Nyheter

Drew Brees får betalt

Brees nya kontrakt var väntat men innebar ändå än stor lättnad för fansen. De 700 miljoner kronorna gör att ”Borgmästaren av New Orleans” med gott samvete kan fortsätta att le och klä sig i guld.

Drew Brees och New Orleans Saints har äntligen kommit överens. Det är en lättnad för hela staden. Det nya kontraktet ska enligt uppgift vara värt drygt 700 miljoner kronor fördelat över fem år.

De flesta trodde nog att kontraktet mellan stjärnan Drew Brees och New Orleans Saints skulle bli klart tillslut. Men man kan aldrig vara säker och med tanke på alla problem som Saints har brottats med under uppehållet så är det en stor lättnad för fansen att det är gjort. Nu kan man fokusera på fotboll istället.

Det nya kontraktet är värt 100 miljoner dollar, eller 700 miljoner kronor, fördelat över fem år. Sextio procent av lönen är garanterad. Det innebär att oavsett om laget väljer att göra sig av med Brees så måste de betala honom minst 60 miljoner dollar.

Saints spelar i en oerhört tuff division med Falcons, Panthers och Buccaneers. 2012 kommer att bli deras tuffaste säsong på länge, med avstängda spelare och tränare på grund av ”Bounty”-skandalen, och de behöver alla ledare som finns i laget under kontrakt.

Drew Brees stats 2012

Drew Brees gjorde en otrolig säsong förra året. Han krossade Dan Marinos gamla rekord för mest yards på en säsong. Brees hade över 70 procent lyckade kast. Det är siffror som man vanligtvis bara ser i collegefotboll.

Hur tror DU att Saints klarar sig nästa säsong? Vinner de divisionen igen?

Nyheter

To Top