Fantasy

Fantasy: TE-ranking

Varje gång jag draftar så tar jag med mig min egna lilla ranking av spelare, jag delar in spelarna i olika kategorier om vad jag tycker/tror om dem. Själva rankingen på spelarna inom varje kategori kan ändras från dag till dag beroende på information och nyheter man får om dem. Tänkte att ni kunde få ta del av mina olika listor. Idag tittar vi på TEs.

”Bäst i NFL”
Rob Gronkowski
Finns ingen TE som är i närheten av honom när det gäller fantasy. Förra säsongen var han skadefri och håller han sig borta från skador denna säsongen också så är det inget snack om att han bör plockas i runda 1.

”Toppspelare”
Greg Olsen
Olsen gjorde sin första säsong år 2007 och var då mest en bänknötare. Men året efter och fram tills nu har han startat de flesta matcher och har legat på mellan 5-8 tounchdowns per säsong. Skillnaden de senaste två säsongerna har alltså inte varit hans spel nere i redzone, utan det har varit hans ökning i antal yards där bara Gronkowski slog honom.

Jordan Reed
På de första 6 matcherna gjorde Reed 1 touchdown, på de sista 10 matcherna så gjorde han 10 stycken touchdowns. Cousins gillar Reed och kommer förmodligen mata honom hela säsongen.

”Bra TE1”
Tyler Eifert
Om Olsen samlar in många av sina poäng på antal yards så är det tvärtom för Eifert. Endast 615 yards förra säsongen, men vad gör det när man fångar in 13 touchdowns. Missar förmodligen ett par matcher i början på grund av skada.

Delanie Walker
Mariotas måltavla. Finns inte så många andra att kasta bollen till i Titans så Walker får extremt många bollar av sin QB. Lär hamna högt uppe bland TEs i år igen.

Coby Fleener
En spelare som många tror på i år och det beror på att han har flyttat från Colts till Saints. Alla vet hur bra Graham var i Saints och förra året slutade medelmåttan Ben Watson på 7e plats i poäng bland tightends. Brees kommer ge Fleener chansen till att bli en stjärna.

Gary Barnidge
Förra säsongens stora överraskning bland tightends. Har inte varit fantasyrelevant tidigare under sin karriär men slutade på en andraplats förra året. Är han en ”one-hit wonder” eller fortsätter han att leverera?

Travis Kelce
Har kommit på plats nummer 8 de senaste två säsongerna och jag ser honom att hamna däromkring i år också.

”En sämre TE1”
Julius Thomas
Spelade inte de första 4 matcherna förra säsongen och tittar man från match 5 och framåt så kom han på 11e plats i sin position. Thomas får många bollar kastade mot sig men hade problem med att han tappade en del förra året.

Antonio Gates
Gubben Gates är 36 år gammal och förra året levererade han från vecka 5(avstängd första 4 matcherna) 630 yards och 5 touchdowns på 11 matcher, vilket var 8e bäst bland tightends under den perioden.

Ladarius Green
Har varit backup till Antonio Gates under sina fyra första säsonger i NFL. Packade väskan och flyttade från soliga San Diego till stålstaden Pittsburgh för att få chansen att vara en startspelare. Kan han växla upp nu när han får chansen?

Jimmy Graham
Det var Graham och Gronkowski det handlade om under några års tid men har inte riktigt levererat i Gronkowskis nivå de senaste 2 åren. Gjorde sin första säsong i Seahawks och efter 11 matcher så låg han på en 9e plats i poäng bland tightends. Skadade sig sen och vi får se hur han kommit tillbaka efter det.

Blir Eric Ebron en av de som tar nästa steg kommande säsong? (Foto: Christian Petersen/Getty Images)

Blir Eric Ebron en av dem som tar nästa steg kommande säsong? (Foto: Christian Petersen/Getty Images)

”En sämre TE1-bra TE2. Men med stor potential.”
Zach Ertz
853 yards men bara 2 touchdowns. Blir han ett större hot i endzone i år så kan Ertz bli en toppspelare i fantasy kommande säsong.

Martellus Bennett
Kanske den spelare det är svårast att förutspå. Kommer han får den rollen som Hernandez hade för några år sedan när Gronkowski/Hernandez var helt ostoppbara eller blir han mer en backup och får hoppa in i särskilda formationer? Hyperintressant.

Dwayne Allen
Har delat positionen med Fleener under sina första år i ligan, får nu för första gången chansen att vara nummer 1. Tar han chansen?

Eric Ebron
Jag var svag för Eric Ebron när han plockades så högt som nummer 10 i draften för 2 år sedan. Tappade tredje mest bollar bland tightends förra säsongen. Är just nu ingen som jag hade litat på att drafta som en startande TE i laget men potentialen finns där.

Zach Miller
Mellan vecka 9-16 så kom han på en respektabel femteplats bland tightends i fantasy förra säsongen. Klarar han av att fortsätta på det spåret nu när han slipper dela tid med Bennett?

”Backupspelare”
Jason Witten
Charles Clay
Jordan Cameron
Kyle Rudolph
Clive Walford
Jared Cook
Austin Sefarian-Jenkins/Cameron Brate

Nyheter

To Top