Nyheter

Du gillar det! DU gillar det!

En övertaggad Kirk Cousins sitter fortfarande på näthinnan när vi går in i vecka 7 och den stora match-upen Packers @ Broncos. Och Patriots går mot 16-0… 

 

Redskins QB Kirk Cousins låg bakom en mäktig comeback i hemmamatchen mot Tampa Bay som ett tag var upp 24–0. Segern var blytung och viktig inför viloveckan för ett Redskins som haft en omtumlande säsong inte minst med alla turer kring RGIII. Coach Gruden sa efteråt ungefär att vinsten räddade jobbet.

Med en TD pass med 24 sekunder kvar och en extrapoäng var vändningen – den största i Redskins historia– till 31–30 ett faktum. Cousins hade max lyckats med en TD pass per match tidigare men stod själv för en 8 yards rushing TD som satte igång Washingtons vändning. Med siffrorna 33/40, 317 yards och tre pass TD och inga INT var det en urstark insats av Cousins som grundade den tredje vinsten i år.

Han förärades utmärkelsen NFC offensive player of the week, den första Redskins QB sedan RGIII 2012 och den elfte totalt sedan ligan började med veckopriser 1984. Och vidare på statistikspåret, den gode Kirk blev den första QB på tio år att under samma månad kasta två matchavgörande TD passningar med mindre än 30 sekunder kvar. Den första kom i hemmamatchen mot Eagles i vecka 4.

Vad det var som fick dem att mosa ner Tamba Bay finns det inget enkelt svar på, men om man är stilintresserad kan det delvis ha handlat om throwbacktröjorna som var bra mycket snyggare än de vanliga med gälla färger som skär sig. Kanske.

Cousins var minst sagt uppumpad även efter matchen, för er som inte har sett det ännu, kolla in utbrottet på vine från CSN Mid-Atlantic

 

A perfect season

Ja det är vad vissa experter tror om årets Patriots. Dock är det ruggigt sällan ett lag klarar det så jag är tveksam men samtidigt vilket gäng ska stoppa dem. Spontant utan att ha researchat mitt tips alltför mycket – give me a break det är lördag kväll – känns Rodgers GB Packers som det laget.

Satt och kollade på TNF häromdagen (natten), hade förhoppningar om att Miami skulle kunna rida vidare på nytändningen coach Campbell har inneburit men Patriots verkar helt omutbara i år. Inte för att jag håller på Miami eller håller något emot New England utan för spänning.

Men det var aldrig ens nära spännande. 

Brady hade 8–0 med 20 TD och 2 INT under TNF inför matchen. Dessutom minst 2 TD per match i år och totalt 12–1 mot Miami hemma. Förra veckan var han lagets ledande rusher och veteranen rör sig bättre i fickan än på bra länge och har med det spetsat ytterligare ett element av sitt spel. Tar han sin femte ring i februari kan nog även hans största belackare behöva böja sig inför faktumet att han är en av de största, om inte den största QB:n. Återigen – det är inte underbyggt så jäkla mycket just nu.

Egentligen fanns det inget som talade för Dolphins. Bortagäng, lag 30 av 32 när det gäller försvar mot rushing och run defense är definitivt något Miami måste förbättra. Det märktes även mot regerande mästarna men som bekant kan Bostons stolthet (ursäkta Bruins-fans) göra poäng på alla sätt.

 

Efter Gronkens 47 yards TD på den första driven fick de dessutom bokföra sin första safety på tre år. Tannehill stod och luktade på rosorna när centern Poncey levererade bollen och Tannehills OPS-min var obetalbar. Resten av linjen var med på noterna, men inte den som behövde vara det allra mest.

Miamis QB kom från en nästan prickfri match med 95 procent completion och laget hade stått för 82 poäng i de två senaste matcherna mot Titans och Texans, det mesta med en ny head coach vid sidlinjen under två matcher i rad sedan 1961. Men de lagen är som bekant långt från Patriots kapacitet.

 

Julian Edelman och hans Patriots kan vara på väg mot en perfekt säsong. Snart halvvägs. Foto: Jeffrey Bell

Julian Edelman och hans Patriots kan vara på väg mot en perfekt säsong. Snart halvvägs. Foto: Jeffrey Bell

 

30 minuter för 39 yards

Efter 0–7 började dock Miamis offensiv sin första drive piggt med RB Miller och WR Matthews där den sistnämnda stod för två 15 yards catches och 1st downs. Men oförmåga att kapitalisera på detta var förödande, istället senare i halvleken när ett bra försvar ökade pressen på Brady stod Tannehill för två snabba INT och Miami nådde inte ens 30 yards linjen i andra kvarten. 39 yards i halvlek.

Det snyggaste från Tannehill var när han själv stoppade en pick 6 med en tackling byggd på ilska och frustration. I hemmalaget tog kickern Gostkowski över franchise rekordet från Viniateri med 26 raka field goals. Mannen har dessutom 39 raka på hemmaplan. Stabilt.

Symptomatiskt för Patriots tyngd – Gronkowski sabbade en TD med en pass interference under 2 minute warning i första halvleken. Istället fick de börja om från 16 yards men det spelade ingen roll, Brady drev Miamiförsvaret till sitt första stora misstag för kvällen och Lewis sprang ostört in en TD med 24 sekunder på klockan. Knäckande för Miami att gå till pausen med 19–0 och som sagt, det blev aldrig action heller i andra halvlek.

 

Patriots är nu 72–0 hemma vid halvtidsledning. Lagets 7–0 är imponerande av historiska mått, bara det tredje laget i historien som haft den resultatraden. Men i morgon söndag möts två av lagen som kan mäta sig med Patriots och som antagligen kommer att tangera 7–0 (det kan ju faktiskt bli lika också även om det är sällsynt, hände vid ett tillfälle i fjor.)

Packers @ Broncos lär bli en clash mellan ett fröjdigt och avancerat anfall och ett av ligans bästa försvar och baserat på det är Packers favoriter. Broncos lyckas vinna med ett hackande anfallsspel, en styrka så god som någon men något säger mig att Rodgers leder Packers till 7–0 i morgon.

I ligan alltså, inte i matchen.

 

/Magnus Ornhammar/twitter:@ornhammar

Nyheter

To Top