Nyheter

En galen vecka i NFL

Den tredje veckan i NFL var bland de mest spännande vi har sett på länge. Den var späckad med jämna matcher, chockerande resultat och otroliga spel. Här är våra tankar om galenskaperna!

Fyra matcher gick till övertid och en hel drös till avgjordes inte förrän i de sista minuterna. Många lag chockade och slog motståndare som på förhand såg ut att vara starkare. Men så är det i NFL. Alla lag kan slå varandra när som helst. Det är därför de gamla och visa säger ”never gamble on the NFL”. Tyvärr fick veckan ett lite surt slut när måndagens match avgjordes av ett galet domslut på sista spelet. Men låt inte det förstöra det faktum att den här veckan bjöd på mängder av riktigt bra matcher. Vi kikar lite snabbt på tre av veckans galnaste.

Tennessee Titans tog sig an Detroit Lions på hemmaplan och det här skulle bli en match som det svängde om. Jake Locker, quarterback i Titans som spelar sitt första år som starter, kastade för nästan 400 yards i matchen. Titans slog till med fem touchdowns på över 60 yards, en galen mottagning av Nate Washington och ett trickspel på en punt return. I slutet av matchen slog Lions till med en hail mary medan tiden rann ut som fångades, vilket nästan aldrig händer, för en touchdown. På övertid sumpade dock Lions matchen genom att starta ett spel på fjärde down där tanken egentligen bara var att försöka locka motståndarna att starta för tidigt.

Highlights: http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap1000000065420/GameDay-Lions-vs-Titans-highlights

I den andra matchen som vi valt ut gav sig Kansas City Chiefs ut på vägarna för att möta New Orleans Saints. Drew Brees och Saints offensiv började bra medan Chiefs sprang sönder Saints försvar i en tajt match. Ju längre matchen led började dock försvaren spela bättre. Särskilt Kansas City. Matchen gick till övertid och tack vare Saints oförmåga att flytta bollen och fantastiskt special teams-spel från Chiefs lyckades man till slut sno vinsten. Stora stjärnan var Jamaal Charles, Chiefs running back, med 233 yards på marken och ett 50-tal till i mottagningar. Ryan Succop satte sex fieldgoals för Chiefs.

Highlights: http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap2000000064784/Chiefs-vs-Saints-highlights

Nu till måndagsmatchen mellan Seattle Seahawks och Green Bay Packers. Allt som kommer att tas ur den här matchen är hur den slutade. Ett felaktigt domslut avgjorde matchen till Seahawks favör. Domarna var dåliga rakt igenom och det är frågan om Packers överhuvudtaget hade tagit ledningen om det inte hade varit för ett par horribla domslut i passningsspelet till deras fördel. Usel domarinsats och ett trist slut på en annars bra match. Måste bara nämna lite siffror från första halvlek. Seahawks försvar håll Aaron Rodgers och hans farliga offensiven till noll poäng. Packers passade 23 gånger och sprang bollen 4! Rodgers blev sackad 8 gånger i första halvlek, varav 4 gånger av Chris Clemons. Båda lagen hade svårt att lyckas med mycket offensivt. Passförsvaret var tajt, men på gränsen, och det drog också många flaggor varav några var mycket tveksamma.

Highlights: http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap2000000066001/Packers-vs-Seahawks-highlights

Noterat

Torrey Smith, receiver i Ravens vars lillebror dog samma dag som matchen mot Patriots, gjorde en fantastisk match och Ravens vann med 1 poängs marginal. Vilken historia!

Raiders slog Steelers i en match som var otroligt spännande till de sista sekunderna. Roethlisberger gjorde en otrolig match men misstag bjöd in Oakland i matchen.

Eagles blev totalt utklassade av Cardinals och det var knappt att Vick överlevde matchen.

Texans bara fortsätter att imponera när man slog Broncos och gick till 3-0. Tog enkelt en stor ledning direkt men slappnade av och det blev jämnt på slutet i onödan.

Patriots förlorade mot Ravens och har för första gången på 9 år fler förluster än vinster.

Falcons utklassade Chargers och ser riktigt vassa ut både offensivt och defensivt. trots att man har förlorat sin bästa försvarsspelare i Brent Grimes, cornerback.

Minnesota Vikings vann mot 49ers och stod för veckans skräll. Christian Ponder kan vara den största positiva överraskningen i år.

Veckans bästa spelare (statistiskt)

Passningar

Ben Roethlisberger, Steelers – 384 yards, 4 TDs, 0 INTs, 123.2 QBR
Joe Flacco, Ravens – 382 yards, 3 TDs, 1 INTs, 117.7 QBR
Jake Locker, Titans – 378 yards, 2 TDs, 0 INTs, 113 QBR
Tom Brady, Patriots – 335 yards, 1 TD, 0 INTs, 101.2 QBR
Andy Dalton, Bengals – 328 yards, 3 TDs, 1 INTs, 132.9 QBR

Mottagningar

A.J Green, Bengals – 183 yards, 1 TD
Calvin Johnson, Lions – 164 yards, 1 TD
Santonio Holmes, Jets – 147 yards
Wes Welker, Patriots – 142 yards
Torrey Smith, Ravens – 127 yards, 2 TDs

Springspel

Jamaal Charles, Chiefs – 233 yards, 1 TD
Maurice Jones-Drew, Jaguars – 177 yards, 1 TD
Andre Brown, Giants – 113 yards, 2 TDs
Darren McFadden, Raiders – 113 yards, 1 TD
Ray Rice, Ravens – 101 yards, 1 TD

Skadeuppdatering

Nu till lite tråkiga nyheter. Flera viktiga spelare skadade sig under den tredje veckan. Men det är ännu oklart vilka som kommer att missa mycket tid. Värst av allt är utan tvekan att Darrelle Revis, Jets cornerback och troligtvis ligans bästa försvarsspelare, skadade sig så pass allvarligt att han missar resten av säsongen. C.J Spiller, Bills running back, som hade börjat säsongen så bra skadade sin axel och kommer troligtvis att missa några veckor. Kan Fred Jackson spela så behöver inte förlusten vara så stor, mest tråkigt för Spiller själv.

Darrius Heyward-Bey, Oaklands receiver, åkte på en ruskigt läskig skada när han tacklades i huvudet mot Steelers. Han blev medvetslös och skickades direkt till akuten. Innan han lämnade planen gav han dock fansen en tumme upp. Han drabbades av en hjärnskakning och en sträckning i nacken men väntas kunna komma tillbaka om några veckor. Matt Schaub, Texans quarterback, fick en läskig smäll mot huvudet men fortsatte ändå spela. Verkar inte vara någon fara men det var inte snyggt av Broncos. Reggie Bush, Dolphins running back, fick en smäll mot sitt knä. Han kommer inte att missa resten av säsongen men möjligtvis ett par matcher. Matthew Stafford, quarterback i Lions, sträckte sig mot Titans och var tvungen att kliva av. Det verkar inte vara något allvarligt men Lions tar ”en dag i taget”.


Vad var bäst/sämst vecka 3?

Nyheter

To Top