Nyheter

De har spelat i motvind hela året

Efter många motgångar lever ännu hoppet för New England Patriots och Indianapolis Colts. Vi kan se fram mot en match med två quarterbacks som är bäst när det gäller.

Lördag 02:15 – Indianapolis Colts hos New England Patriots

Både Andrew Luck och Tom Brady är kända för att spela bra under press. Hittills i sin karriär är Andrew Luck 14-2 i matcher som avgörs med sju poäng eller mindre. Brady har spelat i fem Super Bowls och vunnit tre av dem. Om det här blir jämnt kan det sluta helt som helst.

Få lag har drabbats lika hårt av skador som New England Patriots i år. Men trots alla skador är de fortfarande favoriter i den här matchen. Tom Brady har, under förutsättningarna, spelat fantastiskt i år och ställs mot ett försvar i Colts som har vart lite upp och ned.

Skador är lite av temat för de här två lagen. Nu i veckan placerades Patriots linebacker Brandon Spikes på IR, och kommer alltså inte spela mer den här säsongen. Försvaret, och särskilt linebacker-kåren, börjar se skakigt ut. Både Aaron Dobson och Logan Mankins är tveksamma till spel för Patriots anfall.

Efter en klen insats förra veckan skadade sig Colts cornerback Greg Toler. Kollegan LaRon Landry åkte även han på en smäll men verkar vara redo för spel mot New England.

ColPat_grafik

Tom Brady har sackats fler gånger i år än någon säsong sedan 2001. Robert Mathis i Indianapolis stod för flest sacks i NFL i år. Då Logan Mankins är tveksam till start blir det här verkligen en duell att hålla ögonen på.

Vontae Davis är en av Colts viktigaste försvarsspelare och måste spela bättre än han gjorde förra veckan då han inte riktigt var med i matchen.

Indianapolis wide receiver T.Y. Hilton har varit fantastisk senaste tiden. Det blir intressant att se hur coach Bill Belichick väljer att försöka neutralisera honom. Det är en tränare som är känd för att ta bort motståndarnas bästa spelare. Det är mycket troligt att Patriots skickliga cornerback Aqib Talib kommer att sitta som klister på Hilton hela kvällen.

Brandon Spikes frånvaro är så klart ett stort avbräck för New England och lär innebära lite mer ytor för Donald Brown och Trent Richardson att springa på. Springspelet kan vara en öppning för Colts.

Patriots vinner. Men vi håller tummarna för en rysare.

Nyheter

To Top