Fantasy

Fantasy vecka 10: Årets skitvecka?

Foto: Mark Brown/Getty Images

Var det bara jag som hade tidernas sämsta fantasy-vecka? I en av de ligor jag varit med i längst diskuterar vi just vad som är all time low i ligan – det måste ju tyda på att fler har det kämpigt? Många lag på bye och en hel del profiler som underpresterade är nog främsta anledningen, men det gör också fortsättningen till lite av ett minfält. Vi rekommenderar att ni verkligen använder fingertoppskänslan de kommande veckorna!

Veckans fantasy-hjälte

Han förtjänar verkligen ett omnämnande nu, Alvin Kamara. Han snittar över 27 poäng per vecka och denna veckan ordnade han 34.8 poäng, trots att han inte kom över 100 yards totalt för dagen. Kamara löste poängen för sina fantasyspelare via tre touchdowns istället.

Veckans besvikelse

Buffalo Bills anfall har varit väldigt pass – intensivt den här säsongen. Och när man sprungit med bollen så har man gjort det dåligt. Det är ingen bra kombination för alla som trodde att Devin Singletary skulle kunna ha en riktigt bra säsong för Bills. Singletary har underpresterat och denna veckan kom ett riktigt bottennapp med bara två poäng.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Med Brees skadad så lämnas nycklarna till ett av ligans mest potenta anfall över till Jameis Winston – en av de senaste årens mest volatila fantasy-quarterbacks, om Brees blir borta länge så kan Winston vara tungan på vågen i fantasy-ligor även denna säsong. I Dolphins börjar Tua Tagovailoa bli varm i kläderna och han har ett offense som passar honom riktigt bra, denna veckan möter dom ett blekt Broncos-secondary och Broncos second string QB kommer inte kunna hålla bollen borta från Tua under längre perioder. Du som vill göra en rolig chansning vecka 11 kan plocka upp Panthers backup-QB PJ Walker som får starta på grund av Teddys skada. Walker är ett hot med fötterna vilket alltid är gynnsamt i fantasy.

Running backs: I Miami så har Salvon Ahmed spelat så bra med Gaskin skadad så att Jordan Howard fått sparken trots det mångmiljon-kontrakt han fick innan säsongen. Jag kommer av principskäl aldrig att tipsa om Kalen Ballage men kan ju nämna att han spelat bra i ett par matcher för Chargers. Trots att Henderson var tillbaka för Rams så fick rookien Cam Akers majoriteten av carries för Rams, det kan vara en bra investering i en positiv trend. Det går inte att blunda längre för att Gus Edwards faktiskt är den som sprungit bäst med bollen i Ravens de senaste veckorna, Ingram och Dobbins imponerade inte mot Patriots senast. Finns Wayne Gallman och Nyheim Hines kvar på waivern så ska dom självklart prioriteras efter några riktigt fina insatser.

Wide receivers: Han stöter på relativt tufft motstånd nu i vecka 11 men därefter har Michael Pittman i Colts ett par riktigt fina matchups inom divisionen mot Titans och Texans. Keelan Cole i Jaguars har utvecklat fin kemi med Jake Luton och är dessutom ett hot som returner. Om Jakobi Meyers finns kvar i din liga så måste du ha honom, han är i stort sett Patriots hela passanfall just nu eftersom han passar för touchdowns när han inte själv tar emot bollarna. I Jets startar Joe Flacco ännu en vecka vilket kan innebära fina poäng för hans gamla Ravens-kompis Breshad Perriman. I Dolphins fyndiga anfall är Jakeem Grant just nu WR2 och ett ständigt hot som returner. Cole Beasley i Bills var veckans bästa receiver, har en positiv och ihållande trend och finns tillgänglig i flera ligor.

Tight ends: Eftersom han spelat en match utan att bli skadad så måste man ju säga att det är en positiv trend för Jordan Reed i 49ers, vågar du dig på en chansning så kanske han kan leverera i ett par veckor efter denna veckans bye? I övrigt kan Irv Smith vara ett bra spel mot Cowboys om man tror att han repat sig från sin ljumsk-skada till på söndag. Om inte dessa funkar så föreslår vi att du tar tärningens hjälp för att hitta nån att plocka upp.

Veckans fantasy-lag

Superligan levererar ännu en gång! Denna veckan stod Norrköping Winning Thielen, coachat av Filip Dijak för veckans starkaste insats. Med 161.7 poäng togs en övertygande seger i toppmötet mot Team Who Dey. Detta var säsongens andra titel för Filip!

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Tom Brady Buccaneers 31.8
RB Alvin Kamara Saints 34.8
RB Josh Jacobs Raiders 29.6
WR Cole Beasley Bills 27.9
WR DeAndre Hopkins Cardinals 25.7
TE Rob Gronkowski Buccaneers 13.1
FLEX Nyheim Hines Colts 28.5
D/ST Raiders D/ST Raiders 15.0
K Tyler Bass Bills 18.0
Totalt 224.4
Fantasy vecka 10: Årets skitvecka?

Nyheter

To Top