Nyheter

Ett skadeskjutet NFL går in i vecka åtta

Vi närmar hos halvlek i årets grundsäsong och det börjar bli tydligt vilka lag som är att räkna med i år – och vilka som inte är det. NFL Supporter ta en titt på helgens matcher.

Den här veckan spelas det bara tretton matcher i NFL. Sex lag har sin vilovecka och spelar inte. Alla lag i ligan har en vecka ledigt någon gång under säsongen och för de flesta ligger denna semester någonstans i mitten av året. Det kunde inte ha kommit mer lägligt.

Skadorna har avlöst varandra hittills i år och det är många lag som har ett halvdussin startande spelare som lägger mer tid i sjukstugan än på planen. Det är omöjligt att säga vad det beror på men visst finns det ett par teorier.

Några menar att det beror på att man har miskat ned antalet träningar med full kontakt och att spelarnas kroppar inte är redo för de hårda smällarna. Andra menar att de nya reglerna om tacklingar mot huvudet har gjort att vi ser fler knäskador.

Ett faktum är också att vi ser betydligt sämre spel från ligans offensiva linjer. Försvaret vinner kampen på linjen och många tränare har blivit mer aggressiva med sina blitzpaket. Det betyder att vi ser mer press på lagens quarterback. Det gör att de tar mer stryk och till feltajmade kast som leder till stora smällar på passmottagarna. Redan har 45 olika quarterbacks startat i år.

Samtidigt ser vi att ligans kvicka, rörliga quarterbacks lyckas producera trots den pressen. Russell Wilson i Seahawks är utsatt för press på 47 procent av spelen. Det är mest i NFL men offensive puttrar på rätt hyfsat ändå. Samma sak ser vi med Oaklands Terrelle Pryor, Indianapolis Andrew Luck, Carolinas Cam Newton och Washingtons Robert Griffin III.

Lite förvånande hittar vi Aaron Rodgers i Green Bay i botten av den skalan. Packers tappade ju left tackle Brian Bulaga innan säsongen och har sedan dess haft fler problem längs linjen och med sina receivers. Men Rodgers completion percentage droppar ned till under 40 procent när han hamnar under press.

Det är siffror som är förvånande för en sådan duktig spelare och han hmnar i sällskap med quarterbacks som Blaine Gabbert, rookien Mike Glennon och Brandon Weeden. Dock får man ju ge Rodgers att han står för några fler stora spel än dess herrar. Men det ska också tilläggas att Rodgers åtnjuter betydligt bättre passblockering än de tre andra spelare vi nämnde.

Statistiken kommer aldrig att kunna berätta hela historien men den ger oss ett sammanhang. Vi är nog ett par som har tänkt att Ryan Tannehill i Dolphins och Blaine Gabbert i Jaguars håller bollen för länge. De tar mycket riktigt flest sacks relativt till hur ofta de är pressade av alla quarterbacks i ligan.

Samtidigt ser vi hur spelarna som är mästare i det mentala spelet, som Broncos Peyton Manning och Falcons Matt Ryan, nästan aldrig tar sacks ens när de är under press och väldigt ofta vänder på steken och utnyttjar försvarets aggressivitet. Men det kan vara värt att hålla koll på kvaliteten på ligans offensiva linjer framöver. Det är trots allt på linjen som man vinner fotbollsmatcher.

Den här helgen spelas också årets andra match på Wembley. Jaguars tar sig an 49ers och för alla er som är på plats hoppas vi att det blir en bra och spännande match med mycket drag på läktarna!

Nedan går Mattias, Erik och Richard från NFL Supporter igenom alla veckans matcher.


Söndag 18:00: San Francisco 49ers mot Jacksonville Jaguars

Årets andra match på Wembley i London. 49ers har vunnit fyra raka matcher och borde inte ha några problem med att avfärda Jaguars som fortfarande är på jakt efter sin första vinst. Detta lär bli en match som San Francisco kan kontrollera relativt enkelt med sitt stabila springspel vilket kommer leda till att Jacksonville sällan får låna bollen.

