Fantasy

Fantasy vecka 7: Points for everyone!

Foto: Norm Hall/Getty Images

Det här var en sån vecka där man kollar över sina fantasylag och är supernöjd med poängen de skapat ihop tills man kollar på motståndaren, och den på något magiskt sätt lyckats ordna 20 poäng extra. Det känns som att Oprah regisserat denna fantasy-omgången: points for everyone! Hur många lade sig t.ex. på söndagkvällen med en betryggande ledning för att sedan se Tyler Lockett trycka in 53 poäng och vända på steken? Om det är något vi lärt oss i denna omgången såväl på planen som i fantasy så är det att matchen inte är klar förrän sista spelet är gjort.

Veckans fantasy-hjälte

Vi har redan nämnt honom i ingressen, Tyler Lockett är omgångens hjälte utan tvekan. Han har vunnit fantasy-matcher på egen hand trots att hans insats med 200 yards och tre touchdowns på något obegripligt sätt inte räckte till seger för Seahawks. Locketts 53 fantasy-poäng är överlägset bäst hittills under säsongen.

Veckans besvikelse

Om 49ers med skadeproblem på sina running backs trots det sätter upp 197 rushing yards mot New England Patriots, då tror man att en skadefri Jerick McKinnon haft en stor dag! Det hade han inte. McKinnon fick tre carries och lyckades på dessa bidra negativt till 49ers yards-total. Inte en passning blev det heller. Värst av allt? Han kan göra fler besvikna nästa vecka, för det ser ju ut som att han borde få mer att göra på grund av Jeff Wilsons (17 carries, 112 yards och tre touchdowns mot Patriots) skada i matchen.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Joe Burrow slog rookie-rekord för antal passing yards under en vecka i helgen. Nu möter han Titans som kommer att vara i förarsätet den här matchen men har ett överkomligt passförsvar. För dig som vill köpa en lott så startar Tua Tagovailoa i ett Miami-offense som ser ut att vara som skapat för honom, efter tufft motstånd från Rams denna helgen så kommer några bra matchups mot Cardinals, Chargers och Broncos. Jimmy Garoppolo finns ledig i väldigt många ligor och har bl.a. Seahawks och Saints att möta under de kommande tre veckorna.

Running backs: Eftersom Chris Carson säkerligen missar den kommande helgens match så seglar Carlos Hyde upp som ett bra val denna veckan, trots att han inte sett särskilt bra ut i år så kommer han att få chanser mot 49ers. På andra sidan bollen så skulle jag snarare satsa på att JaMycal Hasty får merparten av arbetet och inte nyss nämnde McKinnon när både Wilson och Mostert troligen missar spel. Håll även ögonen öppna för om Tevin Coleman kommer tillbaka från IR. För Jets så har Lamical Perine visat tillräckligt för att bli lagets RB1 framöver, och lagets nye play caller Dowell Loggains borde ju inte kunna försämra lagets chanser att producera offensivt. Med Mixon troligen borta ännu en vecka så är Gio Bernard också ett bra alternativ i ett roligt Bengals – anfall.

Wide receivers: Brandon Aiyuk i 49ers är äntligen igång, lagets val i förstarundan av årets draft tog emot sex av sju passningar för 115 yards mot Patriots talangfulla secondary och kommer att fortsätta få möjligheter framöver. Årets Eagles-spelare som kanske kommer tillbaka och kanske kan producera är rookien Jalen Reagor. I Browns borde Rashard Higgins vara den som får ta över efter Odell Beckham Juniors säsongsavslutande knäskada.

Tight ends: I ett anfall som sett bra ut stundtals men ett lag som inte har något att spela för så gillar vi Irv Smiths chanser framöver. Kyle Rudolph är en trade-kandidat för ett tankande Vikings inför kommande trade-deadline. Rookien Harrison Bryant i Browns såg väldigt bra ut i Austin Hoopers frånvaro och även frånvaron av OBJ borde innebära fler möjligheter för Bryant. Är möjligen Dallas Goedert tillbaka för Eagles denna veckan? Annars kan Richard Rodgers vara värd ett spel mot Cowboys för er som sitter brunt till.

 

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Team Tellbe, coachat av Daniel Tellbe för veckans grymmaste insats. Med 183.4 poäng togs en förkrossande seger i ligan NFL Supporter #7 och Tellbe blåste nytt liv i slutspelschanserna efter en 2-4 – start.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Justin Herbert Chargers 38.5
RB Jeff Wilson Jr. 49ers 32.0
RB James Robinson Jaguars 31.7
WR Tyler Lockett Seahawks 53.0
WR Davante Adams Packers 44.6
TE Harrison Bryant Browns 21.6
FLEX Diontae Johnson Steelers 29.0
D/ST Chiefs D/ST Chiefs 21.0
K Tyler Bass Bills 21.0
Totalt 292.4
Fantasy vecka 7: Points for everyone!

Nyheter

To Top