Nyheter

Weckans West 10

Då var ännu en veckas matcher spelade och här går vi igenom alla matcherna inom AFC West, något kortfattat om allt det som hände mellan slantsingling och avblåsning. Denna gång är det veckan 8 det gäller.

Den här veckan bjöd AFC West på bara två matcher. Det var Raiders som reste över landet hela vägen till New York. Det var också ett spännande rivalmöte mellan divisionens två bästa offensiva lag när Broncos och Chargers drabbade samman i ett hett möte. Chiefs låg däremot hemma och vilade upp sig under sin bye-week.

Raiders 20 – 24 Giants
Det blev en besviknare kväll för ET påhälsande raiders som började matchen bra. Direkt orsakar man en fumble på matchens kick-off som snabbt resulterar i 7 poäng. Tyvärr skulle det vara den enda touchdown som anfallet lyckades ta under kvällen.

raiders_2013Matchen karaktäriserades av bra försvarsspel och dålig anfallsspel. Detta från både Raidrs och Giants. Inget lag kundr riktigt flytta bollen offensivt. För Raidrs del var det återigen tydligt att Terrelle Pryor inte trivs bakom den dåliga offensivs linjen. Han flydde fickan ofta och såg osäker ut med bollen i handen. Han försökte fly pressen genom att lämna fickan, men drogs med en lårskada vilketnhindrade honom från att lyckas några explosiva spel. Han hade en dålig match tyvärr. Lagets wide receivers hade svårt att komma loss från sina markeringar och lyckades bara gemensamt fånga 4 bollar. Katastrof. En ljusglimt i anfallet var att running backen Rashad Jennings, som ersatte skadade Darren McFadden, hade en väldigt fin match och sprang bra och fysiskt. Raiders borde fundera på att låta Jennings få en större del av arbetsbördan även när McFadden är oskadad.

Defensivt så reste sig Raiders från förra veckans förödmjukelse mot Philadelphia Eagles. De fick bra press på Giants quarterback Eli Manning, vilket resulterade i 3 sacks. Dessutom kastade Eli en interception när han var pressad. Den togs emot av Tracy Porter, som sprang in med bollen för en defensiv touchdown. Överlag gjorde försvaret ett bra jobb i att stoppa Giants offensiv. Mycket av det var förtjänsten av cornerbacksen Tracy Porter, som begränsade Giants receiver Victor Cruz under nästan hela matchen. Mycket av Giants dåliga passningsoffensiv gick genom attacker mot Raiders tredje cornerback, denna vecka Philip Adams. Men försvaret var verkligen inte orsaken till att man förlorade, utan höll Giants till ynka 17 poäng.

Något som straffade Raiders var slarv. De fick många avgörande penalties i onödiga situationer. Khalif Barnes, left tackle, skrapade själv upp fyra flaggor. Dessutom lyckades Raiders inte konvertera fler än 2/12 third downs. Det båda på grund av att man inte lyckades dunka in de sista yardsen och för att man inte satte sig i enkla, korta situationer. Förhoppningsvis får vi se ett mer effektivt anfall nästa vecka.

Matchens utropstecken! Giants blockade en punt som de plockade upp och fick en touchdown av. Raiders orsakade som sagt en fumble på kick-off som gav dem bollen 11 yards från en touchdown. Special teams visade upp sig och sin vikt i matchbilden.

Denver Broncos 28 – 20 San Diego Chargers
En av veckans absolut bästa matcher var mellan dessa två AFC West-rivaler. Två offensivt tunga lag som kan slunga upp mycket poäng på brädan. Det skulle visa sig vara en väldigt jämn match men i slutändan lyckades Broncos stoppa en laddad comeback.

broncos_2013Matchen började lite som förväntat. Denver Broncos spände musklerna direkt och kastade snabbt in ett gäng touchdowns. De ville börja explosivt och styra därigenom styra tempot. Chargers lyckades röra bollen bra men hade det svårare att väl komma in i end zone. Två fina drives tidigt slutade med enbart 6 poäng, medan Broncos utnyttjade sina chanser och slängde in touchdowns. Ställningen i halvtid var just 6-20 och det verkade som Broncos relativt enkelt kunde spela till sig ytterligare en vinst.

Men i andra halvlek så fick Chargers defensiv rejäl fart. De lyckades begränsa Broncos farliga offensiv till enbart 7 poäng i andra halvlek. Därigenom gav man sitt egna anfall en god chans att göra en remarkabel comeback. Det var nära ända in i slutminuterna. Chargers gjorde en väldigt bra match, Broncos likaså. De är ganska jämnstarka lag, men Broncos har den där lilla extra kraften som Chargers saknar.

chargers_2013Chargers spelade så pass bra att de, trots förlust, stärkte sin aktie. De såg ut att kunna spela på tillräckligt hög nivå för att göra lite oväsen i slutspelet. Men problemet med Chargers är att de är lite upp och ner. Vissa matcher spelar de enormt bra och andra funderar man på var alla bra spelare tog vägen. Men de kan uppenbarligen hänga med se stora lagen. Broncos såg såklart lika bra ut som vanligt. Mindre stabila än väntat men de vann matchen och anfallet är precis så bra som allt snack säger.

Matchens utropstecken! Broncos anfall har farliga receivers, det vet vi. Men deras tight end Julius Thomas har varit en positiv överraskningen den här säsongen. Mot Chargers tog han emot en passning på 5 yards som han sedan sprang för en 74-yards touchdown. Riktigt fint, explosivt spel av Thomas.

 

Ställningen i AFC West
Kansas City Chiefs 9 – 0 – 0
Denver Broncos 8 – 1 – 0
San Diego Chargers 4 – 5 – 0
Oakland Raiders 3 – 6 – 0

Den hör veckan fick vi se en kanonmatch mellan Chargers och Broncos. Nästa vecka får vi se ett gigantmöte när de två ledande lagen, Chiefs och Broncos ska utröna vem som egentligen är bäst i divisionen. Chargers behöver koppla på gasen och vinna viktiga matcher för att hänga med i kampen om ett wild card. Raiders har mycket att jobba med och får försöka knipa vinster när de väl får chansen.

Nyheter

To Top