Nyheter

Tung start på försäsongen

På fredagsnatten skulle Raiders visa att 2014 är deras år. Men borta i Minnesota visade de något helt annat.

Det var mycket som inte stämde när Raiders besökte Minnesota för att kicka igång årets försäsong. Det började redan det första spelet, när right tackle Menelik Watson flaggades för false start. Det satte temat för hela kvällen, då Raiders offensiv och defensiv gång på gång sköt sig själva i foten genom att dra på sig massa flaggor.

Matt Schaub togs in som quarterback för att rädda laget. I fredags syntes det att han inte var på samma sida som sina receivers. Han försökte få kemi med Andre Holmes, men de läste inte försvaret likadant. På tre drives lyckades Schaub och offensiven inte komma över halvplan. Schaubs kollega Derek Carr såg inte heller allt för vass ut, men i sin första match i NFL är det ännu inget att oroa sig över. Vi får ge båda två lite mer tid att smälta in i anfallet. De fick inte mycket hjälp av sina receivers som tappade bollar höger och vänster. Den förmodade startern Mychal Rivera, tight end, hade stora problem att fånga in bollar.

Det absolut bästa i anfallet var springspelet, eller rentav allt som Maurice Jones-Drew gjorde. Han passblockerade, han fick bollar på sving-routes och han sprang bollen effektivt. Också Darren McFadden fick chansen, på bara ett spel sprang han hela 24 yards och visade den explosivitet som han draftades för. Den offensiva linjen gjorde ett bra jobb i att öppna luckor. Det var viktigt att se springspelet fungera, då det kommer vara huvuddelen av Raiders offensiv 2014.

Försvarets hade problem i sitt secondary att få stopp på Vikings passningsspel. Cornerback Tarell Brown blev överkörd av Vikings unga receiver Cordarelle Patterson. Till Browns försvar var han ofta på rätt plats, men Patterson gjorde riktigt fina spel. Det var däremot allt för mjuk coverage på alla spel, något som defensiva koordinatorn Jason Tarver också kritiserades för förra året. Även då Raiders plockade in stora, fysiska corners genom draften ställde Tarver ofta upp dem långt bort från linjen.

Den defensiva linjen såg åtminstone bra ut. De kollapsade fickan flera gånger och fick press både från sina ends och sina tackles. Tyvärr hann de sällan fram i tid innan Matt Cassel/Teddy Bridgewater kasta iväg bollen. Det var uppmuntrande att se hur linjen kunde skapa press på egen hand, utan att Tarver behövde skissa upp innovativa blitzpaket.

Veterankollen – Veckans tre
Denarius Moore blev nedputtad till tredjelaget på Raiders depth chart. Jag tyckte han såg pigg ut, fångade flera av Carrs tveksamma passningar och borde få beröm för fredagskvällen.
Chimdi Chekwa hade flera fina spel på varandra, men drog också lite onödiga flaggor. Uppfriskande att se honom med sådan fart i benen och beslutsamhet när han attackerade bollen i luften.
Miles Burris hade en okej match. Det mest intressanta var att se honom som middle linebacker, istället för Nick Roach. Han lyckades bra i passningsförsvaret men var lite för långsam i sidled för att stoppa springspelet. Med mer erfarenhet kan han eventuellt bli mittlåset i en ung grupp linebackers.

Rookiekollen – Veckans tre
Khalil Mack stod inte ut direkt, men gjorde överlag en bra match. Hans handarbete är förbättrat och vi kommer se honom sacka quarterbacks vid flera tillfällen i höst.
Shelby Harris såg bra ut. Lite seg med första steget, men kraft i sin bullrush och snabb för att inte ha spelet fotboll det senaste året. Slog bland annat bollen ur Teddy Bridgewaters händer.
TJ Carrie gjorde en bra match mot Vikings andra och tredjeuppställning. Vikings receivergrupp har däremot inget riktigt djup, så jag avvaktar innan jag låter hypen svepa iväg mig.

Nyheter

To Top