Justin Blackmon, wide receiver i Jaguars har vart ett tillskott sen han kom tillbaka från avstängningen. Han har en god chans att kamma in över 100 yards igen. Gus Bradleys manskap kommer få det tungt i springspelet mot ett stabilt 49ers så quarterback Chad Henne kommer kasta bollen mycket.

Frank Gore kommer ha en bra dag på jobbet eftersom 49ers offensiva linje bör dominera mot Jaguars defensiva linje. Kaepernick lär nog inte springa lika mycket med bollen då Harbaugh knappast vill riskera skada mot en motståndare de bör besegra relativt enkelt. San Francisco väntar fortfarande att någon av lagets unga receivers ska kliva fram och ta för sig.

49ers vinner.


Söndag 18:00: Miami Dolphins hos New England Patriots

Ännu en match inom divisionen för dessa två lag som båda förlorade senast. Efter att ha vunnit tre matcher i rad har Dolphins nu förlorat tre i rad och är i en dålig trend. Patriots är alltid en kraft att räkna med men åkte på en känslosam förlust mot Jets förra veckan.

Återkomsten av tight end Rob Gronkowski var viktig för New England och quarterback Tom Brady som saknat en del vapen. Försvaret ser fortsatt skakigt ut efter de många skadorna. Dock så bör de kunna hålla emot tillräckligt för att låta anfallet springa iväg från Dolphins.

Miami måste göra en absolut toppmatch om man ska ha en chans borta på Gillette Stadium. Man har gott om talang på båda sidor om bollen som på sin bästa dag kan vara riktigt vassa. Man måste lämna över springspelet helt till Lamar Miller och sluta ge bort viktiga carries till en uppenbart sämre Daniel Thomas. Det namnkunniga och dyra försvaret måste spela bättre men genombrottet lär inte komma här mot Patriots.

Patriots vinner.


Söndag 18:00: Buffalo Bills hos New Orleans Saints

Bills är fortfarande utan sin quarterback E.J. Manuel men lyckades ändå ta hem en knapp vinst mot Dolphins förra veckan.

Saints är fortfarande ett av de bättre lagen i NFL. Tight end Jimmy Graham är riktigt dominant och är livsfarlig tillsammans med Darren Sproles. Lägg där till en av ligans bästa quarterbacks i Drew Brees och det här anfallet är att räkna med. Bills försvar är bra, man inte nog bra för det här. Förra året hade Saints ett historiskt dåligt försvar men de har höjt sig i år under nye defensiva koordinatorn Rob Ryan. Tror att det är fördel Saints även på den sidan om bollen.

Buffalo funderar på att vila running back C.J. Spiller som dras med småskador, detta öppnar upp ännu mer för Fred Jackson som varit en bidragande faktor i år. Quarterback Thad Lewis är inte nog bra för att vinna borta i Superdome. Bills har som bekant ett par härliga rookies som alltid är roliga att titta på, rookie linebacker Kiko Alonso måste styra sitt försvar bra om de ska skrälla borta i New Orleans.

Saints vinner.


Söndag 18:00: Dallas Cowboys hos Detroit Lions

Calvin Johnson. Reggie Bush. Dez Bryant. Tony Romo. Jason Witten. Fullspäckat med offensiva stjärnor i den här matchen. Det är upplagt för underhållande fotboll.

Cowboys lyckades bra med att stänga ned Eagles förra veckan och ställs återigen mot ett kreativt anfall. Lions använder running back Reggie Bush på många olika sätt och är alltid oberäkneliga. Calvin Johnson har alltid ett övertag mot sin cornerback, han är omöjlig att täcka. Den duon hör till en av ligans allra bästa då de är på topp. Defensivt sätt har de en av ligans bästa defensiva linjer som alltid skapar tumult bland sina motståndare. Det är dock ett väldigt ojämnt lag som kan falla ihop när som helst.

