Krönika

Smärtan i 1-5

Photo by Naomi Baker/Getty Images

Det känns som säsongen knappt har börjat men för flera lag är den redan över. Hela fem lag har bara lyckats vinna en match, för några av dem satt vinsten väldigt långt inne. Efter att ha väntat ett helt uppehåll på att NFL äntligen ska börja igen går dessa lags supportrar en ångest- och smärtfylld höst till mötes.

Som Raiders-supporter må jag vara rutinerad på det här med uppgivna säsonger, men det är lika tungt oavsett. Det hjälper inte att jag upplevt det tidigare, det är bara välbekant jobbigt. Som när jag tidigare i veckan sprang på en kollega. Vi pratar alltid fotboll, nästan enbart. Den här gången var det annorlunda. Hon la huvudet på sned, såg nästan ursäktande ut och frågade “vill du ens prata om det?”. Nej. Fy fan. Nej. Då behöver jag åtminstone en 30 minuter lång känsloresa av ilska, frustration, depression, enstaka procentdel optimism och sen lite mer depression.

Jag håller mig undan.

Det är kanske lättare att undvika allt. Så känns det åtminstone nu, mitt i denna rådande skitstorm som med all rätt råder i media och på sociala medier. Det gäller att skydda sig från misären, bespara några stunder av sinnesfrid. Efter Raiders senaste två bedrövliga “insatser”, senast mot Seattle Seahawks, har hela min NFL-relaterade veckorutin förstörts. Jag har inte kunnat lyssna på mina vanliga podcasts, läst på mina favoritsidor eller rutinmässigt rullat igenom Twitter. Jag håller mig undan.

Det tunga i det hela är ju att säsongen precis börjat. Det var 30 veckor mellan Super Bowl och säsongsstart, veckor fyllda av naiva förhoppningar i sann supporteranda. Kanske såg spelschemat lätt ut, kanske var någon rookie räddaren. Trots enorma tecken på motsatsen så hittar man hopp och tro. “Kanske kan vi få wild card”. Usch, trodde jag verkligen det?

Ibland är det hemskt, tråkigt och ensamt att heja på sitt lag. (Photo by Andy Lyons/Getty Images)

Jag och mina Raiders-kamrater är såklart inte ensamma. Colts, 49ers, Cardinals och Giants är i samma båt. Våra lag är tyvärr urdåliga, och det kommer bli en tung höst. Mörkret är plötsligt mycket mörkare. Därför gäller det att hitta ljusglimtar. I 49ers finns en briljant tränare och en kärna av unga spelare. Giants gör väl snart av sig med Eli Manning, har den fenomenala Saquon Barkley och en imponerande receiver-kår. Colts fick precis tillbaka Luck, den förlorade sonen. Arizona har Rosens utveckling att heja på. Raiders har… snygga uniformer.

Tipset till mina medlidande – ha tålamod. 49ers säsong dog med Jimmy Garoppolos skada, han kommer tillbaka 2019. De andra lagen har ny huvudtränare, det tar tid att rusta upp ett vrak. Släpp panikkänslan, släpp ångesten. Försök hitta glädjen i att se ditt lag spela 10 matcher innan nästa långa väntetid kommer, hur smärtsamt dåliga de än är. Och kom ihåg, snart är det april, draft och nytt hopp igen!

Smärtan i 1-5

Nyheter

To Top