Nyheter

Hämndlystet Saints ger sig in i oljudet

Seahawks har världens mest högljudda publik. I detta dån ska New Orleans Saints försöka hävda sig efter en förödmjukande förlust under säsongen. New Orleans vill ha hämnd.

Lördag 22:35 New Orleans Saints (11-5) hos Seattle Seahawks (13-3)

Saints hoppas på en gladare resa hem efter det här besöket i Seattle. Men det blir tufft. De är inte lika starka på bortaplan och de möter ligans kanske bästa lag, som får stöd av världens bästa publik. Det är en fientlig omgivning för gästande Saints.

Mellan dessa två lag finns intressanta skillnader. Saints offensiv bygger på passningsspelet och det mesta går genom quarterbacken Drew Brees och hans arm. Han missar sällan en öppen spelare.

NO_SEA_grafik2

Men hemmalaget Seahawks lutar sig på ett starkt springspel. Deras running back Marshawn Lynch är otroligt svårtacklad och lyckas alltid plocka mycket yards genom att skaka av sig försvarare.

Dessutom skiljer sig lagen defensivt. Seahawks har ligans bästa secondary och spelar ett fysiskt man-man-försvar. De litar så pass på sitt passförsvar att de utmanar motståndarna att springa bollen. Press på quarterbacken kommer genom den defensiva linjen och sällan genom olika blitzar.

Saints försvar å andra sidan är lite annorlunda. De förlitar sig på oväntade blitzpaket för att pressa quarterbacken. Det är ett aggressivt försvar styrt av Rob Ryan, som vågar mycket. Han är inte rädd att skicka flera spelare även om det öppnar ytor i passförsvaret.

Senast var Saints nästan enbart fokuserade på Lynch, vilket tillät Seahawks quarterback Russell Wilson att ha en kanonmatch. Med hämnd som mål, får Saints inte upprepa samma taktiska misstag.

På lördag får Seahawks tillbaka sin bästa receiver Percy Harvin från skada. Frågan är hur pass skadefri han är och hur rostig han känner sig. Om han är hel får Seahawks välbehövd hjälp i passningsspelet. Harvin är en playmaker som bidrar med en till offensiv dimension för Seahawks.

Efter slutsignalen tror jag dock att Saints åker hem besvikna igen. Det blir garanterat inte samma förödmjukelse, men Seahawks är helt enkelt för starka och för stabila på hemmaplan. Kombinerat med Saints facit på bortaplan, kan nog inget hindra en förlust. Hur hämndlystna de än må vara.


Hur tror DU att den här matchen slutar?


Nyheter

To Top