Nyheter

Det ser inte grönt ut i New York

Miami Jets gästade divisionsrivalen Miami Dolphins för en viktig match. Det krävdes inte mycket för Dolphins att vinna matchen då Jets gjorde allt de kunde för att förlora.

Man brukar säga att allting kan hända i ett rivalmöte. För Jets del så hände istället ingenting. Quarterbacken Geno Smith ersattes efter första halvleken. Innan dess hade han lyckats med 4 passningar, 29 yards och en interception. När reserven Matt Simms klev in blev publiken jublande glad, men insåg kvickt att det inte var någon lösning.

Jets kunde varken kasta bollen eller ta emot den. Deras receivers blev aldrig öppna och det bristande passningsspelet var smärtsamt tydligt. De avslutade matchen med ynka 3 poäng och var aldrig riktigt ett hot. Om och om igen fick vi se punts efter bara tre spel. Även om Jets snittade 5 yards per springspel, övergav dem det när de låg under. Det resulterade i korta drives som tvingade försvaret tillbaka på plan utan ordentlig vila.

Ett trött försvar utnyttjades av Miami Dolphins. Den problemfyllda offensiva linjen fick det lättare och lättare ju längre in i matchen vi kom. Ett uppgivet och trött Jetsförsvar tillät mer yards på marken än någon tidigare match (125).

Dolphins coachade matchen bra. De kastade bollen kvickt, vilket lättade trycket på den offensiva linjen. Många av dessa passningar gick mot Jets rookie cornerback Dee Milliner. Det var effektivt och framgångsrikt för Dolphins. Ytterligare ett bra drag var att de sprang bollen mycket. Även om det såg segt ut i början så fortsatte de. På så sätt blev de inte så förutsägbara och det främjade passningsspelet.

Jets hoppades att kunna gå vidare denna säsong. De ville lämna stanken av interceptions från fjolåret. De gick från Mark Sanchez till Geno Smith men har hamnat i samma soppa igen. Det är fullt med frågetecken kring positionen och Jets har tuffa beslut framöver hur de vill gå vidare med Smith. Förhoppningsvis kan det bli grönare för metropolens gröna gäng.

Noterat:

Dolphins defensive end Olivier Vernon avslutade dagen med 2,5 sacks och spelade överlag väldigt bra.

Jets tvingades punta bollen på 10 av 12 försök på third down.

Mike Wallace hade sin andra raka match med en touchdown. Kanske börjar han bli lite het nu?

Dolphins hade tre receivers med mer än dubbelt så mycket yards och dubbelt så många mottagningar som Jets bästa spelare.

Jets började säsongen bra men har nu tre raka förluster. Säsongen kommer inte sluta lyckligt.

Nyheter

To Top