Nyheter

Revis flyttar till Florida

Årets affär kom sent. Stjärnan Darrelle Revis får lov att riva fram flyttlådorna och solkrämen sedan New York Jets har bytt bort honom till det unga Tampa Bay Buccaneers.

New York Jets har bytt sin cornerback Darrelle Revis till Tampa Bay Buccaneers för ett draftval i första rundan och ytterligare ett val i den tredje eller fjärde rundan 2014, beroende på om cornerbacken finns kvar i laget. I samband med bytet får Revis ett nytt kontrakt värt cirka 700 miljoner kronor över sex år. Avtalet innehåller inte några garanterade pengar.

Det är ett logiskt byte. New York Jets bygger om och behöver resurserna. Samtidigt har man en ny general manager vars styrka ligger i att hålla koll på finanserna. Han är inte typen som ger så pass stora summor till en cornerback. Tampa Bay Buccaneers har ett ungt och talangfullt lag som saknar en rutinerad ledare i försvaret. Man har gott om pengar över och dessutom gick det bra med satsningarna förra säsongen. Utöver det så har man Drew Brees, Cam Newton och Matt Ryan i divisionen.

Darrelle Revis är en av de bästa spelarna i NFL. Det råder ingen tvekan om det. Men han är väldigt medveten om hur bra han är och hans tjänster kostar precis så mycket som det smakar.

Ett oförtjänt rykte

Revis är bara 27 år gammal. Det känns som att han har spelat i ligan hur länge som helst. Inför sitt fjärde år strejkade han för ett bättre kontrakt. När 2012 närmade sig hotade han att göra samma sak igen men kom ändå till försäsongen. De här historierna har gett honom lite av ett dåligt rykte bland fans. Det ger dock inte riktigt en rättvis bild av Revis.

Fans kan vara naiva när det handlar om pengar i NFL. Klubbarna skiter fullständigt i spelarna, rent ut sagt, och sitter på all makt. Dessutom finns det mängder av regler som skyddar lagen. Spelarnas enda vapen i en strandad förhandling är att strejka. Man bör inte klandra en spelare för att han försöker få mer betalt. Deras karriärer är ofta korta och kan ta slut vilken dag som helst. I Revis fall var han utan tvekan värd ett nytt kontrakt.

Darrelle Revis tränar hårdare än någon annan. Han kräver samma sak från sina lagkamrater och det höjer hela laget. Dessutom är han en bra spelare att ha i omklädningsrummet och hamnar aldrig i något trubbel. På planen sköter han sitt jobb på en otroligt hög nivå. Men alla stora spelare har ett stort ego. Det har även Revis. Han accepterade ett avtal utan garanterade pengar för att han tror på sig själv.

Konsekvenser för lagen

Det är lätt att kritisera Jets för den här affären. Det tycker jag också att man ska. Men inte den nuvarande ledningen. John Idzik tog jobbet i januari och då satt laget i skiten. Man hade delat ut dåligt konstruerade och dyra kontrakt till flera spelare. Även till spelare som man kanske helst inte vill behålla längre.

Det skulle ha blivit väldigt svårt att lyckas skriva nytt kontrakt med Darrelle Revis nästa år. Man hade alltså ett dåligt förhandlingsläge när det var dags att sätta sig ned med Tampa Bay.

Darrelle Revis är en unik talang. Om man antar att han lyckas rehabilitera sin skada och komma tillbaka som samma spelare, vilket inte är helt säkert, är han värd mycket mer än vad Jets fick. Men det hade de aldrig fått i det här läget. Det var bara att bita i det sura äpplet. Framtiden får utvisa om man gjorde rätt val.


Vad tycker DU om affären?

Nyheter

To Top