Analyser

”on pace för 42 sacks”

Blir Mahomes förste 6000-yards mannen? Vilken statistik har imponerat? Vilken looser kan vända på trenden? Vad ser redaktionen denna söndag? Redaktionen har fått tycka till.

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Mattias: Betydelsen av en bra coach. Bland de lag som startat bäst hittar vi många av ligans vassaste, såsom Reid, Belichick, Harbaugh, Carroll, McVay och från skiktet strax bakom dem. Samtidigt kryllar det av oerfarna eller ifrågasatta tränare i botten av tabellen, som trots hyfsade lag på en del håll inte lyckas guida dem till vinst.

Magnus A: Att det gick ganska fort att få en uppdelad serie i år. Sju lag utan vinst, sju lag utan förlust. Tycker känslan är att det är mer uppdelat mellan ”bra” och ”dålig” i år.

Magnus O: Året säsong verkar bli utan en askunge-saga. Det är få som överraskar positivt, kanske är ligan ungefär så förutsägbar som man kunnat tro. Det är egentligen bara Bills och 49ers som står ut, så cred till dem.

Richard
Att Vikings kan bli riktigt jobbiga för många lag i år. Även om Raiders, som de utklassade, är en slagpåse så såg det så otroligt enkelt ut och RB Dalvin Cook är fenomenal. ”Om bara Cousins kan…” är såklart en läskig parentes, men Vikings kommer vinna många matcher med eller utan en bra QB.

 

Patrick Mahomes är ’on pace’ för att bli historiens förste 6000-yards passare. Blir han det?

Mattias: Nej, men kan nog slå det nuvarande rekordet. Slutar han på typ 5.500 yards är det en makalös prestation. Men Andy Reids anfall brukar alltid starta i ett sanslöst tempo innan försvaren börjar få lite mer koll på dem. Men de kommer att vara svåra att stoppa hela året och Mahomes är storfavorit som MVP.

Magnus A: Chiefs har mött rätt okej försvar ändå (Ravens och Jaguars) och bara tre matcher förra året där han hade mer passade yards än vid någon av årets tre matcher (374, 443, 378). För att nå 600 måste snittet vara 375. Jag tror han slår rekordet, och jag tror nog baske mig att han når 6000.

Magnus O: Väderleken kommer att bli mindre gynnsam, någon liten skavank kan komma och lite trubbel bland mottagarna lär komma, så det kommer bli tajt om det ska gå. Omöjligt är det inte, men just nu säger jag nej.

Richard
Nä, det brukar lugna ner sig. Varken han eller Reid är intresserade av att jaga stats tror jag. De lär bli mer konservativa allt eftersom, men han kommer sniffa eller gå om Mannings rekord på 5477 yards.

 

Förutom Mahomes, vad är någon statistik som du tycker är imponerande hittills under säsongen?

Mattias: Patriots försvar har inte tillåtit någon touchdown än. Trots lite suspekt motstånd är det rätt imponerande.

Magnus A: Att Shaq Barrett är on pace för 42,6 sacks är ju rätt häftigt..men produktionen lär bedarra. Väljer istället att lyfta fram Ravens 28,7 first downs i snitt per match. Mannings Broncos hade 27,1 2013 och Bradys Patriots hade 27,6 2012 annars har inget lag varit över 25 first downs per match i snitt över senaste 10 åren.

Magnus O: Patriots run defense, de har snittat 36,7 tillåtna yards per match. Riktigt starkt och överlägset bäst i ligan, även om de möt Dolphins. Tampa Bays Shaquil Barretts 8 sacks hittills är extremt. Hans tidigare rekord var från premiärsäsongen i Denver 2015, då hade han 5,5 totalt. RB Dalvin Cooks snitt på 6,6 yards per försök är också väldigt bra, han har dessutom fixat 4 TD på 57 försök.

Richard
Vad sägs som att Patriots inte tillåtit en enda touchdown i försvaret (turnovers från anfallet gav Jets 14 poäng). Visst, de har haft ligans lättaste schema sett till motstånd, men det är ändå riktigt imponerande.

 

Sju lag är ännu utan seger (Dolphins, Jets, Bengals, Steelers, Broncos, Redskins, Cardinals) vilket lag har störst chans att bli relevanta under säsongen? 

Mattias: Steelers, Bengals och Broncos känns som de bästa lagen av dem just nu. Kanske kan Denver vända trenden, men skulle inte sätta pengar på något av lagen.

Magnus A: Alltså, jag vill nog säga att Cardinals har en god chans att bli någorlunda relevanta. Kingsbury och Kyler har inget att vinna på att lägga sig och dö, utan kommer fortsätta att utvecklas. I övrigt tror jag Bengals kan överraska. 

Magnus O: Bengals har spelat bättre än vad deras resultatrad visar, om det nu finns en sådan sak. Chansen finns dock eftersom Steelers också underpresterar och Browns inte riktigt får ihop sin talangfulla trupp. Om Broncos försvar, som har många bra spelare, kan komma ur sin monumentala svacka, kan även de göra väsen av sig i en division där bara Chiefs drar iväg.

Richard
Alla lag är så dåliga, svårt att hitta något. Kanske att Bengals kan trycka fram några vinster, de behöver bättra på springspelet som snittar 2.4 yards. Men tror inget av dessa lag vinner fler än fem matcher, alla draftar topp 10.

 

Vad ser du denna söndag?

Mattias: Börjar med något av veckans tidiga derbyn, antingen Browns-Ravens eller Bills-Patriots. Sen ser jag Midget Bowl, Seahawks-Cardinals, med Kyler Murray och Russell Wilson. Förutom att de båda är bland ligans mest underhållande är de också knappt 1.80m långa. Övrigt skoj ser jag på Game Pass i efterhand!

Magnus A: Jag hoppas på att kunna se Ravens-Browns på Piteå flygplats till en början, sen får vi se vad flygets wifi erbjuder. Annars blir det rafflande att landa och följa resten på Arlanda. Ser nog Seahawks – Cardinals sen när jag kommer hem, eller Shaq Barrets fortsatta jakt mot 42 sacks i mötet med Rams.

Magnus O: Texans mot Panthers, kan QB Kyle Allen i Carolina fortsätta se fantastiskt stabil ut? Kan RB Christian McCaffrey fortsätta dominera matcherna? QB Deshaun Watson är alltid sevärd och när WR Hopkins är på plan kan det bli spännande, även om Hopkins inte direkt rosat marknaden hittills.

Ravens mot Browns kan bli häftigt, Ravens har med råge visat att de har ledartröjan i divisionen, men kan Browns utmana idag kan de också utmana om divisionen.

Richard
Mitt Raiders förstås, men det finns riktigt fina matcher med alla divisionsmöten. Kan vara årets bästa vecka, med så mycket på spel för så många lag. Pats-Bills, Browns-Ravens och Vikings-Bears är alla tre fenomenala drabbningar.

”on pace för 42 sacks”

Nyheter

To Top