Analyser

”Nedklubbningen av Browns förra veckan var imponerande”

Vad tycker gänget om Patriots spelschema? Vad tror de om 49ers? Vilken trade skulle redaktionen vilja se? Redaktionen har fått tycka till. 

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Magnus O: Att Ravens inte är lika vältrimmade som jag trodde i början av säsongen. Övertidsvinst mot en decimerat Steelers imponerar inte, inte heller vecka 4. Att Gruden fick kicken minns jag med, även om det var ganska väntat. Dessutom fortsätter Raiders och 49ers att överraska positivt och Chargers överraska negativt.

Daniel: Att man ofta snackar om otursförföljda lag i förbindelse med skador. Är det verkligen otur som Chargers har, eller tar man helt enkelt inte spelarnas hälsa på tillräckligt stort allvar? Free agents lär tänka till en extra gång innan som signar med Chargers nästa offseason.

Olof: Att Miami ser ut att få en utmanare om pick #1 overall. Det trodde man inte var möjligt här i säsongsinledningen och även om jag tror att Washington är ett bättre lag så är det just nu totalt kaos i den organisationen. Dan Snyder är en av ligans sämsta ägare och Bruce Allen också en riktig åsna. Jon Gruden gjorde inte ett jättebra jobb men hade usla förutsättningar.

Richard: Väldigt imponerad av Packers och 49ers, som båda tuggar på och övertygar. Kul att Rodgers har ett kompetent lag runt sig, särskilt ett försvar, och Niners är starka på båda sidor om bollen.

Magnus A: Att 49ers känns som ett stabilt bra lag, vinner matcher enkelt utan att det känns som att laget är på max ännu. NFC West blir ett getingbo och det kanske inte är helt orimligt att tro på att Super Bowl-finalisten Rams blir tredje lag när 16 matcher är spelat. Väldigt viktig match denna söndag.

 

Patriots ångar på, vad har du att säga om kvaliteten på deras motstånd?

Magnus O: Undermåligt är en underdrift, Patriots har haft det lättaste motståndet i mannaminne, deras förlustnolla kommer inte vara hotad förrän i vecka 9 då de åker till Baltimore. Återstår att se om Ravens fått ordning på grejerna tills dess.

Daniel: Dom har haft riktigt dåligt motstånd, med Steelers och Bills som undantag. Men inte många lag hade klarat de här matcherna bättre. Patriots imponerar, särskilt defensivt!

Olof: Vi diskuterade i vår Slack-kanal (som ni får tillgång till om ni blir Patreons på patreon.com/nflsupporter) om detta kanske var den enklast 6-match stretchen som något lag någonsin har haft. Det är ju svårt att veta, men det är svårt att tro att det funnits många enklare. Men kanske tar det stopp mot Jets nästa vecka? Haha.

Richard: Har ju säkert historiens lättaste spelschema i år. De spelade jämnt mot Bills, resten har de utklassat. Å andra sidan har resten av lagen ett gemensamt resultat på 3-21. Patriots är bra, ingen tvekan, men de har inte satts på prov ännu.

Magnus A: Det går ju inte att välja vilka som står på andra sidan, så Patriots kan bara fortsätta mosa motståndet. 

 

Är San Francisco 49ers på riktigt?

Magnus O: Inte helt olikt Patriots har de inte inlett mot det allra starkaste motståndet. Buccs är ojämna, Bengals bland ligans värsta, Steelers sämre än på decennier och Browns visserligen med talang men ingen klar spelbok eller laganda. De ska såklart ha cred för sina fyra vinster ändå dock. Det känns som det var så här de skulle börja förra säsongen då snacket inför var väldigt positivt, i år har de mer smugit under radarn, i alla fall nationellt sett.

Tror vi vet mer om 49ers är på riktigt eller inte efter denna helg då de möter högkvalitativt motstånd i Rams i L.A. I november ska de också möta Packers hemma och bortamatcher mot Saints och Ravens på ett snöre vilket kan bli tufft som det ser ut. De spelar i en division där tre lag är riktigt bra just nu, men visst vore det skoj om de håller hela vägen, gärna på Rams bekostnad.

Daniel: Dom ser helt klart ut som ett slutspelslag i NFC just nu, men skadorna börjar krypa på nu och flera matcher utan lagets ordinarie offensive tackles kan vända säsongens utveckling. Matchen mot Rams denna veckan är lite av ett vägskäl.

