Nyheter

Beat the: Pittsburgh Steelers

Här på Piratbloggen gör vi en ordentlig uppladdning inför veckans match, genom att diskutera motståndet och Raiders möjlighet att vinna matchen. I denna veckas upplaga av segmentet ”Beat the” är det klassikerlaget Pittsburgh Steelers som hälsar på i Oakland.

Det har varit dåligt med matchuppladdning här på bloggen, vilket såklart ursäktas. Men på’t igen och denna vecka gäller det som sagt Pittsburgh Steelers. Det är en viktig match för båda lagen för att, om möjligt, kunna konkurrera om slutspelsplatserna. Det är såklart en lång och ganska otänkbar dröm för båda lagen, men skam den som ger sig.

Det här hänt: Oakland Raiders kommer tillbaka från en veckas ledighet och hoppas komma tillbaka med energi och styrka. Deras senaste match var en mardröm mot rivalen Kansas City Chiefs, som kantades av slarv, dåligt spel och dåliga beslut. Förhoppningsvis har spelarna hunnit sansa sig, kolla en mängd med film för att förbättra sig och laddat upp ordentligt inför Steelers. Lite vila kan göra mycket för ett lag, se bara på motståndarna Steelers. Efter att han förlorat säsongens fyra inledande matcher har de sen sin bye-week vunnit två raka. Anfallet har smält ihop lite bättre även om det finns tydliga brister och anfallet är lika bra som alltid. Det blir en riktigt tuff match!

LeBeauMötet, matchen, männen: Raiders offensiv har skiftat mellan riktigt imponerande spel till riktigt kasst. Mycket av bekymren rör sig om en skadedrabbad offensiv linje som tejpats ihop av ett gäng reserver och free agents. Det ger ingen trygghet varken för en quarterback som passar eller en running back som letar hål att springa i. Men ibland kommer ett spel som ger anfallet energi. De är oftast Terrelle Pryors förtjänst, då han antingen springer med bollen eller lyckas fly en fallerande ficka och kasta bollen. Det har dock blivit uppenbart för motståndet att när han flyr fickan vill han springa till höger, vilket passar en högerhänt quarterback. Chiefs stoppade det, utmanade honom att fly fickan till vänster och därifrån hade Pryor det mycket svårare att kasta. Något sådant undgår inte en skicklig defensiv koordinator som Dick LeBeau. Det gäller för Raiders receivers att spela på en hög nivå, framförallt Rod Streater, Jacoby Ford och Mychal Rivera. Jag antar att Steelers kommer placera Ike Taylor att följa Denarius Moore i större delen av matchen, en match-up som är till Taylors fördel. Springspelet måste fungera mot Steelers duktiga försvar, som är sjätte bäst i tillåtna yards.

Försvaret i Raiders måste lyckas begränsa Steelers springspel. Den här säsongen är det tydligt att Steelers inte alls har fått igång springspelet och det har också begränsat deras passningsspel. LeVeon Bell springer gärna utanför sina tackles så det gäller att Raiders linbackers hänger med i sidled. Sen måste de smälla på ordentligt. Pass-rushen har en utmaning att försöka få ner den stora ”Big” Ben Rothlisberger, quarterback, som varje vecka imponerar genom att hålla spel vid liv. Han är svår att dra ner i backen, är förvånandsvärt rörlig för sin storlek och har hela tiden ögonen mot sina receivers. Det sätter press på pass-rushen att se till att de får ner honom. Samtidigt krävs det då av Raiders cornerbacks att kunna hänga efter sina receivers under en längre tid. Det kan vara svårt att hålla koll på kvicka Antonio Brown under en längre tid.

Håll ett öga på:
Lamarr Woodley i Steelers är en av ligans bästa linebackers. Mot Raiders skadade linje kommer han troligtvis ha en riktigt bra dag. Även om Steelers inte producerat mycket sacks eller turnovers, har de fått ordentlig press på motståndarnas quarterbacks. Detta genom geniet Dick LeBeaus defensiva scheman, som inte är sena att utnyttja motståndares svagheter. Räkna med att se Woodley i närheten av Pryor ofta, ofta och oftare.

SteelersOaklandKampen mellan Ike Taylor och Denarius Moore. Moore har spelat bra de senaste tre matcherna och verkar ha blivit Pryors favorit att kasta till. Nu får han en tuff uppgift att försöka skaka av sig Ike Taylor, en veteran som sett det mesta och fortfarande spelar på hög nivå.

Mychal Rivera. Mot Steelers försvar tror jag han kommer hitta ytor, dels springandes på sina seam-routes men också genom enkla, korta alternativ i mitten av planen.

Troy Polamalu. Oj, vad han är rolig att se på! På söndag kommer vi nog se honom som senast mot Ravens, uppe i boxen nästan hela tiden. Han är riktigt bra på att stoppa springspelet, men sämre i pass-coverage. Räkna med att han är en viktig kugge i Dick LeBeaus tankar att sätta press på Terrelle Pryor.

Konstiga uppställningar. Pryor är rätt fräsch i matchtröjan trots allt. Dick LeBeau har mött många unga spelare och vet hur man får dem osäkra. Vi kommer säkert se spelare helt ur position, defensiva linjespelare som står upp och otroligt välmaskerade blitzpaket.

Efter avblåsning: Det blir nog en väldigt jämn match, det är brukligt mellan dessa två lag. Som vanligt är det de stora spelen som avgör, kritiska misstag av försvaret eller anfallet. De lag som forcerar flest turnovers ges en guldchans, och där är Raiders kanske favoriter. Räkna med en ganska poängfattig afton, där båda lagen säkert envist kommer försöka få igång sina tröga springspel. Jag tror Raiders vinner matchen, dock inte övertygande. Men Pryor har ännu inte förlorat på hemmaplan, arenan är utsåld och då är den svår att spela på och Steelers har fortfarande stora problem som de behöver fixa.

Nyheter

To Top