Dallas har för ovanlighetens skull sett stabila ut senaste tiden och är ett mer välrundat lag än sina motståndare. Quarterback Tony Romo spelar lika bra som han någonsin gjort. Cornerback Brandon Carr kommer få det tufft mot Megatron, det är en avgörande match i matchen. Huvudtränare Jason Garrett hoppas få ut mer av sina running backs efter att startande DeMarco Murray gått sönder, igen.

Cowboys vinner.


Söndag 18:00: Cleveland Browns hos Kansas City Chiefs

Cleveland Browns kommer starta sin tredje quarterback den här säsongen när Jason Campbell kliver på planen. Det är ingen lätt uppgift att då behöva spela mot ligans kanske bästa försvar och på världens mest högljudda arena. Browns behöver få igång ett springspel, få bollen ur händerna på Campbell snabbt och bredda spelplanen för att sakta ner Chiefs fruktade pass-rush.

Chiefs kommer spela precis som vanligt, lugnt och tålmodigt. Försvaret håller poängen låga och anfallet behöver inte känna sig så pressade att prestera. Det är positivt, också Browns har ett väldigt bra försvar. Förvänta er en match med dominerande försvar och tröga anfall.

Chiefs vinner.


Söndag 18:00: New York Giants hos Philadelphia Eagles

Michael Vick är tillbaka som quarterback för Eagles vilket självklart är välkommet efter horribelt spel av kollegan Nick Foles förra veckan. Mot Giants tveksamma försvar kan Vick ha en bra match. Det blir intrssant att se Eagles kvicka anfall mot Giants trötta försvar. De har tidigare beskyllts för att fejka skador när tempot blir för högt, och då har de aldrig mött något i stil med Chip Kellys anfall.

Giants anfall har fortfarande bekymmer av både skador och dåligt spel bland sina running backs. Anfallet måste därför luta sig mer på passningsspelet vilket ställer krav på Eli Manning att inte kasta interceptions och Hakeem Nicks att börja fånga passningar.

Eagles vinner.


Söndag 21:05: New York Jets hos Cincinnati Bengals

Det här kan bli en av veckans mest spännande och jämna matcher. Båda lagen gillar att springa med bollen, båda lagen är väldigt bra på att stoppa motståndarna från att göra det. Gästande Jets har varit en positiv överraskning i år. Defensivt är de lika starka som vanligt, vilket är huvudtränaren Rex Ryans specialitet. Det är svårt att ta sig igenom försvarets kreativa uppställningar och spel.

Men också offensivt fungerar det för Jets. Trots avsaknaden av legitima playmakers har de lyckats flytta bollen. De försöker springa mycket, vilket kan bli väldigt svårt mot Bengals tunga, tuffa, tacklande försvar. Istället bör Jets försöka passa bollen mycket. Bengals defensiva svaghet är deras cornerbacks, där de har Leon Hall skadad. Annars är Bengals starka på hemmaplan och har vunnit samtliga matcher på Paul Brown Stadium i år.

På pappret är Bengals en starkare trupp än Jets och de bör vinna denna match. Med spelare som AJ Green, Jermaine Gresham och rookien Giovanni Bernard är de det mer explosiva anfallet och det kommer fälla avgörandet. Men det blir en ful, tuff och jämn show!

Bengals vinner.


Söndag 21:05: Pittsburgh Steelers hos Oakland Raiders

För andra året i rad kommer Steelers till Oakland och dess ”Black Hole”. Inför matchen på söndag har båda lagen två vinster vardera och det verkar kunna bli en spännande tillställning. Steelers har fått lite mer rytm sen deras bye-week och hoppas att anfallet kan börja producera mer poäng. De behöver få igång springspelet mot Raiders för att ge sin offensiva linje lite avlastning i passblockering.

Försvaret är ett av ligans bästa i att förhindra poäng och yards, men de saknar sacks och turnovers för att verkligen vara en skrämmande trupp. Raiders kommer fräscha från en ledig vecka och hoppas kunna vinna framför sina vinsttörstande fans. Det blir väldigt intressant att se hur Raiders skadedrabbade offensiva linje kan kontrollera Steelers defensiva playmakers Lamarr Woodley och Troy Polamalu. Varning för en väldigt jämn match.

