Nyheter

Fem snabba från camp

Vad är nytt omkring i NFL? Vad viskas det om, vad skriks det om och vad rapporteras om från training camp? Vi tar oss en titt på några av de största nyheterna just nu.

1)
Vi börjar med den tråkiga nyheten kring Giants running back David Wilson. Sedan han draftades 2012 har han dragits med allvarliga skador. I matchen mot Eagles, i vecka fem 2013, skadade Wilson nacken. Under avbrottet genomgick Wilson en operation som hotade hans karriär. Det verkade kunna gå bra tills nu i veckan, då Wilsons nacke sa till slut sa stopp. Nu har Wilsons läkare avrått honom från att spela fotboll något mer. ”Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig”, sa en mogen Wilson. ”Jag har levt min dröm”. Det blev en allt för kort karriär för en så lovande spelare, och en viktig påminnelse om skaderisken i vår älskade sport.

2) Johnny Manziel fick häromdagen flest repetitioner med Browns startande uppställning. Huvudtränaren Mike Pettine sa att planen hela tiden har varit att ge Manziel ett gäng snaps. Det är däremot långt säkert vem som är det startande quarterbacken vecka ett. Det troliga är att Brian Hoyer startar. Manziel har haft bekymmer under träningslägret och Hoyer har erfarenhet både i NFL och i Browns offensiv.

3)
Andy Dalton, quarterback i Bengals, har skrivit på ett till synes riktigt stort kontrakt. Kontraktet är på 5 år och $96 miljoner, med ytterligare $19 miljoner möjliga genom lagets slutspelsprestationer. Men verkligheten förminskar kontraktet. Dalton snittar bara $12,5 miljoner under de första två åren. Dessutom är det väldigt lite pengar som är garanterade, jämför Daltons $17 miljoner med Jay Cutler och hans $54 miljoner. Efter de första två åren kan Bengals komma undan med lindriga ekonomiska skador. Det är ett smart kontrakt för Bengals. De får tid att hitta en ny stjärna, samtidigt som de har en relativt effektiv quarterback på plats. De kan fortfarande utmana om titlar och slipper pantsätta framtiden tills nästa stora quarterback dyker upp.

4)
Brandin Cooks är en av de rookies som de snackats mest om. Den unga receivern i New Orleans Saints har enligt rapporter varit träningslägrets stjärna. Drew Brees har brömt hans spel mycket. ”Vissa spelare springer fort rakt fram, vissa är snabba i sidleds. Den här killen har allt”. Saints receivers är inte en enormt stark grupp, men Brees har kemi med sina lagkamrater. Även om Brooks är en imponerande spelare måste han smälta samman med Brees innan han kan förväntas prestera regelbundet.

5a)
Vi fick se Bills och Giants spela i årets första träningsmatch. Det blev såklart en kort stund vi fick se starters spela. Det var intressant att se Bills receivers. Mike Williams och rookie-sensationen Sammy Watkins verkar vara förstavalet. De har petat undan fjolårets starters, de två unga och lovande, Robert Woods och Marquise Goodwin. Det doftar bra djup och bra framtid bland Bills receivers.

5b)
Giants spelade ju också. Eli Manning var satte 6 av 7 passningar, vilket speglar den offensiva spelidén som nya koordinatorn Ben McAdoo fört med sig från Green Bay. Hög procent lyckade passningar och fler korta spel. Manning kastade lite för säkra passningar ibland, hans bästa receiver var running back Rashad Jennings. Den som stack ut mest var rookien Andre Williams, running back. Explosiv och svårtacklad.

Nyheter

To Top