Analyser

Ett stort steg framåt – offensiva spelare

Sam Bradfords 2011 var en besvikelse – av flera olika skäl – men han har talangen. Därför tar han plats på NFL Supporters lista över de spelare som kommer att ta ett stort steg framåt nästa säsong.

Sam Bradford hade en så kallad ”sophomore slump” förra året. Efter en lysande första säsong i NFL där han prisades som årets offensiva rookie så hade han tufft att leva upp till förväntningarna sitt andra år. Andra spelare som inte motsvarade förväntningarna var helt enkelt inte redo. Många såg sin säsong förstöras av skador. Flera av dessa kommer att explodera 2012 – vi har listan åt dig.

Sam Bradford, QB, St. Louis Rams – Bradford kommer inte att kasta för 4,500 yards och 35 TDs nästa säsong men han kommer att ta tillbaka en hel del av sin heder. Förra säsongen hade han inte någon att kasta bollen till. Hans receivers var helt enkelt för dåliga. De är ärligt talat inte mycket bättre i år. Men man har tagit in Steve Smith och draftat några mediokra receivers. Kul att se vad Brian Quick (val #33) kan göra. Men med ett, förhoppningsvis, bättre försvar och ett förbättrat springspel och en ny tränare som gillar att springa bollen så kommer inte lika mycket av ansvaret att ligga på Bradfords axlar.

Jay Cutler, QB, Chicago Bears – Cutler är en ruskigt begåvad quarterback med en jättearm som helt enkelt inte har haft möjligheterna omkring sig att blomma ut till sin fulla potential. Det var nästan smärtsamt att se hur Cutler slet och improviserade sig igenom några av förra säsongens matcher med en usel offensiv linje och mediokra receivers. Man skrev kontrakt med Brandon Marshall, WR från Dolphins, och draftade Alshon Jeffery, WR. Dessutom hämtade man in Michael Bush, RB från Raiders. Nu gäller det bara att få Matt Forte, RB, under kontrakt så har man ett mycket bra gäng runt Cutler. Den offensiva linjen är dock fortfarande skakig.

Matt Ryan, QB, Atlanta Falcons – Jag gillar Ryan. Han är en intelligent spelare som gör det mesta bra. När Falcons går över till ett mer passorienterat spel 2012, vilket jag skrek om hela förra säsongen, så borde det gynna Ryan. Man har två väldigt duktiga receivers i Roddy White och Julio Jones och den evigt unga legenden Tony Gonzalez, TE. Man använde sina få draftval till att förbättra den offensiva linjen.

Josh Freeman, QB, Tampa Bay Buccaneers – Folk älskade Freeman efter hans lysande säsong 2011 när han kastade 25 TDs mot bara 6 INTs. Freeman bättrade på procenten lyckade passningar och antalet yards förra säsongen men TD-INT-balansen var en helt annan. 16 TDs mot 22 INTs. Näst flest i ligan. Bucs kollapsade förra säsongen och förlorade 10 raka matcher. Freemans försämring kan man inte heller kalla något annat än en kollaps. Men Bucs har haft det mest imponerande säsongsuppehållet i hela NFL sett till förstärkningar. Man hade mycket pengar över och man använde dem. Skaffade en ny huvudtränare och offensiv koordinator. Man skrev kontrakt med Carl Nicks, guard från Saints, som är en av de bästa spelarna på sin position i hela ligan. Man skrev också kontrakt med Vincent Jackson, WR från Chargers, och draftade en RB i första rundan i Doug Martin. Freeman har alla möjligheter i världen att göra en bra säsong. Trots en tuff division så är det inte försvaren i NFC South som skrämmer. Det är dock en tragedi att Freeman har rakat av sig sitt sköna afro.

Josh Freeman, quarterback i Buccaneers, har inga ursäkter om nästa säsong blir en besvikelse. Ägarna och ledningen har satsat mängder med pengar för att omringa Freeman med all tänkbar talang.

Darren McFadden, RB, Oakland Raiders – ”Run DMC” hade en alldeles lysande start på förra säsongen. Men en skada förstörde hans säsong tidigt. Det är det som är McFaddens akilleshäl. Han har problem att hålla skadorna borta. Men om han kan det så är han en av de bästa bollbärarna i hela NFL. Förhoppningsvis kan han visa det 2012. Gudarna ska veta att Raiders behöver honom.

Tony Moeaki, TE, Kansas City Chiefs – Moeaki visade upp mycket som Chiefs kunde glädjas åt 2010 med över 550 yards i mottagningar. Inklusive en av det årets snyggaste touchdowns. Kolla topp 10-listan under ”Videoklipp”. Men förra säsongen förstördes av en skada. Jag hör till dem som tror mycket på Chiefs och NFL är en liga som följer trender. Och ingen har väl missat den nya roll som ligans tight ends har börjat att spela i passningsspelet. Det finns frågetecken kring hur långt Cassel egentligen kan ta det här laget men 27 TDs mot 7 INTs 2010, Cassel var också skadad förra säsongen, säger att han nog kan få jobbet gjort.

Pierre Garcon, WR, Washington Redskins – Jag ska inte sitta här och säga att Robert Griffin III kommer att dominera i ligan från dag ett. För det tror jag inte. Han kommer säkert att få det tufft under sitt första år. Men det finns spelare runt omkring honom som kommer att gynnas av hans närvaro. Garcon är en av dem. Med Santana Moss på Redskins roster så gissar jag att Garcon kommer att få lite utrymme. Han är ett hot på djupet och Griffin är en jäkel på den djupa bollen. Dessutom kan Garcon göra mycket på planen i form av end arounds, returns och annat. Tror han kommer att ha en mycket bra säsong.

Greg Little, WR, Cleveland Browns – Browns gjorde mycket i draften för att förbättra sin offensiv. Man valde en riktig stjärna i Trent Richardson, RB, och valde en ny ”ung” quarterback i Brandon Weeden. Men man valde att inte förstärka speciellt mycket bland sina receivers. Men man kan inte göra allt på samma gång å andra sidan. I ljuset av Richardsons närvaro och att han har haft ett år att vänja sig till NFL så tror jag att förra årets draftval Greg Little kommer att ta ett kliv framåt. Han kom in på college som en running back och hade mycket att lära. Strejken och den uteblivna försäsongen slog hårt mot honom. Förra året tappade han mycket bollar och hade det allmänt tufft men utan någon vidare konkurrens på positionen och lite tid att lära sig systemet så kommer han att vara mycket bättre 2012.

Demaryius Thomas, WR, Denver Broncos – Ja, den här kanske inte behöver så mycket motivering. Steelers fick känna på hur farlig Thomas kan vara när han får en meter på sin försvare. Det var han som sprang in den 80-yards touchdown som slog ut dem ur slutspelet. Men åter till motiveringen. Vilken quarterback gynnar en receiver mest? Tim Tebow eller Peyton Manning? Thomas kommer att ha en bättre säsong. Frågan är bara hur högt hans tak är.


Det får räcka för den här gången. Självklart finns det mängder av spelare att hålla koll på men det här var några. En lista över defensiva spelare kommer snart!


Är det någon spelare som DU tror kommer att blomma ut nästa säsong?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter!

Nyheter

To Top