Analyser

Liten marginal med tajt tabell

Den här veckan har det varit Thanksgiving och halva redaktionen är på resande fot i USA för att roa sig och se på fotboll. Vi som får nöja oss med soffan har som tur är också en del trevliga matcher att se fram mot.

Får vi en vinnare i KC?
Buffalo Bills (5-5), med tre raka förluster, spelar borta mot Kansas City Chiefs (6-4). Hemmalaget har förlorat fyra av sina fem senaste. Båda lagen startade säsongen bra men har någonstans på vägen tappat bort sin identitet. Chiefs leder fortfarande sin division och har gott om talang i truppen för att vända trenden, men det är många saker som inte fungerat. Buffalo inledde säsongen med en ohållbar turnover-marginal som inte kunde vara för evigt, men att fallet skulle bli så tungt trodde vi nog ändå inte. Varken försvaret eller anfallet har levererat de senaste veckorna. Bills har fortfarande chans att nå slutspel, då måste McDermott få ordning på laget.

Ska Cleveland ta första vinsten?
Det är samma fråga varje vecka. Hur länge kan det pågå? Den här veckan möter Cleveland Browns (0-10) ett Cincinnati Bengals (4-6) som verkligen inte har levererat stor fotboll i år. Bengals är så klart det bättre laget men kanske kan Clevelands defensiva linje ta över matchen.

Titans måste visa att de hör hemma
Den här veckan möter Tennessee Titans (6-4) ett svagt och skadedrabbat Indianapolis Colts (3-7) inom divisionen. Titans har haft tur som sitter i en så pass bra position som de gör, med tanke på spelet. De är just nu på wild card-plats. Det här SKA vara en vinst.

Underdogs i söder
Atlanta Falcons (6-4) börjar mer och mer hitta tillbaka till sitt spel från fjolåret, även om lite av magin är försvunnen. Nu möter de Tampa Bay Buccanneers (4-6), en av årets stora besvikelser. I teorin kan båda de här lagen nå slutspel men det är ont om marginal.

The Cove
Har ni sett dokumentären The Cove? Den är rätt hemsk. Jag tror att Miami Dolphins (4-6) hos New England Patriots (8-2) har många likheter med filmen.

Wentzelmania fortsätter
Chicago Bears (3-7) har det stora nöjet att spela borta mot ligans hetaste lag Philadelphia Eagles (9-1) den här veckan. Bortalaget komnmer försöka sakta ned tempot i matchen och få igång sitt spel på marken, men det blir tufft mot ett Eagles som är starka på båda linjerna och sällan tappar kontrollen. Carson Wentz har med bättre förutsättningar omkring sig spelat på en riktigt hög nivå den här säsongen. Vi hoppas på en jämn match för resenärerna på vår drömresa, som fyller 24 stolar på läktarna i Philly.

Panthers måste visa klorna
New York Jets (4-6) har varit en bra historia den här säsongen och spelat mycket bättre än någon trott. Nu möter de ett riktigt bra Carolina Panthers (7-3). Försvaret i Carolina bör göra det tufft för Jets och det här ska inte vara en jämn match.

Stukade lag i dammigt rivalmöte
Seattle Sehawks (6-4) möter San Francisco 49ers (1-9) på bortaplan den här veckan. För några år sedan hade det varit veckans bästa match. Nu känns den ljummen. 49ers är ute ur racet och Seahawks i en tuff sits. Det är NFL:s två mest skadedrabbade lag, med 21 respektive 18 spelare på injured reserve. Seattle är favoriter men har knappast varit konsekventa i år.

Veckans kanon i L.A
New Orleans Saints (8-2) möter Los Angeles Rams (7-3) i vad får anses vara veckans bästa match. Ligans kanske två bästa anfall ska göra upp och det kan bli en riktig höjdare. Det är i alla fall vad vi håller tummarna för. Jared Goff, Todd Gurley och gänget har haft en liten dipp här på slutet men i övrigt öst in poäng den här säsongen. Saints har med ett mångsidigt springspel, med Ingram och Kamara, och den alltid lika fantastiska Drew Brees gjort detsamma. Kan bli en poängfest.

Tung börda på försvaret
Jacksonville Jaguars (7-3) dominanta försvar tar sig an Arizona Cardinals (4-6) och QB Blaine Gabbert den här veckan. Vi får se hur länge Jacksonville kan vinna matcher med en tung defensiv och turnovers, oavsett hur otroligt bra den gruppen är. Det skulle dock vara skönt att få igång RB Leonard Fournette.

Djupa suckar i väst
Denver Broncos (3-7) har halkat efter och spelar borta mot ett Oakland Raiders (4-6) som sakta ser säsongen glida dem ur händerna. Vi pratar mer om de här två när de börjat vinna några matcher i rad och åter är relevanta. Båda förlorade förra veckan, det var Denvers sjätte raka.

NFL-cheferna gråter
Green Bay Packers (5-5) mot Pittsburgh Steelers (8-2) hade varit en pangmatch med två topplag från vardera konferens. Med Aaron Rodgers skada är den inte intressant. Steelers vinner.

MNF i Baltimore
Det här är den tredje NFL-matchen som flera av resenärerna på NFL Supporters drömresa valt att se. Trots att den saknar en del stjärnor på grund av skador så kan vi ännu inte räkna bort Baltimore Ravens (5-5) för ett eventuellt slutspel. RB Alex Collins har kommit in och givit anfallet lite fart. För Houston Texans (4-6) spelar Jadeveon Clowney lysande fotboll, även om det kommer bli tufft att göra något av den här säsongen.


Vad ska DU se?

Liten marginal med tajt tabell
To Top