Analyser

Nya ansikten i Miami Dolphins

Det är stor omsättning på spelare mellan säsongerna. Free agency, draft och trades leder till en hel del förändringar och en normalintresserad supporter som dyker upp lagom till den första serieomgången kan säkert undra om man verkligen kollar på sitt gamla favoritlag.

En genomgång av lite nya ansikten kan därför vara på sin plats. I en serie inlägg går vi igenom signifikanta tillskott som vi tror att ni behöver ha lite koll på under säsongen. Vi börjar med Miami Dolphins.

Coach

Adam Gase annonsers som ny head coach den 9 januari. (Foto av Mike Ehrmann/Getty Images)

Adam Gase, head coach, 38 år – anses vara en av de mest lovande ”unga” coacherna i NFL. Har varit i NFL i tretton år, varav det sista året som offensiv koordinator i Bears och de fyra åren innan det på samma position  i Broncos. Gase har haft bra kontakt med sina quarterbacks och har vid flera tillfällen agerat quarterback-coach. Gase kan förhoppningsvis vara precis vad Ryan Tannehill behöver.

Chris Grier, general manager – kanske inte kommer synas så mycket i rutan, om det inte skulle vara något anmärkningsvärt med spelartruppen som han ansvarar för. Om det går riktigt bra eller riktigt dåligt för laget kan ni få se hans nuna på hedersläktaren.

Free agents

Mario Williams. (Foto av Hannah Foslien/Getty Images)

Mario Williams (DE) 31 år – 2-årskontrakt. Hade egentligen aldrig riktigt chansen att leva upp till sitt skyhöga kontrakt i Buffalo Bills, men var ett monster i tre av fyra säsonger. Innan Bills kom Williams från sju bra säsonger i Texans. 4 st Pro Bowl, 3 × First-team All-Pro, 1 Second-team All-Pro. Kan Mario leva upp till det lär du se hans röda linser mycket i rutan den här säsongen.

Isa Abdul-Quddus (S) 27 år – 3-årskontrakt. Har inte haft en strålande start på karriären som startade i Saints 2011. Hittade spelet i Lions förra säsongen och fick nu sitt första längre kontrakt. Kommer troligen att bilda safety-par med en av lagets stjärnor Reshad Jones.

Jermon Bushrod (OL) 32 år – 1-årskontrakt. Efter att ha avslutat sin sejour i Saints med en Super Bowl och två Pro Bowls blev vistelsen i Chicago Bears en besvikelse. Om Bushrod har något kvar i tanken kan han med sin rutin bli en viktig pusselbit, kanske framförallt som rotationsspelare och mentor för de yngre.

Jason Jones (DE) 30 år – 1-årskontrakt. Kommer från tre säsonger i Lions. Dolphins blir hans fjärde lag. Ingen stjärna alltså, utan en stabil backup bakom stjärnorna Wake och Williams.

Draft

Laremy Tunsil. (Foto av Kena Krutsinger/Getty Images)

Laremy Tunsil (OL) – Ansågs vara den bästa spelaren i hela draften, men en läckt video gjorde att han dalade till 13:e plats där Dolphins inte kunde låta bli att plocka upp honom. Riktigt bra värde om agerandet på videon visar sig vara en engångsföreteelse. Tunsil är en man bland pojkar och skulle säkerligen fått starta som left tackle om inte Branden Albert insisterade på att behålla positionen. Vi kommer därför att få se Tunsil som guard den här säsongen, och han kommer få gott om speltid och uppmärksamhet.

Xavien Howard (CB) – fyller ett stort behov för Dolphins. Snabb, stark och stor och spelar följdaktligen riktigt fysiskt. Opererade knät i juni men ska enligt uppgift snart vara i träning igen. De flesta tror och hoppas att Howard ska kunna vara startande cornerback tillsammans med Byron Maxwell.

Kenyan Drake (RB) – det mesta i Dolphins springspel kommer rimligen att handla om Jay Ajayi och Arian Foster. Drake bidrar med en lite annan uppsättning egenskaper och är van vid att spela ”andra-fiolen” efter att ha spelat med Eddie Lacy, Derrick Henry och T.J Yeldon under sin collegetid i Alabama. Drake är en bra passmottagare och kan funka som ett bra komplement till de mer namnkunniga kollegorna.

Leonte Carroo (WR) – en ung och talangfull receivergrupp fick en förstärkning i draften. Carroo är en riktigt bollsäker mottagare, som endast tappade två bollar under hela college-karriären. Att han i tillägg till det gjorde touchdown på var fjärde mottagning borde få de flesta Dolphins-fans att drömma om vad han ska kunna åstadkomma i Dolphins anfall. Kommer troligen att få begränsat med speltid inledningsvis, men det blir säkert en gradvis ökning av antal spel per match för honom under säsongen.

Övriga

Arian Foster (RB) 29 år – tillkom efter att free agency var över. Skadedrabbad på senare år, men när han varit frisk har han varit fantastisk. Vad sägs om 4 st Pro Bowl, 1 gång First-team All-Pro, 1 gång Second-team All-Pro (2011), 2 gånger NFL rushing touchdowns leader och 1 gång NFL rushing yards leader. Kommer han tillbaka i den formen lär Dolphins se riktigt bra springspel för första gången på några år.

Spelare som du kanske saknar

Olivier Vernon (DE) – spelar numera i Giants.

Lamar Miller (RB) – spelar numera i Texans

Rishard Matthews (WR) – spelar numera i Titans

Derrick Shelby (DE) – spelar numera i Falcons

Nyheter

To Top