Analyser

De fem mest underskattade spelarna just nu

Trots den enorma mediebevakningen som finns av NFL och all uppmärksamhet som skapas kring individuella spelare tack vare Fantasy Football, så finns det fortfarande de som lyckas flyga under radarn. Självklart är de inte helt okända för oss NFL-fans, men av olika anledningar blir de inte omskrivna i samma utsträckning som de kanske borde bli.

Därför kommer här de fem mest underskattade spelarna den här säsongen.

5. Stefon Diggs, WR, Minnesota Vikings

Stefon Diggs har bara hunnit spela tre matcher i NFL, men är redan en favorit hos fansen i Minnesota. Varför? När han springer sina routes, fångar bollen och kroppsfintar försvarare så ser det ut som att han varit i ligan i flera år. Vikings första-receiver Mike Wallace har redan jämfört honom med Antonio Brown (Steelers), vilket inte är helt tokigt. Precis som Brown så valdes Diggs i en av de senare rundorna av draften och deras spelsätt påminner på många sätt om varandra. Så här såg det ut för en vecka sedan, när Diggs smällde dit sin första touchdown i ligan.

4. Cameron Heyward, DE, Pittsburgh Steelers

När det pratas om Steelers så är det namn som Roethlisberger, Bell och Brown som nämns. Det försvar som en gång var lagets signum har bytts ut mot fullt fokus på anfallet. Men det är på den defensiva sidan som vi hittar en av säsongens höjdpunkter – Cam Heyward.

Heyward draftades i första rundan 2011 och skrev nyligen på ett förlängt kontrakt med Steelers, men är fortfarande lite av en doldis. Att vara defensive end kan ju vara otacksamt, eftersom det inte nödvändigtvis syns i statistiken att de spelar på en hög nivå. Men hans namn kommer med stor säkerhet synas på listan över spelare invalda till Pro Bowl-matchen i slutet av säsongen. Se (och hör) Heyward i matchen mot Browns i NFLs ”Sound Fx”.

3. Kawann Short, DT, Carolina Panthers

Panthers är obesegrade så här långt i säsongen. En minst sagt imponerande bedrift. Och det är med all rätt som quarterback Cam Newton får ta störst del av berömmet, tillsammans med försvarets stjärnor Josh Norman och Luke Kuechly. Men några fina ord bör sparas till Kawann Short, defensive tackle.

NFC-konferensens bästa försvarsspelare i oktober är rankad topp tre på sin position den här säsongen av Pro Football Focus (PFF) och står hittills för 5 sacks, 4 brutna passningar och en orsakad fumble. Håll ett öga på honom nästa gång du fastnar framför en Panthers-match.

2. Allen Robinson, WR, Jacksonville Jaguars

Här har vi en spelare som ger Jaguars en anledning att känna hopp för framtiden. Quarterback Blake Bortles börjar så sakteliga få grepp om anfallsspelet och Robinson har varit den främsta anledningen till den utvecklingen. 586 yards och 6 touchdowns så här långt i säsongen är tillräckligt för att rankas bland de 10 bästa på sin position. Ändå hör man väldigt lite om honom. Antagligen beror det på att Jaguars i övrigt inte lyckats åstadkomma mycket i år. Det ska bli spännande att följa 22-åringen framöver.

1. Reshad Jones, SS, Miami Dolphins

Namn som lär dyka upp innan du får höra om Reshad Jones: Earl Thomas, Eric Weddle, Harrison Smith, TJ Ward, Devin McCourty och Kam Chancellor. Inget fel med det egentligen, alla tillhör safety-positionens elit, men Jones spelar på en minst lika hög nivå den här säsongen och förtjänar mer uppmärksamhet för det.

Totalt 67 tacklingar och 2 interceptions som han sprungit tillbaka för touchdowns, om vi bara ska titta på statistiken. Tittar du på matcherna kommer du få se explosivt spel, hårda tacklingar och fullkomlig dominans på sin sida av fotbollsplanen. Så här såg hans ”pick six” ut mot Tennessee Titans.

 

Har vi missat någon? Fyll gärna på med fler underskattade spelare i kommentarsfältet.

 

Nyheter

To Top