Nyheter

Dolphins jagar en slutspelsplats

Med tre matcher kvar hårdnar kampen om slutspelsplatserna. Miami Dolphins är med i jakten men behöver ta sig förbi ett tufft hinder – rivalen New England Patriots.

I söndagens tidiga match möts två formstarka lag när Dolphins tar emot Patriots på Sun Life Stadium i Miami. Båda lagen har vunnit tre av sina fyra senaste matcherna. Dophins vann senast mot Steelers i Pittsburgh medan Patriots besegrade Cleveland Browns i en tät match i Bostons utkanter.

Patriots anfall försvagades rejält i förra veckan när tight end Rob Gronkowski skadades. Även wide reciever Aaron Dobson är ett frågetecken inför helgens match.

Quarterback Tom Brady har visserligen fler alternativ att gå till när han vill kasta bollen, som wide recievers i form av Julian Edelman, Danny Amendola och Kenbrell Thompkins. Tillsammans har de fångat 149 passningar för 1.689 yards och 11 TDs.

Å andra sidan har Dolphins ett starkt secondary med cornerback Brent Grimes i spetsen. Han kommer med största sannolikhet att punktmarkera antingen Edelman eller Amendola och därmed begränsa Bradys anfallsalternativ.

Dolphins har även ett stark pass rush, främst i form av defensive end Cameron Wake, vilket kommer att begränsa Bradys tid i passningsfickan. Men, Patriots har ett trumfkort i runningback Shane Vereen som både kan springa med bollen och ta emot korta passningar från Brady.

Patriots saknar även den väldige Vince Wilfork i försvaret vilket kommer göra det enklare för Dolphins att springa med bollen. De duktiga Lamar Miller och Daniel Thomas, running backs, har tillsammans sprungit för 951 yard på 235 försök vilket ger ett snitt på strax över 4 yards per försök.

Dolphins har även förbättrat sin offensiva linje. Under de nio inledande matcher låg de i botten för statistik vad gäller tillåtna sacks med fyra per match. För de fyra senaste matcherna är den siffran nere i under tre tillåtna sacks per match. Det ger Dolphins quarterback Ryan Tannehill mer utrymme i passningsfickan att hitta sina wide recievers Brian Hartline och Mike Wallace. Räkna dock med att Patriots skicklige cornerback Aqib Talib kommer att göra söndagen sur för en av dem.

Summering

Det här är en tuff match för Patriots. De har skador på viktiga spelare och har mer eller mindre vunnit sin division. Men det går aldrig att räkna bort firman Bill Belichick-Tom Brady. De har dragit upp otaliga kaniner ur hatten förr, men den här gången drar underdogen Dolphins det längsta strået.

Vilket lag tror DU vinner den här bataljen?


Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.


Nyheter

To Top