Fantasy

Fantasy vecka 2: Next Man Up

Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

En galet skadedrabbad vecka har satt många av ligans stjärnspelare på skadelistan. Det medför ju självklart stora problem för våra stackars fantasylag. Spelare som Christian McCaffrey, Saquon Barkley, Michael Thomas, George Kittle och Davante Adams är bara några av alla storspelare som antingen var skadade eller blev det i söndags. Med det sagt så kommer skador på stjärnor tvinga mindre välkända namn att kliva upp och ta en större roll. Därför gräver vi inför vecka 3 djupt i waivers och hittar dem spelare som vi tror kommer skina i sina skadade medspelares frånvaro.

 

Veckans fantasy-hjälte

Återigen är det ett osthuvud som blir veckans fantasy-hjälte. Denna gång är det Aaron Jones. Runningbacken i Packers satte upp otroliga 45.6 poäng då han sprang för 168 yards och tog emot 4 passningar för 68 yards. Utöver det så avslutade Jones matchen med 3 touchdowns. Inte illa pinkat!

Veckans besvikelse

Veckans besvikelser hänger tyvärr väldigt mycket ihop med skadorna på superstjärnorna. Förra veckans hjälte Davante Adams gick ut skadad under matchen mot Detroit och avslutade med 6.6 poäng. Saquon Barkley, som i dem flesta ligor draftades top 2, blev även han skadad och avslutade med 2.8 poäng.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Efter två fina veckor så finns Ryan Tannehill fortfarande bara i 34% av alla ligor. Tannehill har snittat 23.1 poäng på sina två första matcher och en match-up mot vikings unga secondary i vecka 3 borde ge mer av samma. Philip Rivers är ingen som jag skulle rekommendera att starta i vanliga fall, men denna vecka möter hans Colts ligans absolut sämsta försvar i New York Jets. Om det är någon gång du ska spela Rivers så är det denna vecka. Mitchell Trubisky har haft en okej start i fantasy och snittar 18,7 poäng per match. Bears QB finns bara i drygt 12% av alla ligor och inför matchen mot Atlanta Falcons vecka 3 kan han vara värd att plocka upp. Falcons försvar har tillåtit ett snitt på 39 poäng per match efter två veckor.

Running backs:  49ers runningback Jerick McKinnon var med på denna lista förra veckan och vi låter honom vara kvar en vecka till. Raheem Mostert gick ut skadad och kommer inte att spela mot Giants nästa söndag. Detta borde resultera i fler chanser för Mckinnon som snittat 13.6 poäng per match trots att Mostert spelat. Saquon Barkley i Giants har spelat sin sista snap år 2020. Detta kommer med största sannolikhet göra att veteranen Dion Lewis får en allt större roll året ut. Lewis är ett hot i passningspelet och med Barkley ute så kommer han även få springa bollen allt mer. Han finns i mindre än 1% av ligor, men räkna med att den siffra stiger efter denna vecka. Darrell Henderson Jr. hade en fin match mot Eagles med 20.1 poäng. Både Cam Akers och Malcolm Brown blev skadade och riskerar att missa tid, vilket kommer ge Henderson taktpinnen i McVays springspel.

Wide receivers: Tennessee Titans wide receiver Corey Davis har startat säsong med 10 mottagningar, 137 yards och en TD vilket har gett ett snitt på cirka 15 poäng per match. Lagkompisen och nummer 1 receivern A.J Brown var skadad i söndags och förväntas missa mer tid, så Davis kan komma att få många chanser mot ett skakigt vikings secondary på söndag.  Russell Gage är tredje receiver i Atlanta men trots det så är han rankad som nummer 11 på positionen i fantasy efter två veckor. Gage hittas bara i 20% av ligorna och med 18,5 snittpoäng per match förtjänar han verkligen en plats i ditt lag. Tre’Quan Smith gick in som Saints tredje receiver inför säsongen, men med Michael Thomas skadad och dåliga prestationer från Sanders så kommer Smith få fler och fler chanser. Redan mot Raiders så hade Smith 5 mottagningar på 7 targets för 86 yards. Han är tillgänglig i mer än 80% av ligor och kan fungera som ett flex-option. Om Davante Adams skada håller i sig och det visar sig att han missar tid så kan det även vara värt att hålla ett extra öga på både Marquez Valdes-Scantling och Allen Lazard i Green Bay.

Tight ends: Jonnu Smith har blommat ut till en fullt duglig TE1 i Tennessee Titans. Med 8 mottagningar, 120 yards och 3 TDs så är Smith den tredje högst rankade Tight enden i fantasy. Trots det hittas han bara i drygt 40% av alla ligor. Smith är ett bra TE1 val och om han finns tillgänglig i din liga bör du snappa upp honom direkt. Om du har George Kittle i ditt lag, eller någon annan skadad tight end för den delen, så kan det vara värt att titta närmre på Jordan Reed. Reed är 49ers TE2 och är bara värd att spela på söndag om skadan på George Kittle hänger kvar. Skulle Kittle missa söndagens match mot Giants så är Reed ett spännande val. Han visade i söndags vad han kan göra om han får chansen, med 7 mottagningar för 50 yards och 2 TDs.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Liljeholmen Bullfinches , coachat av Oskar Bodin för veckans starkaste insats. Med 189.6 poäng togs en förkrossande seger i ligan NFL Supporter #5

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Dak Prescott Cowboys 39.8
RB Aaron Jones Packers 45.6
RB Alvin Kamara Saints 38.4
WR Calvin Ridley Falcons 29.9
WR Stefon Diggs Bills 29.3
TE Tyler Higbee Rams 28.4
FLEX Darren Waller Raiders 28.3
D/ST Colts D/ST Colts 17.0
K Younghoe Koo Falcons 17.0
Totalt 273.7
Fantasy vecka 2: Next Man Up

Nyheter

To Top