Nyheter

Chris Borland, ILB, Wisconsin

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Chris Borland.

Namn: Chris Borland
Position: Linebacker
Skola: Wisconson
Längd: 1.80 m
Vikt: 111 kilo

BorlandChris Borland är en liten pitbull på planen. Han spelar med en löjligt låg tyngdpunkt, flyter bakom sin defensiva linje och biter ifrån ordentligt när någon motståndare kommer i närheten av honom. Den arga linebackern från Wisconsin är inte nästa Patrick Willis men han är lätt att gilla.

Borland kan inte göra allt. Han är inte en killen som springer från sidlinje till sidlinje. Han spelar i boxen, reagerar fort, rör sig bra på små ytor samt stänger igen hålen hårt och bestämt. Han skapar ofta stora spel.

Borland är också en rätt bra pass rusher från sin linebacker-position. Hans spin move är inte att leka med. Tyvärr lyckas han väl inte alltid avsluta spelet med en sack. Men lagkamraterna får komma in och städda upp. Borland bara bidrar med kaoset.

Chris Borland kommer att ha en fin karriär i NFL. Taket kanske inte är lika högt som för en Ryan Shazier eller någon liknande spelare men Borland kan spela och är bra på det han gör. Ibland är det allt man kan begära av en spelare som troligtvis går i tredje till fjärde rundan.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top