Nyheter

Showdown i söder

Det var ett riktigt gigantmöte när de två divisionsledarna i NFC South möttes för ett stekhett rivalmöte. Hemmalaget New Orleans Saints gästade Carolina Panthers, en match som mycket väl kan vara avgörande för slutspelet.

Det offensivt laddade Saints hade förra veckan desarmerats mot Seattle Seahawks och var rejält revanschsugna. På andra sidan stod Panthers tunga och storspelande defensiv. Det var en perfekt match, ett offensivt mot ett defensivt lag. Vilken filosofi skulle visa sig starkast?

Det var precis som vanligt genom armen på Saints quarterback Drew Brees som de samlade poäng. Han rörde sig smidigt i fickan och slängde iväg ett par riktigt fina kast. Saints wide receivers gjorde en suverän match och letade sig fria. De fick hjälp av Panthers cornerbacks som tillät mycket utrymme och sällan vann den fysiska kampen på linjen.

Panthers kom in med åtta raka segrar, mycket tack vore bra försvarsspel. Det har tillåtit anfallet att chansa en del. Men mot Saints anfall hade Panthers försvar ingen lösning. När de låg under med 14 poäng eller mer behövde anfallets passningsspel bära laget, men Panthers är inte tillräckligt bra där. De är snarare ett anfall som förlitar sig på ett effektivt springspel.

Överraskande nog var Saints det lag som imponerade defensivt. Deras cornerbacks var fysiska, vann striderna på linjen och höll Panthers bästa receiver Steve Smith så gott som osynlig. De lyckades också sätta press på Panthers quarterback Cam Newton flera gånger. Framförallt så hade Junior Galette en kanonmatch och sackade Newton hela tre gånger.

När allt var över så vann Saints efter en rejäl uppvisning både offensivt och defensivt. Efter att frågetecken väckts senast mot Seahawks bekräftade Saints (10-3) återigen att de är ett lag att räkna med. De klev dessutom upp i förarsätet inom divisionen, en vinst före just Panthers (9-3). Det gjorde de med en imponerande show nere i södern.

Noterat

Grattis Drew Brees! Yngsta spelaren med 50.000 passningsyards och den enda i historien med minst 4000 yards och 30 touchdowns i åtta raka säsonger.

Panthers försvar hade inte tillåtit fler än två touchdowns någon match, mot Saints dubblades den siffran till fyra.

Saints passade bollen 42 gånger och sprang 14 gånger. Då försökte de dessutom döda tid mot matchens slut genom att springa mer. Rätt så passvänligt anfall.

Returmöte om två veckor, då i Carolina. Får vi se samma typ av resultat eller kommer Panthers ha listat ur hur de ska stoppa Saints tills dess?

Marques Colston såg riktigt bra ut och fångade in det mesta som kom hans väg. Det slutade i två touchdowns och 125 yards.

Nyheter

To Top