Fantasy

Fantasy-nyheter: Vecka 1

Inför varje vecka kommer jag att skriva några nyheter som jag anser vara aktuella inför kommande omgång. Här är de nyheter som jag anser vara intressanta inför vecka 1.

Jared Cook/Richard Rodgers
Just nu är Richard Rodgers före Jared Cook i laguppställningen men förvänta er att Cook kommer vara nummer ett i det laget. Jared Cook har inte levererat särskilt bra de senaste åren men får nu en bättre quarterback och bör kunna leverera på en högre nivå än vad han har gjort de två senaste säsongerna.

Thomas Rawls/Christine Michael
Tittar man på var Thomas Rawls och Christine Michael har blivit draftade av fantasyägare så är det varit en stor skillnad. Medan Rawls har gått i andrarundan i de flesta fall så har Christine Michael gått betydligt längre ned i rundorna. Därför kom det som en chock för alla Rawls-ägare att Christine Michael är listad som nummer ett i laguppställningen. Dock så meddelar Seahawks tränare att så fort Rawls kommer tillbaka 100% så är det han som kommer att starta. Christine Michael kan dock bli en värdefull spelare de första veckorna.

Justin Forsett
I lördags släpptes Forsett i Ravens trots att han på förhand var tippad att bli deras startande runningback. På måndagen tog Ravens tillbaka honom igen. Nu är det många gissningar hit och dit om vem som kommer bli Ravens startande runningback. De har Forsett, Terrance West och Javorius Allen som alla är sugna. Lägg där till en väldigt intressant rookie vid namn Kenneth Dixon som kommer tillbaka från skada snart. Mitt tips är att hålla er ifrån Ravens runningbacks nu i början tills vi får mer klarhet i vem som är deras nummer ett.

Minnesota Vikings
Som alla vet så gick Teddy Bridgewater sönder förra veckan, vilket givetvis även påverkar alla som är fantasyaktuella i Vikings. Adrian Peterson är en spelare som gick i förstarundan i de flesta standardligor och är en av de bästa runningbacksen i NFL. Jag tror inte att hans värde kommer att sjunka särskilt mycket så fort Sam Bradford har blivit lite varm i kläderna. Sam Bradford är en tillräckligt kompetent quarterback för att inte sänka Peterson särkilt mycket. Som startande widerecievers har man just nu Stafon Diggs och Charles Johnson. Backupspelare just nu: Laquan Treadwell, Cordarelle Patterson, Adam Theilien och Jarius Wright. Jag skulle tro att Stafon Diggs kommer att fortsätta att utvecklas denna säsongen och ju längre säsongen går, ju mer kommer Treadwell att spela in sig i startuppställningen. Diggs och Patterson kommer bli en trevligt par tillsammans, det kommer att ta några matcher bara.

Jamaal Charles
Han har problem med sitt knä och det är just nu väldigt osäkert om han kommer att spela i vecka 1. Om du draftade Charles så hoppas jag att du gjorde en handcuff och skaffade Spencer Ware också. Om inte: jobbigt läge. Finns dock en pytteliten chans att runningbacken som normalt är nummer tre på Chiefs lista, Charcandrick West, också får spela men han har just nu lite problem med armbågen.

Spencer Ware kan bli värdefull den första tiden. (Foto: Peter Aiken/Getty Images)

Spencer Ware kan bli värdefull den första tiden. (Foto: Peter Aiken/Getty Images)

Kelvin Benjamin
Ni som draftade Benjamin i tron att han kommer att leverera på samma eller högre nivå som han gjorde sitt rookieår 2014(var skadad hela 2015) så det är inte så säkert. Coachen Ron Rivera gick ut och sa att Benjamin troligtvis inte kommer att vara på planen lika mycket som för två år sedan eftersom man nu har tre bra recievers i Benjamin, Ginn och Funchess. Rivera kommer förmodligen att rotera friskt mellan de tre.

New England Patriots
Ingen Tom Brady de första fyra veckorna. Hur kommer Edelman och Gronkowski leverera med Garoppolo? Jättesvårt att veta. Givetvis ska du starta Gronkowski i alla lägen och Edelman kan du köra på en flexposition(beroende på hur bra lag du har), men vi ska nog inte förvänta oss lika höga siffror som vi är vana med när vi tänker på Gronkowski och Edelman under de 4 första omgångarna. Ingen Dion Lewis de första 6 veckorna. Vad gör Bill Belichick med Blount, White, Bolden, Develin och DJ Foster? Det vet nog bara Mr Bilichich själv. Jag hade undvikit Patriots runningbacks i vecka 1.

DeMarco Murray/Derrick Henry
Titans huvudtränare Mike Mularkey har gått ut och sagt att DeMarco Murray är deras startande runningback och att Henry endast kommer att få spela när Murray behöver vila. Vi får se hur länge Murray kommer vara den solklara ettan i laget. Har du Henry i ditt lag så ha kvar honom på din bänk ett tag till. Murray är en given start under vecka 1.

Nyheter

To Top