Nyheter

Torsdagsfotboll: Chargers hos Broncos

I natt vankas en viktig rivalmatch mellan två lag som siktar mot fotboll i januari. Broncos är klara för slutspel men slåss för hemmaplan. Chargers hoppas kunna sno sista wild card-platsen.

För andra veckan i rad är torsdagsmatchen ett rivalmöte. Förra veckan var det bottenstrid, den här veckan är det två eventuella slutspelslag. Matchen är viktig för båda lagen. Gästande San Diego Chargers är ett av de hetare lagen i jakt på ett eftertraktat wild card. Det är troligen Chargers, Ravens eller Dolphins som lyckas smita vidare.

Hemmalaget och favoriterna Denver Broncos är i en liten annan situation. De är fast beslutna om att knipa förstaplatsen i AFC och därmed garanteras hemmaplan ända fram till Super Bowl. De måste hålla en vinst marginal till jagande New England Patriots samt hålla sig före Kansas City Chiefs i divisionen. Varje match är alltså extremt viktig.

I natt blir det med andra ord ett spänt möte. När de två lagen drabbade samman tidigare i höst vann Broncos en jämn match med bara åtta poängs skillnad. Chargers kunde då hålla jämna steg men får det svårare med publiken emot sig. En avgörande faktor förra matchen var att Broncos tvingade Chargers till ett par field goals tidigt i matchen. Chargers måste få bättre valuta när de har bollen i natt. Det är touchdowns som krävs mot för att hålla jämna steg med Broncos offensiva poängsprutande.

Senast hade Broncos receiver Demariyus Thomas en enormt stark prestation med hela tre touchdowns. Tidigt i matchen var Chargers secondary helt överkörda men de hämtade sig i andra halvlek. Då begränsade man Broncos till enbart sju poäng. De behöver gå med samma intensitet direkt ikväll. Tufft spel på linjen för att påverka rytmen i spelet och alltid sätta sina tacklingar. Mot Broncos alla vapen hamnar man ofta själv som försvarare, så det är extremt viktigt att inte släppa förbi någon.

Även om Chargers höll det spännande senast, så är Broncos stora favoriter i natt. De har en stark offensiv som är farligt både genom quarterbacken Peyton Mannings arm eller running backen Knowshon Morenos ben. Det är så fullpackat med offensiva vapen att de är nästintill ostoppbara. Defensivt är de relativt bra, de har en del playmakers som kan avgöra matchen åt dem. Vissa luckor i passningsförsvaret är ibland påtagliga och Broncos måste skydda sig där mot Chargers mycket kompetenta offensiv.

Om Broncos sköter sig ordentligt och inte slarvar så borde de vinna. På hemmaplan har de publiken med sig och Peyton Manning visade med fyra touchdowns förra veckan att han kan spela i kylan. Om Chargers ska lyckas chocka måste de hålla Manning av planen med ett effektivt springspel och deras cornerbacks måste vinna matchen mot sina receivers. Fördel Broncos, men i ett rivalmöte kan allting hända.

Håll ett öga på:

Keenan Allen, wide receiver i Chargers. Rookien spelar som ett veteranproffs och har förtjänat Philip Rivers förtroende. Får mycket boll att jobba med och gör det väldigt bra.

Peyton Manning är just nu bara fem touchdowns (45) efter Tom Bradys säsongrekord (50). Han hade det innan Brady och vill gärna få tillbaka tronen. Han kommer få kasta mycket i farliga situationer.

Chargers offensiva linje har spelat väldigt bra. Andra halvlek mot Broncos senast skyddade de Rivers med bravur, en nyckel i jakt på vinst.

Poängen riskerar att rinna iväg ordentligt, troligen för båda lagen. Om Chargers har en av sina bra dagar så kan de hänga med i en möjlig shoot-out.

Alla Broncos receivers är tillräckligt bra för att enskilt bränna ett försvar. Den som är hetast av Decker, Welker, D. Thomas eller J. Thomas kommer matas med bollar.

Danny Woodhead och Ryan Mathews, running backs i Chargers, är en av NFL bästa komplementära kombinationer. Mathews plockar tuffa yards på marken och springer över folk. Woodhead är utmärkt i passblock, att fånga passningar och är svårtacklad tack vare sin kvickhet.

Nyheter

To Top