Olof: Hur man än vrider och vänder på det är det svårt att snacka bort 4-0. Inget jättestarkt motstånd i inledningen men inte heller på Patriots-nivå. Nedklubbningen av Browns förra veckan var imponerande och verkar ha hittat väldigt rätt i försvaret. Bara Patriots som som släpper till färre poäng. Har fortfarande för dåliga WRs för att vara en riktig toppkandidat, men mot medelbra motstånd räcker TE Kittle och högen av RBs väldigt långt.

Richard: Trodde inte att de skulle prestera såhär bra inför säsongen, och jag tror absolut de är ett lag att räkna med. Som tidigare talare, visst har de haft en enkel inledning i år. Jag tycker dock de spelat övertygande.

Magnus A: Hade 49ers som positiv överraskning i NFL Guiden och det borde rimligtvis då inte vara en överraskning för mig att de presterar bra. 49ers är ett bra lag som kommer vara med och störa i NFC. Kommer Jimmy G igång lite mer så blir man en giftig utmanare. Oerhört fin defensiv linje.

 

Trade deadline börjar närma sig. Ge oss en trade  som du vill se? 

Magnus O: Mack till Raiders.. Skämt åsido, det är svårt att sia eftersom trades inte är lika vanligt i NFL som i tex NBA. Kanske att den skadade AJ Green kan bytas till Patriots där 31-åringen kan få kröna sin karriär med en ring, beroende på hur de utvärderar hans skada och om han har hälsan att komma in och plocka ner några TD:s i december/januari. Det vore inte olikt Patriots att lösa såna grejer. Annars är det väl bara att välja någon bra spelare i Miami, om det finns någon kvar, så är det inte orimligt att de lämnar den brinnande soptunnan.

Daniel: Jalen Ramsey verkar ju vara fast besluten att byta lag. Jag tror att Seahawks är en intressant destination där han skulle passa in riktigt bra. Seahawks behöver en förstärkning längst bak inför slutspelet.

Olof: Trades har ju faktiskt blivit lite vanligare kring deadline de senaste åren. Kanske kan Washington få tummen ur och göra sig av med Trent Williams till ett lag i behov. Men med Bruce Allen vid rodret råder dumheten fortfarande så förvänta er inte för mycket. Var rykten om att Eagles var intresserade av Patrick Peterson förra året, kanske kan detta ryktet komma igång igen efter att Jalen Ramsey verkar bli för dyr för alla.

Richard: Broncos säsong är över, men de har värdefulla spelare på försvaret. CB Chris Harris Jr. är FA efter säsongen och de förlängde honom motvilligt inför i år. De borde skeppa honom till Eagles, i desperat behov av kompetens till sitt secondary.

Magnus A: Det handlar ju om att hitta ett lag som kommer gå in i ett skifte och jag tror att Falcons och Redskins är två gäng som kommer ändra en hel del i vinter. Jag skulle bli väldigt glad om Ravens försökte lösa Vic Beasley eller Deion Jones från Falcons, främst Beasley känns möjlig då hans kontrakt löper ut.

 

Vad ser du denna söndag?

Magnus O: Chiefs mot Texans är väl svår att blunda för egentligen men väljer nog Browns mot Seahawks bland 19-matcherna. QB Wilson har länge varit en favorit och i år tycks han vara bättre än någonsin. Rams mot 49ers som jag nämnde innan blir intressant, även MNF mellan Green Bay och Detroit, två lag som spelat bättre än jag räknat med.

Daniel: Chiefs match mot Texans följt av Rams mot 49ers lär erbjuda några timmar av offensivt spel som blir svårt att överträffa. Jag ska försöka att inte distraheras av alltför mycket annat under de här timmarna.

Olof: Det blir Eagles @ Vikings såklart. Eagles har goda minnen från U.S. Bank Stadium där man ju vann sin Super Bowl. Har också blivit en liten mini-hatmatch senaste åren så är lite extra spänning. Eagles med ett starkt springsförsvar hoppas kunna stoppa Cook men med en bedrövlig defensiv lär både Thielen och Diggs ha stormatchen. Blir tufft!

Richard: Jag är rejält nyfiken på att se Houston mot Kansas City. Dels kanske KC får tillbaka Tyreek Hill, vilket gör deras anfall omedelbart bättre. Dels för att se ifall Deshaun Watson kan fortsätta imponera mot ytterligare ett försvar fullt av luckor.

Magnus A: Ravens – Bengals blir det ju, vilket alltid brukar bli tätare än förväntat. Men en hel del bra matcher denna veckan, Seahawks-Browns, Saints-Jaguars, Rams-49ers och Chiefs-Texans. Mycket kul att se fram emot.

”Nedklubbningen av Browns förra veckan var imponerande”

Nyheter

To Top