Nyheter

Topp 100 spelare i NFL

Vilka är de bästa spelarna i NFL 2012? Den frågan försöker NFL Network att svara på nu när det är lite nyhetstorka i ligan. Spelarna har röstat och listan har som vanligt satt igång mycket debatt.

Det är tredje året i rad som NFL Network presenterar en lista över de 100 bästa spelarna i NFL. Det är självklart nästan omöjligt att göra en sådan här lista. Hur jämför man en quarterback med en offensiv linjespelare? Det är därför listan skapar så mycket diskussion. Men listan ger ändå en ganska schysst inblick i toppskiktet av spelare i ligan.

Tio nya spelare presenteras varje onsdag och hittills har man släppt namnen på spelarna 71-100. Det finns ett par intressanta saker att nämna, tycker jag.

Det som står ut mest är att Tony Romo, quarterback i Dallas Cowboys, har hamnat på 91:a plats. Alldeles, alldeles för lågt, enligt mig. Romo har haft svårigheter i viktiga matcher, tillsammans med resten av laget ska sägas, men förtjänar en bättre plats än så. Förra säsongen kastade han till 31 TDs mot bara 10 INTs. Han hade en quarterback rating, vilket fungerar som ett mått för en quarterbacks produktion, på 102.5. Det var fjärde bäst i ligan efter Rodgers, Brees och Brady. Joe Flacco placerar sig till exempel 17 platser över Romo och han hade en klart sämre säsong (20 TDs, 12 INTs, 80.9 QBR). Tim Tebow placerar sig på plats 95.

Annars tycker jag att det är kul att två linebackers och slitvargar som NaVorro Bowman, 49ers, och London Fletcher, Redskins, tar sig in på listan. Båda topp 10 i antal tacklingar 2012.

Två spelare från Philadelphia Eagles har störtdykt sedan året innan. Desean Jackson, wide receiver, som bara lyckades klämma fram 4 TDs förra säsongen, och Nnamdi Asomugha, cornerback, som hade det lite tufft under sitt första år med sitt nya lag.

Följ listan: NFL Topp 100 2012.

Kolla in NFL Supporters egen lista som vi gjorde några månader innan: De bästa spelarna i NFL – 2011/2012.

Är det någon spelare vars placering står ut, tycker du?

Nyheter

To Top