Fantasy

Fantasy vecka 5: Chasing rainbows

Foto: Justin K. Aller/Getty Images

Nu är det bråttom! I morgon bitti är waiver-deadline och sedan är det dags för match igen på kvällen. Det vill till att agera snabbt och smart, för nu är vi strax halvvägs genom grundserierna i våra fantasy-ligor.

Veckans fantasy-hjälte

Han fanns inte i många startuppställningar denna veckan, men för de som startade Chase Claypool som en flex denna omgången så är han garanterat en hjälte! 116 yards och fyra touchdowns!

Veckans besvikelse

Inför säsongen var de tight ends som rankades i topp Travis Kelce, George Kittle och Zach Ertz. Den sistnämnde har likt hela Eagles underpresterat hittills under säsongen och i söndags stod han för säsongens bottennapp hittills. Endast 1.6 poäng blev det mot Steelers visserligen starka försvar. Men alla Ertz-ägare vill nog se en uppryckning snarast, och det vill troligen Ertz också med tanke på att han vill få ett nytt kontrakt av Eagles.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Det var många som inte lyssnade förra veckan, Ryan Fitzpatrick är ett bra fantasy-spel. Han snittar 25 poäng per match de senaste fyra veckorna! Kirk Cousins möter Falcons, och har därmed topp 3 – potential denna veckan trots att han finns tillgänglig i två av tre ligor. Andy Dalton har aldrig haft så mycket offensiv kraft runt sig, ge honom en chans och se vad han kan göra av det, han har överraskat förr! Och om Justin Herbert finns kvar måste han plockas upp, rookien har sett otrolig ut hittills under säsongen!

Running backs:  Alexander Mattison är en bra s.k. handcuff och med Dalvin Cook småskadad kan det innebära en del speltid för honom den närmaste tiden. I Chargers fick Justin Jackson en förvånansvärt framträdande roll i Ekelers frånvaro, och är ett riktigt bra alternativ den kommande veckan mo Jacksonville som haft problem att stoppa springspelet. J.D. McKissic och Jamaal Williams är andra spelare som kan vara värda att kolla på.

Wide receivers: Vi har redan pratat om Chase Claypool och han ska naturligtvis ägas i samtliga ligor från och med denna veckan, men från helgens motståndare hittar vi nästan ett ännu mer intressant alternativ i Travis Fulgham som fick hela 13 passningar av Wentz, och den volymen skojar man inte bort! Henry Ruggs är ett homerun – alternativ, och han ser så galet snabb ut så hans volym kommer nog bestå av yards och touchdowns snarare än antal mottagningar.

Tight ends: Här är  det svårt att hitta riktigt bra alternativ men om vi ska föreslå ett par intressanta spelare denna veckan så är det Jimmy Graham som får en del targets i end zone och är TE12 i antal mottagna yards hittills i år samt Cameron Brate som har en positiv trend när det gäller antal targets från Tom Brady. Om det inte vore för det sistnämnda om Brady så kunde denna meningen lika gärna varit saxad från 2016.

Veckans fantasy-lag

Tyvärr hinner vi inte utse något lag denna veckan, eftersom vi vill få ut denna artikeln så tidigt som möjligt.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Ryan Tannehill Titans 30.0
RB Mike Davis Panthers 29.9
RB Todd Gurley II Falcons 25.0
WR Chase Claypool Steelers 42.6
WR Travis Fulgham Eagles 31.2
TE Travis Kelce Chiefs 24.8
FLEX Brandin Cooks Texans 30.1
D/ST Ravens D/ST Ravens 25.0
K Jason Sanders Dolphins 22.0
Totalt 260.6
Fantasy vecka 5: Chasing rainbows

Nyheter

To Top