans att sakta ned Houston’s defensive end J.J. Watt.

Houston har vänt underläge till vinst två matcher i rad nu och de är helt enkelt ett bättre lag än vad Baltimore är just nu.

Texans vinner.

 

Söndag 19:00: San Diego Chargers hos Tennessee Titans

Chargers har börjat säsongen väldigt laddade och visat upp framförallt ett farligt anfallsspel. Philip Rivers har inlett säsongen stekhett och Titens måste försöka kontrollera passförsvaret och hålla Rivers siffror nere. Deras försvar har verkligen klivit fram i år och spelat överraskande bra. Med Jake Locker i förarsätet är Titans svårförutsägbara, anfallet varierar mellan bra och väldigt dåligt. De har haft väldigt jämna matcher mot Texans och Steelers, som de tyvärr förlorat på målsnöret. Chargers försvar har visat tydliga brister och det är deras andra raka bortamatch, det tär på spelarna.

Titans vinner.

 

Söndag 22:05: Atlanta Falcons hos Miami Dolphins

Falcons fick sin running back Steven Jackson skadad förra veckan och det är i skrivande stund osäkert om han kommer spela eller inte. Inför säsongen gick cornerback Brent Grimes från just Atlanta till Miami och har varit en av säsongens hittills bästa spelare, han lär ha en del att göra nu mot Falcons fantastiska passmottagare. Dolphins quarterback Ryan Tannehill spelade mycket bra förra veckan och de fick igång lagets nya wide receiver Mike Wallace. Huvudcoach Joe Philbin verkar även fått ordning på försvaret vilket är en stor anledning till att Miami vunnit båda de inledande matcherna.

Atlantas anfall är ett av de mest dynamiska i ligan och wide receiver Julio Jones är en riktig stjärna, det krävs nu då Roddy White verkar ha tappat några steg.

Falcons vinner.

 

Söndag 22:25: Buffalo Bills hos New York Jets

Matchen mellan de quarterbacks som gick högst i årets draft. Detta är chansen för Geno Smith att visa att han borde ha valts före sin motståndare E.J Manuel. Båda lagen har spelat poängfattig fotboll och fokuserar på att täppa till defensivt, för att inte behöva kräva så mycket av en ung quarterback. Det blir en fysisk match, få poäng och väldigt jämn. Bills springspel har sett bättre ut än för Jets, vilket mycket väl kan bli den avgörande faktorn.

Bills vinner.

 

Söndag 22:25: Indianapolis Colts hos San Fransisco 49ers

Efter en tung förlust förra veckan för 49ers, får man stackars Colts på besök. De kommer gå ut hämndlystna, hela tiden aggressivt jaga poäng och åter övertyga alla experter att de är det bästa laget. Man möter ett Colts-försvar som har svårt att sätta stopp för mobila quarterbacks, vilket såklart gynnar Colin Kaepernick i 49ers. Colts kommer försöka hålla i bollen, tvinga 49ers anfall att stå vid sidlinjen och försöka hålla det till få poäng. Sedan får man försöka lita på att Andrew Luck, quarterback, kan fortsätta vända matcher i den fjärde kvarten som han gjort så många gånger tidigare.

49ers vinner.

 

Söndag 02:30: Chicago Bears hos Pittsburgh Steelers

Bears har sett bra ut, de har stärkt sin offensiva linje som har varit en svaghet. Nu får det ett rejält test mot Pittsburgh och Dick Lebeaus innovativa försvar. Steelers skickar gärna blitzande spelare från alla möjliga positioner. Troligen kommer de försöka förvirra och attackera den offensiva linjens högra sida, där Bears har rookies på både guard- och tacklepositionen. Pittsburghs anfall har haft stora problem och möter nu ett av ligans mest dominerande försvar. Så länge Bears tar några poäng och inte ger bort bollen, kommer deras försvar vinna matchen åt dem.

Bears vinner.

 

Måndag 02:40: Oakland Raiders hos Denver Broncos

Den första rivalmatchen inom AFC West och det är topprankade Broncos mot bottenrankade Raiders. På Expekt.com ligger spreaden på 14,5 poäng till Broncos, det talar ett tydligt språk om hur tydliga favoriter Broncos är att vinna matchen. På bara två matcher har Broncos tagit 90 poäng, det är enorma siffror. Raiders försvar får svårt att hålla spelare som Wes Welker, Demaryius Thomas och Eric Decker ute från sin endzone. Offensivt behöver samtliga Raiders-spelare ha sin karriärs match för att kunna hänga med Broncos poängmässigt. Räkna med poängkalas, men bara åt ena hållet.

Broncos vinner.

 

Veckans spel

NFL Supporter samarbetar med bettingsajten Expekt. De erbjuder just nu en deal där nya spelare kan satsa mellan 100-1000 kronor på en valfri trippel. Om inte spelet sitter? Då ersätter Expekt pengarna och du kan plocka ut dem direkt! Helt riskfritt, alltså. En bra möjlighet att arbeta ihop en schysst spelpeng utan att riskera någon förlust.

Se erbjudandet från Expekt!

Här nedanför är några odds som vi gillar den här veckan. Men välj alltid ut odds som du själv gillar. Vi är inte några betting-experter på NFL Supporter.

Giants (-1.5): New York Giants åker till Carolina och ska ta sig an Panthers. Lagens känns relativt jämna men Giants borde vara en bra matchup för New York. Eli Manning kan kasta bollen på ett stukat passförsvar. Förhoppningsvis har Coughlin skällt på dem så de inte ger bort bollen lika ofta. Odds: 1.80.

Lions (+1.5): Redskins har sett förskräckliga ut. Särsklilt i försvaret. Lions har sett vassa ut på båda sidor av bollen. Om Stafford sätter upp en del poäng får Washington svårt att hänga med. Odds: 1.93.

Buccaneers (+8.5): Patriots har inte visat att de är kapabla att utklassa några lag än så länge. Tampa Bay borde kunna göra det jämnare än så här. Odds: 1.75

 

Vad ska DU se?

Nyheter

To Top