Nyheter

Defensivt storspel i blåsig match

Med starka vindar och regn förutspådde många en svårspelad match. Precis så blev det då båda lagen hade problem med att flytta bollen framåt.

New York Jets har inlett säsongen ostadigt. De har vunnit varannan match och fortsatte den trenden idag med en förlust borta mot Buffalo. Rookie quarterback Geno Smith fortsätter att blanda och ge. Idag var definitivt en av de tuffare dagarna på jobbet. Smith var konstant pressad och hade problem med att se vart försvararna kom ifrån. Han var även långsam med att få ur bollen ur händerna och fick på grund av det ta alldeles för många smällar. Mycket beröm här till Bills defensiva linje som stod för en fantastisk insats. Smith kastade tre interceptions och stod för en fumble. I slutet fick rookien Matt Simms komma in och avsluta matchen.

Matchens tredje rookie quarterback, EJ Manuel i Bills hade en bättre dag på jobbet. Buffalo saknade båda sina bästa receivers och på grund av det höll sig Manuel till korta, enkla pass mestadels av matchen. De gångerna Manuel kastade djupare spelade Jets defensiva backar väldigt dåligt och lät Bills receivers fånga bollen alldeles för enkelt. De höll inte ögonen på bollen och var helt ur position.

Springspelet hade ingen större roll i den här matchen. Förutom en lång 69-yards rush av Jets running back Chris Ivory så mäktade båda lagen tillsammans endast med 133 rushing yards. Det här är två lag som vill förlita sig på ett springspel; men med två storspelande defensiva linjer som idag så är det tufft.

Vädret var en faktor i matchen. Vid bland annat TJ Grahams touchdown stannade det djupa passet upp i luften, Graham kunde anpassa sig och fånga bollen enkelt. Samma sak hände fler gånger under matchen. Vinden skickade även ett field goal-försök av New Yorks kicker Nick Folk långt åt höger.

Det var ingen vidare underhållande match, förutom ett par stora spel och spel då matchen redan var avgjord så hade båda lagen stora problem offensivt.

Det som i slutändan avgjorde matchen var Jets fyra turnovers. De är inte ett lag som kan hämta sig från det och vinna. Samtidigt spelade Bills försiktigt och lät inte Manuel testa djupa kast så ofta. Vissa kallar det tråkigt; men tar du hand om bollen vinner du matcher.

Resultatet innbär att fighten om andraplatsen i AFC East öppnas upp. Patriots är fortfarande solklara ettor. I och med förlusten ligger nu både Dolphins och Jets tvåa med fem förluster och vinster vardera medans Bills skuggar tätt bakom på fyra vinster. Det blir en tuff fight om en eventuell wild card-plats i slutspelet.

Noterat

Bills rookie linebacker Kiko Alonso har fantastiska instinkter och är snabb till bollen. Han står för en fantastisk säsong hittills.

Jets running back Chris Ivory spelar bättre och bättre ju längre säsongen går.

Geno Smith måste ha bättre koll på vart pressen kommer ifrån och fatta snabbare beslut.

Det är orättvist att bara skylla på Geno. Jets offensiva linje spelade inte bra alls. De gav inte Smith den tid han behövde för att gå igenom sina alternativ.

Matt Simms, son till Giants gamla quarterback Phil Simms fick spela i sin första NFL-match och kastade för en touchdown.

Nyheter

To Top