Nyheter

Spelare till reapris

Framgångsrika lag fyndar i draftens senare rundor. Det är där man hittar grunden som hela bygget vilar på. NFL Supporter kollar närmare på årets potentiella kap.

Man ska akta sig för att alldeles för snabbt försöka bedöma hur bra olika lag har draftat. Faktum är att ingen faktiskt vet. Inte än på några år i alla fall. Men oftast hittas de riktiga fynden, som så småningom bär laget till framgång, i de mellersta och senare rundorna.

Nu ska vi kika på några av dessa spelare som om ett par år kan visa sig ha varit riktiga kap. Vi kommer att fokusera på draften. I en senare artikel ska vi kolla närmare på de spelare som inte valdes alls och skrev på för sina nya lag dagarna efter draften.

Billigt är gott

Arizona Cardinals förtjänar verkligen att nämnas i det här sammanhanget. De har ett helt gäng med potentiella fynd. Man kan inte kalla valet av Tyrann Mathieau på #69 för ett kap. Det var ungefär där han väntades gå. Men situationen, där han återförenas med den gamla lagkamraten Patrick Peterson, är nära på optimal. Det var Peterson som vägledde Mathieau när han ville bli ren från drogerna.

Cardinals valde också pass rushern Alex Okafor från Texas, som oväntat föll till dem på #103. Sedan knep man den lilla, kvicka Ryan Swope från Texas A&M med val #174 i sjätte rundan. Ett grymt värde för en underskattad spelare. Cardinals valde också två duktiga running backs. Stepfan Taylor med #140 i femte rundan och Andre Ellington med #187 i sjätte.

swopeRyan Swope var väldigt produktiv i college, men saknar storleken.

Dallas Cowboys tog ifrån tårna när de sträckte sig efter några spelare i början av draften. Men man fick kanske tillbaka lite värde när man valde imponerande receivern Terrance Williams från Baylor med val #74 i tredje rundan. En stor kille som verkligen producerade i college.

Green Bay Packers knep en av draftens mest omtalade spelare när man valde Eddie Lacy #61 efter ett byte. Kan nog kliva in direkt som en uppgradering, om han håller.

Det vore en synd att inte inkludera Minnesota Vikings här. Man plockade upp två spelare söm befann sig i fritt fall. Sharrif Floyd, defensive tackle, är en lysande spelare som man kunde ta med #23 och sedan valde man den explosiva wide receivern Cordarrelle Patterson #29. Han kanske inte lyckas leva upp till sin potential men om han gör det så kan han bli hur bra som helst.

Är inte så förtjust i New Orleans Saints draft men tycker att man fick ett bra värde på stora John Jenkins, nose tackle från Georgia.

Kan säga samma sak om Giants. Vet inte hur många defensiva linjespelare ett lag kan behöva men man gjorde ett bra jobb med att plocka upp fallande spelare. Man fick tag i Damontre Moore, defensive end, med #81 och sedan quarterbacken Ryan Nassib med #110. Moore har inte den där fysiken som eggar, men har producerat mot bra motstånd. Nassib kan bli bra med tiden.

New York Jets har fått allt från topp- till bottenbetyg för sin draft. Jag saknade lite offensiva vapen att omringa Geno Smith med men man kan inte förneka att laget fick draftens bästa quarterback till ett bra värde med val #39.

Inkluderar samtidigt Okland Raiders val av Tyler Wilson, quarterback i Arkansas, med #112. En av mina favoriter på positionen i den här draften.

När vi ändå är inne på quarterbacks så måste man bara lyfta fram Philadelphia Eagles val av Matt Barkley #98. Klart som tusan att han är en bättre spelare än så. Men lag med ett mer akut behov ville inte investera sin framtid i en spelare med ett potentiell lågt tak. Där klev Chip Kelly och Eagles in. Man fick också ett riktigt kap i Jordan Poyer, cornerback, med #218.

poyerJordan Poyer imponerar med kvicka fötter och sög in sju interceptions förra året.

Det senare känns som ett av draftens största kap. Poyer har varit lysande i både basket, baseball och fotboll under sin uppväxt. Han blev bland annat draftad av Florida Marlins i baseball och utsågs till hemstatens bästa fotbollsspelare ett år, både offensivt och defensivt.

Man brukar ju säga att de rika blir rikare. San Francisco 49ers hade råd att chansa lite och det gjorde man. Tank Carradine, defensive end vald #40, och Marcus Lattimore, running back vald #131, kan båda tillhöra de bästa spelarna ur den här draften om några år. Om de utvecklas rätt och håller skadorna borta.

lattimoreLattimore kallades ”den nya Adrian Peterson” innan två allvarliga skador.

Seattle Seahawks hade en ganska lugn draft, efter en hektisk free agency. Man kan ha fått sig ett riktigt fynd med val #137 då lotten föll på Jesse Williams, defensive tackle. Stora och fysiska cornerbacken Simon Tharold, som blev arresterad tre dagar innan draften, är också en spännande spelare.

Cowboys valde Travis Frederick, center, i första rundan. Frågan är om inte Tennesse Titans fick en nästan lika bra spelare med val #107 i fjärde rundan där man tog Brian Schwenke.


Har DU några ”fynd” att tipsa om?


Nyheter

To Top