Nyheter

”De obesegrade”

Det är en liten och relativt otippad skara av lag som har vunnit alla sina tre matcher. Men alla har gjort det i övertygande stil. Houston Texans, Atlanta Falcons och Arizona Cardinals är ”De obesegrade”.

Bara tre lag i NFL har vunnit alla sina tre första matcher. Det säger mycket om hur jämn den här ligan är. De som har gjort det är Houston Texans, Atlanta Falcons och Arizona Cardinals. De två första är kanske ingen större skräll, även fast Falcons har varit ännu bättre än många hade trott, men att Arizona med sitt quarterback-kaos skulle gå så här bra är förvånande. Inget av de tre lagen har haft något vidare lätt schema heller utan alla har besegrat minst ett riktigt bra lag på vägen. I den här artikeln tar vi en titt på ”De obesegrade”.

Houston Texans

Dolphins hos Texans: 10-30
Texans hos Jaguars: 27-7
Texans hos Broncos: 31-25

Houston Texans är nog det mest imponerande laget hittills. Vi har tidigare beskrivit dem som ligans mest kompletta lag och det känns som att de har vunnit sina matcher relativt enkelt. Dolphins och Jaguars är kanske inte några topplag – snarare tvärtom – men även mot Broncos tyckte jag att Texans såg ut att gå på halvfart. Försvaret är helt klart bland det bästa i NFL och offensiven har en härlig balans mellan ett dominant springspel och stora spel i passningsspelet.

Låt oss kika på några av spelarna som har gjort det för Texans. J.J Watt, defensive end, har varit en av årets bästa försvarsspelare hittills. Han avslutade förra säsongen mycket bra och i år har han bara ångat på. Han har 5.5 sack och har slagit ned en jäkla massa passningar med sina långa armar. Johnathan Joseph var lagets viktigaste värvning förra året och han har spelat bra även i år. Inte omöjligt att han är ligans näst bästa cornerback efter Revis just nu. Brian Cusching, linebacker, har varit bra som vanligt.

Offensivt är det samma gamla gubbar som gör det. Owen Daniels, tight end, och Andre Johnson och Kevin Walter, receivers, har alla dragit sitt strå till stacken. Matt Schaub, quarterback, har varit mycket stabil. Arian Foster, running back, är en stjärna och har slängt upp drygt 100 yards och en touchdown per match.

Atlanta Falcons

Falcons hos Chiefs: 40-24
Broncos hos Falcons: 21-27
Falcons hos Chargers: 27-3

Falcons har haft ett något tuffare schema än Texans men fortfarande inte några riktiga skräckmatcher. Men man har precis som Houston vunnit två matcher på bortaplan redan. Mot två relativt tuffa lag. Man har slutat springa bollen lika mycket och istället lagt matcherna i Matt Ryans händer. Med tanke på de vapen man har så är det helt rätt. Men man kunde nog ha förutspått att offensiven skulle producera. Det som är mer imponerande är hur bra försvaret har spelat. Trots att man förlorade sin bästa spelare, cornerback Brent Grimes, i första matchen så har man stängt ned motståndarna bra. Pass rushen är dock ett problem men det har man hittills kunnat lösa genom att försöka maskera vad man gör i försvaret.

Matt Ryan, quarterback, bara kör på. 72 procent lyckade passningar och åtta touchdowns mot bara en interception. Han sprider bollarna bland sina receivers Julio Jones och Roddy White samt legenden Tony Gonzalez, tight end. Jones har klivit fram som lagets farligaste receiver med tre touchdowns men Gonzalez leder fortfarande laget i yards. Falcons linebackers med Sean Weatherspoon och Stephen Nicholas har sett pigga ut och tacklat bra. Asante Samuel har på ett fint sätt fyllt hålet efter Brent Grimes i passförsvaret och spelar mer fysiskt än någonsin. Man har producerat turnovers i försvaret som har hjälpt till att stänga matcherna. Safetien Thomas DeCoud har redan tre stycken.

Arizona Cardinals

Seahawks hos Cardinals: 16-20
Cardinals hos Patriots: 20-18
Eagles hos Cardinals: 6-27

Behöver man ha en bra quarterback för att vinna i NFL? Tydligen inte. Cardinals har redan besegrat tre bra lag. Faktum är att Arizona har haft ett av ligans sämsta anfall hittills i år. Man ligger nära botten i alla kategorier. Det var stor kontrovers angående vem som skulle spela quarterback för Cardinals i år. Valet föll på John Skelton efter att Kevin Kolb i stort sett kastat fler bollar till motståndarna än till lagkamraterna under försäsongen. Skelton skadade sig direkt och Kolb tog över. Hittills har han kastat till fyra tochdowns och inte en enda interception. Det är bara tre spelare som har undvikt att kasta någon sådan hittills i år. Håll i er nu: Kevin Kolb, Blaine Gabbert och Christian Ponder. Skjut mig nu – den här ligan är galen.

Men nu ska vi vara ärliga. Det är inte Kolb och offensiven som har vunnit matcherna. Vi visste redan innan säsongen att Cardinals försvar var bra. Passförsvaret är kanske det som har varit mest imponerande. Man tillåter väldigt få stora spel och sätter hela tiden motståndarna i jobbiga situationer. Det är så man vinner matcher.

Patrick Peterson är en av de spelare som har imponerat. Han draftades med det femte valet i första rundan 2011 men sitt första år gjorde han mest intryck med sina returns i special teams. I år spelar han bra även i försvaret. Längre fram är Cardinals tunga med lysande spelare som Darnell Dockett, Daryl Washington och Calais Campbell.

Hur kommer det att gå för ”De obesegrade” framöver

Arizona Cardinals har klarat av sina tuffaste matcher redan. Nu går de in i en period där de ska möta, i tur och ordning, Dolphins, Rams, Bills och Vikings. Fyra lag som hör hemma på den nedre halvan. Det är inte omöjligt att man kan vinna allihop och helt plötsligt vara 7-0. Det skulle vara sensationellt. Jag tror dock inte att de kommer att kunna blanda sig i kampen om Super Bowl. Deras offensiv, och särskilt lagets quarterbacks, är helt enkelt för dåliga.

Atlanta Falcons har ett ganska lagom svårt schema framför sig. Men till skillnad från Cardinals så tror jag att det här är ett lag att räkna med hela året. Hur långt de går beror på Matt Ryan och huruvida försvaret kan fortsätta att hålla motståndarna till en anständig mängd poäng. En skada på fel spelare, en cornerback eller pass rusher, kan vara jobbigt för Falcons. Men det här är ett spännande lag som verkligen är redo för ett stort år.

Houston Texans bör klara sig till slutspel med det schema de har. Med tanke på att de ser ut som det bästa laget i hela NFL just nu så är det svårt att se något annat scenario framför sig. Texans kan inte ha något annat en Super Bowl som mål och de har en god chans att nå dit. Men slutspelet är vanskligt och vad som helst kan hända.


Hur länge tror DU att de här lagen kommer att förbli obesegrade?

Nyheter

To Top