Analyser

Raiders måste spela bättre

Raiders inledde försäsongen med en match mot Arizona Cardinals. De är ett av de bästa lagen i NFL och ett bra styrkeprov för Raiders, även om startspelarna hade begränsad speltid. Raiders vann matchen tack vare sina reserver, medan startuppställningen på både anfall och försvar lämnade en del att önska.

Raiders anfall hade svårt att få någon rytm. Dels slarvade de i passningsspelet, Amari Cooper framförallt, dels drog de åt sig onödiga flaggor. Derek Carr var inne på två serier men utnyttjade dem inte. Anfallet påminde mycket om förra året – snabba passningar, bollen ur Carrs händer fort.

Den offensiva linjen såg väldigt stabil ut. Carr fick tid i fickan och det var stora hål i springspelet. Det är framförallt i springspelet som linjen behöver förbättra sig från förra året och det ser ut att bli mycket bättre 2016. Kelechi Osemele, Rodney Hudson och Gabe Jackson ser ut att kunna dominera centralt på linjen.

Försvaret såg skakigt ut. DJ Hayden gav upp en stort passningsspel och Malcolm Smith har fortfarande stora problem att täcka centralt i planen. Cardinals starters sprang bollen fyra gånger för 34 yards. Det var gott om luckor i Raiders försvar att utnyttja. Även om de tillät Cardinals att enkelt ta sig fram, lyckades de täppa till och tvinga Cardinals till ett field goal. Det är många nya spelare på försvaret så de behöver tid att spela ihop sig. Ingen orsak att oroa sig för mycket ännu, men det vore uppmuntrande med förbättring under kommande försäsongsmatcher.

När reserverna klev in i matchen så visade flera spelare upp sig. DeAndre Washington och George Atkinson III såg båda bra ut, den senare hade två långa touchdowns. James Cowser spelade också bra, men kan han prestera mot bättre motstånd än reserver? Raiders backup quarterback Matt McGloin är alltid en försäsongshjälte och såg som vanligt bra ut.

Om Raiders ska kunna leva upp till den hype som har byggts upp under säsongsuppehållet måste de höja nivån ett par steg. Anfallet måste få mer flyt och försvaret behöver spela ihop sig. Det var första matchen och startspelarna fick väldigt lite speltid. Vi ska inte bli för oroliga, men hoppas på bättre resultat när Raiders spelar i Green Bay på torsdag.

I NFL-Guiden kan du läsa mer om Oakland Raiders – om Reggie McKenzie, lagets historia och förväntningarna på säsongen. Se till att skaffa din kopia här.

Nyheter

To Top