Pittsburgh Steelers v New York Jets
Analyser

Redaktionen Tycker Till – Vecka 3

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel: Som Bills-fan tar jag med mig Josh Allens säsongsinledning. Jag har gått från att skrika ut min besvikelse när han draftades till att gradvis acceptera hans utveckling och först nu börjar jag våga tro på riktigt att han kan bli något speciellt. Som NFL-fan lider jag med alla skadade spelare.

Svante: Svårt att inte ta med sig vilken skadedrabbad söndag vi hade. Jag vet inte om jag någonsin sett något liknande. Särskilt för mitt kära 49ers som förlorade nyckelspelare som Bosa, Garoppolo och Mostert. Det där konstgräset på MetLife stadium i New York måste vara riktigt kasst. Den planen snittar 1,5 avslitna ledband per match efter två omgångar.

Magnus: Jag tar nog med mig känslan av att det är många anfall som dragit igång rätt fint, men inte lika många försvar. Blir intressant att se om trenden håller i sig framöver.

Per: Svårt att inte nämna alla skador. Dessutom på väldigt namnkunniga spelare. 49ers match mot Jets får väl nästan anses som definitionen av en pyrrhusseger numera.

 

Vilken av alla skador är tyngst?

Daniel: Om man ska se till betydelsen för laget så tror jag inte att någon av de skadade betyder mer för sitt lag än Saquon Barkley för Giants. Skadan som betyder mest mot slutet av säsongen är nog Nick Bosa i 49ers, han hade spelat stor roll i ligans tuffaste division.

Svante: För mig personligen så är det nog skadan på Bosa som var jobbigast att se. Ett avslitet ledband och Bosa missar nu resten av säsongen. Lagets klart bästa defensiva spelare. Objektivt sett så är nog Barkleys skada den tyngsta smällen för ett New York Giants som hoppats på att kunna göra lite väsen av sig denna säsong.

Magnus: Tycker McCaffrey-skadan känns tråkig, Panthers hade behövt honom att hålla i handen nu när laget är i en omstartsfas. Hoppas han är tillbaks om de 4-6 veckorna som det snackats om. Skadan på Bosa tror jag kostar 49ers väldigt mycket.

Per: Saquan Barkley för Giants. Det blir ju verkligen att en helt annan match att möta dem fram igenom.

 

Den årliga. Om du bestämde i New York Jets, vad skulle du göra då?

Daniel: Skaffa en tidsmaskin, åka 1,5 tillbaka i tiden och sparka Adam Gase samma dag som han anställdes. Joe Douglas hade kunnat få chansen som GM redan då, och jag hade gärna sett honom anställa en ny HC från college liknande Matt Rhule.

Svante: Då hade jag lyssnat på Olle och sparkat Gase omgående. Sedan hade jag kastat ut Greg Williams med huvudet före. Jag kan inte hitta en tränare som är svårare att tycka om än honom

Magnus: Adam Gase hade fått välja mellan att få sparken eller säga upp sig. Men det finns ju lite andra val att göra också. Darnold har snart klivit igenom sitt rookie-kontrakt, han kommer kosta innan Jets är bra runt honom. Vad sägs om att börja tänka på Trevor Lawrence och kanske försöka jobba fram en trade för Sam?

Per: Skulle börja om från sctratch. Rent hus på kansliet. Visst du kan klandra Adam Gase för mycket, men det är något med hela organisationen där som är udda. De har en j**** förmåga att hamna i trubbel på endera sättet.

 

Drew Brees kapacitet har varit en het potatis under inledningen, tror du Brees är  färdigkokt?

Daniel: Jag är rädd för det. Jag gillar verkligen hur Saints gjort allt för att belöna Brees med en Super Bowl för lång och trogen tjänst men jag undrar om det inte redan börjat diskuteras om kombinationen Winston / Hill kanske är årets seger-recept. Sean Payton kan behöva ta ett tufft beslut ganska snart.

Svante: Spelförståelsen och erfarenheten finns självklart kvar men det går inte att blunda för att Brees sett gammal ut i säsongsinledningen. Armstyrkan är inte vad den varit. Jag tror dock fortfarande starkt på att Saints är en utmanare för Super Bowl. Dock gör de nog det ”även fast” de har Brees och inte som förr om åren när det var ”för att” de haft Drew Brees.

Magnus: Han är nog inte helt kokt, men börjar bli. Ju svagare Brees arm blir desto viktigare blir Sean Paytons snille, och nu får han jobba på att dölja Brees fall. Tror Saints kan konkurrera i år, men vore kul att se vad Jameis kan göra.

Per: Nja, det kanske börjar luta åt det hållet. Man skall dock inte underskatta erfarenheten när det kommer till slutspel fram igenom. Kombon Payton/Brees har jobbat ihop länge och de kan nog anpassa sig efter rådande förutsättningar också.

 

Vad ser du denna söndag?

Daniel: Jag är självklart supertaggad på Bills – Rams. En match som visar var Bills egentligen står efter två segrar mot bottenlösa Jets och svårbedömda Dolphins. Den matchen följer jag gärna upp med Seahawks – Cowboys.

Svante: Jag ser ju självklart 49ers-Giants kl 19, på usla MetLife Stadium. På kvällen blir det nog Cowboys-Seahawks, sedan Larmar vs Mahomes på måndag

Magnus: Ravens möter Chiefs på måndag natt, det innebär ångestfri söndagsboll. Men lite ångest har jag över vilket val jag ska göra gällande matcher, ett fint smörgåsbord. Patriots – Raiders eller Rams – Bills vid 19:00, sen blir det Seahawks – Cowboys.

Per: Seahwaks – Cowboys känns given. Sen börjar jag bli lite nyfiken på Bills. Rams är onekligen en värdemätare där. Helgens stora begivenhet kommer dok frst på måndag natt då Ravens möter Chiefs. Den blir fräck!

Redaktionen Tycker Till – Vecka 3

Nyheter

To Top