College

En snabb anka i Rio

Att många av fotbollsspelarna i NFL och på college är imponerande atleter råder inget tvivel om. Devon Allen håller på att visa just det i de olympiska spelen.

Oregon Ducks wide receiver och kick returner Devon Allen är en snabb och atletisk herre. Förutom att spela fotboll så är han en del av universitetets friidrottslag där 110-meter häck är specialiteten. Allen vann USA:s OS-uttagningar tidigare i somras och fick en biljett till de olympiska spelen. Tiden han sprang på vid kvalet, 13:03 (32 hundradelar snabbare än Robert Kronbergs svenska rekord) är årets hittills näst snabbaste tid i världen.

21-åringen har ett gott självförtroende och bjöd på detta citat inför avresan till Rio ”If I had focused on sprints, I think I’d be running 9.5 in the 100 right now”. Inte heller den uttalade målsättningen om en unik trippel, att bli Nationell mästare, en Super Bowl och OS-guld, är speciellt blygsam.

I OS-tävlingen har nu Allen tagit sig till semifinal där de flesta räknar med att han ska ta sig till final och väl i finalen  slåss om medaljer. Vill du följa hur det går i semifinalen för Devon Allen så är loppet beräknat till 01:40 natten mot onsdag, finalen någon timme senare, framåt 03:45.

På fotbollsplanen fick Devon Allen säsongen 2015 förstörd av en knäskada som inte gav med sig och han spelade endast sporadiskt. I höst hoppas han kunna komma tillbaks till 2014 års form, då han tog emot passningar och returnerade kickar för 900 yards. Vilken av idrotterna Devon Allen till slut väljer har han ännu inte bestämt, men medan han väljer så hoppas han på framgångar först i Rio och senare i höst i Pac-12.

Allen var inte ensam fotbollsspelare i OS. Jahvid Best, som spelat running back för Detroit Lions, deltog i 100 meter sprint. Han sprang 10:39 i första försöket, på banan bredvid Usain Bolt, men det räckte inte för vidare avancemang. Oavsett resultat blev Best, som valdes i den första rundan av draften 2010, den första personen någonsin att delta i ett sommar-OS efter en avslutad karriär i NFL.

Nyheter

To Top