Nyheter

Draftens första dag

Den första dagen av draften blev precis så galen som vi hade trott. Det blev som väntat många byten. Flera tunga namn sjönk långt medan andra dök upp på oväntade platser.

Det dröjde inte länge förrän den första chocken kom. Det hade ryktats om att Miami Dolphins skulle försöka komma upp i draften och det var precis vad man gjorde. Men efter bytet med Oakland Raiders kom överraskningen. Det blev inte en offensiv tackle. Man valde pass rushern Dion Jordan, från Oregon. Chip Kelly gnuggade händerna då han kunde välja den atletiska Lane Johnson med det fjärde valet.

Sedan trummade draften på några val utan större överraskningar. Lions tog afrikanen Ansah, Browns valde Barkevious Mingo och Cardinals valde som väntat en guard i Jonathan Cooper. Men Rams bröt lugnet när de bytte sig upp från plats nummer sexton till åtta och knep den lilla och explosiva receivern Tavon Austin. Personligen tycker jag att det är högt för den typen av spelare men man måste hålla med om att Rams behövde hjälp på den positionen.

Dee Milliner, cornerback, sjönk till Jets som då kunde mildra förlusten av Darrelle Revis. Titans knep guard nummer två. D.J Fluker valdes redan på plats nummer elva av Chargers. En bra spelare men högt för en right tackle. Nästa chock, åtminstone för mig, kom när Raiders skulle välja på tolfte plats. Många trodde att Raiders skulle välja Sharrif Floyd redan med det tredje valet och nu fanns han fortfarande kvar. Det såg ut som att man hade gjort ett genialiskt drag.

Men Reggie McKenzie och hans grupp valde D.J Hayden, cornerback. En mycket talangfull spelare som jag hade väntat mig skulle falla längre på grund av skadehistoriken. Och Sharrif Floyd skulle fortsätta sjunka. Valet efter gick draftens första defensive tackle. Det blev Sheldon Richardson, en personlig favorit. En stor kille med en unik explosivitet och snabbhet.

Sen tickade det på med Panthers som valde Star Lotulelei och Saints som tog Kenny Vaccaro. Sedan var det dags för första rundans största snackis. Många hade på känn att Buffalo Bills skulle välja quarterback med det sextonde valet. Geno Smith fanns kvar, likaså Ryan Nassib som spelade för nya tränaren Doug Marrone i college. Men Bills gick på potential och valde E.J Manuel från Florida State. Bara framtiden kan utvisa huruvida det var rätt val. Men jag applåderar Bills för modet att välja en quarterback. Det förtjänar fansen.

Andra halvan av draften

Puh. Nu laddar vi om inför andra halvan. Den började lugnt med Jarvis Jones till Steelers och Eric Reid, safety från LSU, till 49ers efter att de bytt till sig Dallas Cowboys val. Sen gick en av draftens sleepers, offensive tackle Justin Pugh, till New York Giants. Det var ett behov och Pugh är en bra spelare, även fast han inte hade väntats gå riktigt så högt.

Men det blev inte mycket tid över att hämta andan. Chicago Bears slog till med Kyle Long, offensive tackle, i valet efter. Även det väldigt högt upp. Som tur är kan Long spela flera olika positioner vilket gör att man kan mjuka in honom som guard och sedan kanske han eventuellt växer till att bli en stabil tackle. Men det är svårt att se hur Long kan bli en bust.

Vid det här laget började Geno Smith se lite putt ut bakom scenen. Och värre skulle det bli. Men nästa val var Bengals och de förvånade något genom att välja Tyler Eifert, tight end från Notre Dame. En väldigt intressant spelare som kommer att ingå i en grupp bestående av spelare som A.J Green, Mohamed Sanu och Jermaine Gresham. Andy Dalton har många vapen nu. Sen kom nästa byte. Falcons hoppade upp och knep Desmond Trufant, cornerback. Ett logiskt val för Falcons som har tomt på den positionen.

Sedan var det Vikings som valde Sharrif Floyd. Fallet var långt för Floyd, som väntades gå topp tre, och Vikings fick lysande värd på en solid spelare. Tyske Björn Werner gick inte oväntat till Colts, precis som i min mock draft. Sedan var det dags för Vikings igen. Nu valde man Xavier Rhodes, cornerback, och kom således åt ännu ett problem. Efter det valde Green Bay Packers pass rushern Datone Jones, DE från UCLA, innan Houston Texans nöp min favorit bland årets receivers, DeAndre Hopkins. En lysande route runner som kan bidra direkt.

Broncos valde defensive tackle Sylvester Williams innan nästa skräll kom. Det var dags igen för Vikings. Man bytte till sig Patriots val och valde den explosiva receivern Cordarrelle Patterson. Kanske var priset lite väl högt men man kan inte förneka att Vikings plockar upp tre spelare av hög kvalitet redan första dagen. Rams valde det begåvade problembarnet Alec Ogletree, linebacker, innan det var dags för draftens underligaste val. Cowboys valde Travis Frederick, center, med det 31:a valet. Väldigt tidigt.

Baltimore Ravens avslutade dagen med att välja Matt Elam, safety. Det känns som ett logiskt val men då stod det alltså klart att Geno Smith fallit igenom hela första rundan. Samma sak med Manti Te’o och Matt Barkley. Det blev aldrig någon spurt efter quarterbacks i slutet av första rundan och det bäddar för en väldigt intressant fortsättning.

Vilket val från första dagen förvånade dig mest?

Nyheter

To Top