Florida v Vanderbilt
College

Gators anfall glänste

Den stora elefanten bland konferenserna i collegefotbollen drog igång säsongen idag och en av förhandsfavoriterna Florida Gators visade mot Ole Miss upp ett hungrigt anfall som kan ta dem långt. 

Florida vann bortamatchen mot Ole Miss med 51-35 och det var anfallet som var framgångsreceptet. Med 642 totala yards sattes ett nytt skolrekord när det gäller matcher i konferensspel och framförallt var det två gånger Kyle som glänste mest.

Quarterbacken Kyle Trask stod för sex touchdown-passningar, lika många som Joe Burrow hade 2019 när LSU startade sitt konferensspel mot Vanderbilt 2019. Ett rekord när det handlar om SEC-opener.  Det var dessutom första gången på 16 år som en Florida Gator-QB passade för fler än fem touchdowns mot SEC-motstånd. Trask var i full kontroll och lyckades med 30 av 42 passningar för 416 yards och alltså sex touchdowns.

Trask imponerade stort, men frågan är om inte tight enden Kyle Pitts imponerade än mer. Den atletiska Pitts var nästintill hopplös att markera med sin fart, styrka och storlek. Många har honom väldigt högt skattad inför kommande draft, efter 8 mottagningar för 170 yards och fyra touchdown-mottagningar kommer fler se Pitts som ett framtidsnamn att drägla över. Fyra mottagna touchdowns i en match är dessutom tangerat Florida-rekord.

 

Förutom att passpelet var glimrande så verkar Gators ha hittat en kicker av rang. Evan McPherson satte tre field goals varav ett på 55-yards. Det var det tredje längsta field goalet i skolans historia. Minerna upp för Dan Mullens lag efter premiären.

Även Ole Miss anfall såg spännande ut med quarterbacken Matt Corral och receivern Elijah Moore, men det får vi prata om en annan dag.

Gators anfall glänste

Nyheter

To Top