Nyheter

Draftens andra dag

Årets högst rankade quarterback gick som väntat fort i den andra rundan. Sedan blev det en spurt efter cornerbacks. Låt oss kika på vad som stod ut under dag två.

Det var 65 unga spelare som valdes under den andra dagen av årets draft. Vi kommer inte att gå igenom alla dessa. Däremot ska vi titta på några av de val som ur vår synvinkel stod ut antingen som oväntade, geniala eller spännande. En genomgång av de olika lagens insats och resultat gör vi när samtliga val är gjorda.

Tennessee Titans valde wide receivern Justin Hunter i början av den andra rundan, efter ett byte med San Francisco 49ers. I första rundan valde man guard. Det tyder på att man inte tror att den talangfulla men fruktansvärt struliga Kenny Britt kommer att tillhöra laget på lång sikt. Förra året valde Titans receivern Kendall Wright i första rundan och han gjorde ett bra första år. Man nedprioriterade alltså det rätt kassa försvarets behov till senare rundor. Det känns som att man vill få ett svar på om Jake Locker, quarterback, är framtiden.

Manti Te’o valdes till slut. Linebackern hamnade i San Diego Chargers. En bra spelare till ett bra värde som fyller ett behov i sitt nya lag. Kan nog vara skönt för Te’o att slippa lite av den pressen som kommer med att väljas i första rundan.

San Francisco 49ers fick tag i en mina personliga favoriter. Pass rushern ”Tank” Carradine. Har råd att chansa lite med 49ers roster.

Buffalo Bills tog den duktiga receivern Robert Woods från USC som en stabil pjäs runt sin nya unga quarterback, E.J Manuel.

Oakland Raiders fortsatte att chansa på lite spelare med mycket ”upside”. Nu blev det engelsmannen Menelik Watson, RT. Man har tid att utveckla honom.

Alla coola kids nya favoritlag Cincinnati Bengals valde estländaren Margus Hunt, DE, med det 53:e valet i draften. Innan dess valde man en spännande running back i Giovani Bernard.

Houston Texans gladde nog fansen med valet av den våldsamma safetyn D.J Swearinger. Har saknat lite ”killer instinct” i det annars så talangfulla försvaret.

Atlanta Falcons fortastte att fylla på sitt secondary med valet av Robert Alford, CB. I första rundan valde man Desmond Trufant, CB.

Eddie Lacy föll långt. Skador och dålig inställning sades vara anledningen. Men han är en begåvad spelare som Green Bay Packers inte kunde släppa förbi i slutet av andra rundan.

Seattle Seahawks förvånade lite med att välja Christine Michael, RB. En spelare med mycket potential som tydligen låg högst upp på lagets ranking. Men knappast ett behov.

Som väntat så föll den omtalade Honeybadger en hel del. Lite oväntat var det Arizona Cardinals som plockade upp Tyrann Mathieau, CB, i början av tredje rundan. Han blir alltså lagkamrat med kompisen Patrick Peterson, som har fungerat som ett stöd och vän när Mathieau har försökt att få ordning på livet och karriären efter sin droghistoria.

Draftens tredje quarterback blev inte Matt Barkley. Det var Tampa Bay Buccaneers som plockade upp Mike Glennon från NC State. Det känns som att han passar bra med vad Bucs vill göra i offensiven men han delar några av de svagheter som också Josh Freeman brottas med.

Flera duktiga receivers gick fort i slutet av tredje rundan. Den fysiska Keenan Allen hamnade hos San Diego Chargers, speedstern Marquise Goodwin hos Buffalo Bills och den flexibla Marcus Wheaton hos Pittsburgh Steelers.

New York Giants fortsatte att fylla på med mer talang till linjen. Det är förvirrande och knappast där resurserna behövs. Men Super Bowl-ringarna i New York tyder ju på att jag ska vara tyst. Johnathan Hankins, DT, i andra rundan och Damontre Moore, DE, i tredje rundan.

I slutet av tredje lyckades St. Louis Rams få tag i receivern Stedman Bailey. Det är nog Sam Bradford tacksam för. Man hade fyllt på med Tavon Austin, WR, tidigare. Funkar nyförvärvet Jake Long kanske Bradford kan få det där genombrottet vi väntar på.

Spelare som finns kvar på brädet: Fallet för Matt Barkley har varit djupare än någon nog hade trott. Jag har varit kritisk mot honom under den här processen men hade aldrig trott att han skulle finnas kvar när den fjärde rundan drog igång. Alex Okafor är en bra pass rusher som fortfarande finns kvar. Jesse Williams, nose tackle från Alabama, är ännu inte vald. Inte heller receivern Quinton Patton. Sedan ska det bli intressant att se var alla av draftens resterande quarterbacks hamnar. Ryan Nassib och Tyler Wilson är två av dessa som jag gillar.

Nyheter

To Top