Nyheter

Den sista dansen

Försnacket är igång, köttet är marinerat och vi längtar till avspark. Seahawks och Broncos gör upp i New Jersey. Ta del av våra tips och avslutande tankar.

Nu är vi där. Efter två veckor av uppladdning och analyserande har det mesta redan sagts. När Sverige börjar vakna för ännu en grå måndagsmorgon kommer konfettin precis ha lagt sig över gräset MetLife Stadium i New Jersey. Seattle Seahawks eller Denver Broncos kommer att hoppa på flyget till hemstaden och hyllas som hjältar.

På förhand ser det ut som en jämnare match än på länge och det ska bli oerhört spännande att följa dramat i New Jersey. Kolla gärna in både vår podcast ”Veckans NFL” och den Super Bowl-special vi spelade in i veckan. Läs artiklarna om vädret, spelarna som ger lagen mest valuta för pengarna och taktiken som lotsat de här organisationerna till Super Bowl.

Du kan läsa våra avslutande tankar här nedanför.


Erik: ”Det känns helt omöjligt att sia om hur matchen mellan Broncos anfall och Seahawks försvar kommer att sluta. Helst vill jag inte ens spekulera om det, utan bara njuta av att se dem ställas mot varandra. Russell Wilson är den som måste avgöra. Spelar han bra så vinner han sin första ring. Om inte så får Manning sin andra. En del av mig hoppas ändå på att matchen avgörs med ett ”pick six” av Richard Sherman. Det hade varit kul att se Twitter explodera!”

Mattias: ”Det har nog sagts förut men det känns otroligt jämnt. Visst skulle man unna Peyton Manning ännu en ring men han kommer inte att kunna dominera mot det här försvaret. Om han skulle göra det är jag otroligt imponerad. Det kommer att handla om hela Denvers lag. Om försvaret inte saktar ned Lynch och Wilson kan pressen bli alltför stor på Manning.”

Richard: ”Man brukar säga att matchen avgörs på linjen. Om Seahawks springspel ska lyckas måste de förbi Terrence Knighton på Broncos defensiva linje. Det är upp till Knighton att stoppa Marshawn Lynch. Hans lagkamrater får istället jaga den svårfångade Russell Wilson. En annan viktig duell är Broncos offensiva linje mot Seahawks olika defensiva paket. Jag tror att Peyton Manning kommer plocka isär Seahawks försvar med effektivt no huddle och inte tillåta Seahawks att rotera sina spelare.”


Vad tror DU


Nyheter

To Top