Nyheter

Det fullständiga schemat är här

Igår presenterade NFL det kompletta matchschemat för NFL-säsongen 2012. Vilka lag som möter vilka har redan varit fastställt sedan länge och är så fram till säsongen 2017. Men igår avslöjades alltså vilka datum, tidpunkter och viloveckor lagen kommer att ha i år. Det blir alltid några lag som får tuffare scheman och förargas över detta, och några lag som får mer fördelaktiga resor och viloperioder. NFLsupporter tar därför en titt på vilka som är årets vinnare och förlorare i schemaläggningen.

Vinnare:

New Orleans Saints – Efter att ha fått sin off-season spolierad med avstängningen på Head Coach Sean Payton och flera spelaravstängningar väntar så behöver Saints all hjälp de kan få. De startar säsongen med tre på pappret relativt enkla matcher mot Washington, Carolina och Kansas. Inleder man säsongen med 3-0 har man säkerligen glömt allt vad off-season problem heter.

Kansas City Chiefs – Chiefs var en franchise som var på gång uppåt och skulle 2011 verkligen utmana om Super Bowl var planen. Men efter att ha fått QB Matt Cassel, RB Jamaal Charles och Safety Eric Berry tidigt på säsongen blev 2011 inte vad man hoppades på. Satsningen tar ny fart 2012 och är alla hela har Chiefs ett riktigt bra lag. Man möter många mittenlag och har en enkel division, lägg därtill att man möter lag som Falcons och Ravens på hemmaplan där den galna publiken på Arrowhead stadium kan lyfta laget ordentligt.

Green Bay Packers – Ser man till motståndarnas resultat förra årets resultat så har Packers det näst enklaste schemat på pappret. De får en tuff start när de tar emot fjolårets överraskning San Fransisco och divisionsrivalen Chicago. Men efter det så har de ett behagligt schema ända fram till sin vilovecka i omgång 10. Fansen klagar över att de inte får möta någon toppmotståndare på Lambeau Field under november och december. Det är nog ingen underdrift att säga att alla som kommit undan det är mycket nöjda.

Förlorare:

Philadelphia Eagles – Schemaläggarna måste verkligen ha någonting mot Eagles. Förra året mötte man två stycken lag efter att de haft sin vilovecka och många av fansen upprördes av detta. Detta året möter man inte mindre än fyra(!!) lag efter att de haft sin vilovecka. Inte nog med det så möter man Dallas efter Thanksgiving där Dallas får fyra extra dagars vila. Fansen är inte glada, minst sagt.

New York Giants – De regerande mästarna börjar säsongen med ett gäng beskedliga matcher mot Tampa Bay, Carolina och Cleveland och bör vara bra med länge i divisionen. Men efter vecka 11 då de har sin vilovecka har de 6 hypertuffa matcher. De möter Packers, Redskins, Saints, Falcons, Ravens och avslutar mot divisionsrivalen Eagles. De får verkligen bekänna färg om de ska försvara sin Super Bowl-titel.

Tennessee Titans – Ett lag med viktiga spelare tillbaka från skador inför 2012. Skulle må bra av en lite enklare start och en bra skjuts in i säsongen. De möter istället Patriots, Chargers, Lions, Texans sina fyra första matcher. De får ett andningshål mot Vikings men möter sen Steelers och Bills. Det förvånar mig inte om Titans startar säsongen 1-6 och får en rejäl uppförsbacke. Avslutningen är dock betydligt beskedligare.

Intressanta och onödigt vetande om schemat:
– Tio lag har tre hemmamatcher på raken, bara två har tre bortamatcher på raken, Green Bay och Houston.
– Åtta lag had fem “prime time”-matcher: Broncos, Steelers, Chargers, Bears, Packers, Giants, Eagles och 49ers.
– Bengals lämnar inte sin hemstat Ohio på 6 veckor i mitten av säsongen. Fyra hemmamatcher, en vilovecka och ett bortamöte mot Cleveland.
– Atlanta har hemma och bortamatch varannan vecka, hela säsongen.

Har ni sett mer intressant fakta om säsongens schema, dela med er i kommentarerna.

Nyheter

To Top