Raiders vinner.


Söndag 21:25: Atlanta Falcons hos Arizona Cardinals

Efter en mycket imponerande insats av quarterback Matt Ryan förra veckan lyckades Falcons hålla sin säsong vid liv lite till. Men lagets styrka, passoffensiven med sina fantastiska wide receivers, är inte längre att räkna med. Julio Jones är borta hela året och Roddy White fortfarande skadad. Försvaret spelar bra mot springspelet men släpper för mycket yards i luften. Atlanta har en kärna av duktiga spelare men har tyvärr en del allvarliga svagheter i truppen. Samma sak kan man egentligen säga om Cardinals. Carson Palmer försöker hitta rytmen med sina receivers men det har inte funkat hittills. Försvaret är bra som alltid och det har gjort att Arizona ändå har kunnat vinna ett respektabelt antal matcher.

Här kommer man att ta chansen mot ett skadeskjutet Falcons. Det duktiga försvaret i Cardinals kommer inte tillåta Ryan att göra vad han gjorde förra veckan. Palmer kommer att få igång lite offensiv mot några unga cornerbacks. Arizona måste få lite yards på första och andra down så de inte hamnar i jobbiga situationer mot Atlantas aggressiva defensiva tränare.

Cardinals vinner.


Söndag 21:25: Washington Redskins hos Denver Broncos

Förra veckan trodde nog alla att vi skulle få se en poängfest mellan Eagles och Cowboys. Den uteblev. På förhand ser den här matchen likadan ut. Det är två lag med försvar som har haft det jobbigt och med mycket explosivitet i offensiven. Frågan är vi får se den här gången då? Peyton Manning bör kunna kasta bollen upp och ned och höger och vänster på det här laget. Broncos lär passera 30 poäng rätt enkelt. Om de gör det så är det åttonde matchen i rad för dem. Det har bara två andra lag någonsin gjort, Rams år 2000 och Patriots år 2007.

Om Redskins ska ha en chans i den här matchen måste de hänga med på tavlan. Förra helgen fick vi se prov på vad de är kapabla till när det lossnar för dem på marken. Kanske kan de hänga med ett tag men Denver är ändå klara favoriter på hemmaplan.

Broncos vinner.


Söndag 01:30: Green Bay Packers hos Minnesota Vikings

Det här är två lag som bådda brottas med sina egna bekymmer. Särskilt när det gäller skador. Det är sagt att Christian Ponder ska komma tillbaka för Vikings i den här matchen. Josh Freeman var uppenbarligen inte redo och förberedd att leda det här laget ännu. Dessutom måste tränarna börja mata Adrian Peterson, running back.

I Packers saknar man fortfarande Clay Matthews, outside linebacker, och sin tight end Jermichael Finley. Men Rodgers lyckas ändå leda det här laget till vinst efter vinst. Försvaret spelar med mer hjärta än vad vi har sett på länge. Trots att man med nuvarande skadeläge kanske inte kan mäta sig med ligans allra bästa lag så bör Packers vinna över ett Vikings som har haft det rörigt på senaste tiden.

Packers vinner.


Måndag 01:40: Seattle Seahawks hos St. Louis Rams

Det här är väl två nästan motsatta lag. Seahawks har sin beskärda del av svagheter men döljer dessa bra och är jobbiga att möta. Man spelar bra i nästan alla faser, gör inte mycket misstag och bryter ned motståndarna. Dock är det inte en lätt match att åka till divisionsrivalens borg och spela. Det lutar väl mot att det blir veteranen Kellen Clemens som kommer att starta som quarterback istället för den skadade Sam Bradford. Han är ingen dålig spelare alls men det känns som en tuff uppgift att utan ha fått uppleva matchtempo på en rätt lång tid kliva in och möta ett mycket svårspelat försvar. Det ligger nära till hands att tro på ett och annat misstag.

Rams pass rush kan nog ställa till det en hel del för en skakig offensiv linje i Seattle men i slutändan vinner Seahawks den här fajten.

Seahawks vinner.


Vilka skräller?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Nyheter

To Top