Nyheter

Depth chart: Offense

Raiders depth chart släpptes i måndag. Flera namn på flera positioner är överraskande.

Efter en lång offseason är fotbollen tillbaka, och efter ett långt sommarlov är Piratbloggen det också. I måndags släppte Raiders säsongens första depth chart. Den skiljer sig på flera positioner från hur jag förväntar mig att den ska se ut när säsongen börjar. Vi dyker ner i de mer spännande valen på offensiven nu!

WR Andre Holmes
Holmes avslutade säsongen riktigt bra och såg lovande ut. Raiders stab är väldigt nöjda med honom och ser mycket potential. Holmes har den perfekta kroppen, starka händer och bra spänst. Även jag har stor tilltro till honom. Därför är inte världens chock att han är listad som starter. Varför det förvånar är för att Holmes inte sett så bra ut på camp än så länge. Han har haft problem med tappade passningar och har inte övertygat 1-on-1. I september blir det nog James Jones som startar istället för Holmes.

WR Denarius Moore
Moore har gått från starter i fjol till tredjeuppställningen. Det är ett långt fall för den explosiva speedstern. Hans dåliga händer håller honom tillbaka. Han blir nog inte mer än en backup och eventuell joker som kan användas i vissa paket. Kontraktet går ut nästa år och då går Raiders vidare från honom.

RG Lucas Nix

Inte helt oväntat är Nix begraven längst ner av alla offensiva linjespelare. Han var rankad som sämst guard i NFL i fjol och har inte kunnat visa något i år då han varit skadad. Även förra året drogs han med skador. Troligen försvinner han efter camp, ett projekt som inte är hel nog att utvecklas är inget att spara på.

RG Khalif Barnes
Det är egentligen inte överraskning, Barnes har stor chans att starta i höst. Men rookien Gabe Jackson jagar honom och jag tror Jackson vinner startplatsen till slut. Kanske inte vecka 1, men innan vecka 4. Dels vill jag se Jackson få speltid och erfarenhet, dels tror jag han är bättre än Barnes och dels är Barnes för viktig som backup. Det är bättre för Raiders att ha Barnes som avlastning, han kan spela längs hela linjen och göra det okej. Som reserv utnyttjas han som bäst.

Sist men inte minst är tight end en position att hålla ett vakande öga på. Jag trodde att David Ausberry äntligen skulle få visa ligan hur bra han kan vara, precis som jag trodde i fjol. Men precis som då så skadar sig Ausberry, nu kräver hans knä en operation. Mychal Rivera är bra i passningsspelet men Raiders vill också ha en blocker. Den rollen går till Nick Kasa eller Brian Leonhardt, eller om Reggie plockar upp en free agent innan september.

Nyheter

To Top