Nyheter

Dominans på söndagen

Det var inte lika fullt i spelschemat under gårdagen, eftersom det spelades tre matcher under torsdagens Thanksgiving. Men vi fick ändå en hälsosam dos av det mesta. Man kan bäst sammanfatta helgens genom ordet dominans – både när de bästa lagen körde över sitt motstånd och när wide receivers på egen hand vann matcher. Vi tar oss en titt på allt som hände under helgens matcher!

Eagles dominerar vidare
De 24:a utsända svenskar som just nu är på vår Drömresa fick sig minsann en hemmafest i Philadelphia. Det blev inte direkt spännande när Eagles fullständigt körde över Chicago Bears. De tillät 34 yards och inte enda first down på hela första halvleken. Jämför det med Wentz och Co. som hade 272 yars och 24 poäng efter 30 minuter. Det hela slutade i 31-3 till Eagles, som behåller tätpositionen som förstaseedade i NFC på 10-1.

Udda fakta; Eagles hade inte haft en enda mottagare med över 100 yards för året, vanligtvis något som indikerar ett dåligt lag, men TE Zach Ertz med en TD och 104 yards mot Bears, blev den första.

Patriots, Brady ostoppbara
Precis som Eagles fortsätter bita sig fast som bästa laget i NFC gör Patriots det i AFC. De hade lekstuga med Dolphins, precis som mot Raiders förra veckan. Det är inga tungviktare de vinner över, men allt ser så otroligt enkelt ut. Tom Brady är gudomlig att titta på och gör precis vad han vill. Njut kära fotbollsfans, det här är historiens bästa quarterback som mirakulöst nog ser minst lika bra ut som alltid.

Segstartat i Seattle
Russell Wilson kastade en interception på första spelet i en match som hade en lång startsträcka, när Seahawks hälsade på 49ers. Det enda spännande som hände i första halvlek var när Seattles LB Bobby Wagner helt fräckt slet bollen ur händerna på en receiver, vilket ledde till matchens första touchdown. Ju längre matchen pågick desto mer tog Wilson och Seahawks över och de vann i slutändan relativt bekvämt. Försvaret spelade bra och TE Jimmy Graham fångade också sin åttonde touchdown på sju matcher.

Rams stoppade Saints vinsttåg, men båda lagen ser fortsatt starka ut (Photo by Harry How/Getty Images)

Saints svit avbruten
Saints åkte till LA med åtta raka vinster i bagaget och självförtroendet på topp. De mötte ett Rams som skämdes efter förra veckans flopp, med mål att återfå respekt. Den offensiva maskinen som är LA Rams klickade lika bra som tidigare och ett skadesargat försvar i Saints kunde inte stå emot hela matchen. De höll det spännande, men anfallet kunde inte leverera och till slut brast det. Tråkiga toner på resan hem för New Orleans, som nu delar divisionsledningen i NFC South med Panthers, båda på 8-3.

Veckans kalkoner
Var beredda på en lång lista namn. Fitzpatrick, Beathard, Kizer, Newton, Bortles, Brissett, Manning, Trubisky och Dak Prescott. Dessa nio spelare har något gemensamt. Ingen av dem lyckades passa för en touchdown. Däremot lyckades Falcons WR Mohamed Sanu göra det. I hederlig sportspegeln-anda och i anslutning till Thanksgiving får de alla titulera sig veckans kalkon. Gobble gobble.

Wide receivers med stor dag
Det var fler receivers i NFL som hade en helt makalös helg, även om deras egna lag kanske förlorade. Hela 11 spelare hade över 100 yards receiving. Antonio Brown och Keenan Allen hade runt 170 yards respektive. Men båda toppades av Julio Jones, som med 253 yards verkligen var på spelhumör och då är han nästintill omöjlig att stoppa.

Vilda, värdelösa Western
På förhand såg AFC West ut att vara en av de bästa divisionerna i NFL. Just nu är det snarare den raka motsatsen. Chiefs kunde inte göra någon nytta alls mot Buffalo Bills och Denver Broncos var rena tågkraschen. Raiders vann mer på grund av Broncos inkompetens än sin egna förmåga. Bästa laget i divisionen ser ut att vara LA Chargers, som åtminstone sken när de krossade Dallas Cowboys i torsdags. Som det ser ut kommer något lag eventuellt vinna divisionen på 8-8 för att sen åka ut första matchen.

Slagsmål
Vi stannar kvar i West och mötet mellan Broncos och Raiders. Det tog drygt fyra minuter innan första slagsmålet bröt ut, med över 20 spelare inblandade. Såklart var det Aqib Talib och Michael Crabtree som låg bakom det. Båda skickades ut och övriga lär få sig en bot i brevlådan. Det var lite bråkigt under resten av matchen – ett tecken på frustration hos två dåliga lag.

57 yards nådastöt
Det var inte en vacker avslutning mellan Jacksonville Jaguars och Arizona Cardinals. De turades om att kasta interceptions i slutminuterna med ställningen 24-24, men tur nog var ju motståndet lika dåligt. Till slut, med bara 16 sekunder på sig, lyckades Cardinals med ett stort spel för att sätta sig i läge för ett avgörande field goal. In klev Phil Dawson, iskall som få, och avgjorde med en klockren spark. Blaine Gabbert spelade relativt bra och kanske kan lura Arizona att ha honom i sina framtidsplaner.

Spännande nattmatch
På förhand såg det ut som om matchen mellan Steelers tre B:en – Big Ben, Bell och Brown – och Packers utan Aaron Rodgers skulle bli en total utskåpning. Det blev snarare motsatsen. Brett Hundley gjorde sin bästa Rodgers-imitation för att hålla jämna steg med Steelers. Det avslutades, precis som i Arizona, med ett avgörande field goal av Steelers bortglömda B – Chris Boswell.

Nyheter

To Top