Nyheter

Åtta frågor efter åtta veckor

Drygt halva säsongen har gått. Nu gäller det för lagen att växla upp inför spurten mot slutspelet. Här är några intressanta frågor inför den nionde veckan av matcher.

1: Kan DeAndre Hopkins leda Texans till slutspel i usla AFC South?
Många trodde att Colts skulle ta hem divisionen relativt enkelt, Jaguars och Titans är två lag som må vara på rätt väg men har långt kvar. Men på grund av Andrew Lucks dåliga insats så här långt har faktiskt Houston Texans blandat sig i striden. De är egentligen inte tillräckligt bra för att befinna sig i den här situationen, särskilt inte utan Arian Foster.

Det enda vettiga vapnet de har offensivt är receivern DeAndre Hopkins, som allt ler verkar få upp ögonen för i år. Brian Hoyer, QB, har trots sin något schizofrena tränare lyckats spela hyfsat. Defensivt har Texans varit en besvikelse men vi såg i matchen mot Titans vad J.J Watt och Whitney Mercilus kan göra mot en dålig offensiv linje.

2: Vilket lag kan hålla den perfekt säsongen vid liv längst?
Det är ofattbart nog fortfarande fyra lag som är obesegrade. Panthers, Broncos och Patriots har vunnit sju raka och Bengals vann sin åttonde mot Browns. Vilka håller längst? Personligen tror jag att både Broncos och Patriots kan hålla undan fram till vecka tolv då de två giganterna möts i Foxborough, och då får hemmalaget New England stå som favoriter.

Om Panthers kan vinna mot Packers i helgen har de en god chans att hålla ut läskigt länge, då deras resterande schema är relativt enkelt, men det är ett stort ”om”. Bengals ligger snäppet före de andra just nu men möter Cardinals borta vecka elva. Den blir tuff. Sedan möter de även Ravens och Broncos några veckor senare.

3: Är det dags för Raiders att gå till slutspel?
Det var längesedan men årets version av Oakland Raiders har en god chans att nå slutspelet. Trots ett relativt tufft schema är de 4-3 med förluster mot obesegrade Broncos och Bengals. Det är egentligen bara förlusten mot Bears som är en riktig plump i protokollet.

Det här unga laget, med stjärnor som Derek Carr, Amari Cooper, Latavius Murray, Gabe Jackson och Kalil Mack, har varit riktigt imponerande 2015. Men det kommer kräva en bra andra halva säsongen i ett AFC där det finns få riktigt tunga lag men många som ligger runt tre-fyra vinster. Personligen tror jag Raiders slutar 9-7. Frågan är om det räcker.

4: Är Johnny Football lösningen för Browns?
Den här säsongen är över för Browns. Ännu ett år bortkastat för en organisation som törstar efter framgång. Det stora frågetecknet är quarterback-positionen. Förhoppningsvis ger tränarna Manziel en ordentlig chans så att de har på fötterna när de beslutar om han är framtiden i Cleveland eller inte.

5: Kommer Peyton Manning avsluta karriären på topp?
En gigant i sportens historia sjunger på sista versen. Peyton Mannings spel har sjunkit i kvalitet rejält de senaste åren. Men betyder det att han inte är tillräckligt bra för att leda Broncos till en Super Bowl? Det verkar dumdristigt att dra en sådan slutsats med tanke på hur Denver formligen utklassade ett mycket bra Packers förra veckan.

I år har Manning ett historiskt bra försvar att luta sig mot och det ska bli väldigt spännande att se hur armen håller när vädret blir kallare. Den här helgen möter han sitt gamla lag i Indianapolis, där fansen älskar honom, och lär hyllas från läktarplats.

6: Är det för sent för Seahawks?
Seattle började säsongen väldigt skakigt och största rivalen Cardinals drog iväg i divisionen. Men de här lagen ska också mötas två gånger under andra halvan av säsongen. Seahawks vann två raka bortamatcher innan de gick in sin vilovecka nu. De har tur i att wild card-loppet fortfarande ser rätt öppet ut, om de nu lyckas fortsätta vinna.

De största utmanarna är Falcons på sex vinster, som blir svår att komma ifatt, och Vikings som har fem vinster men ett väldigt svårt spelschema på slutet. Känn på den här raden: Raiders (b), Packers, Falcons (b), Seahawks, Cardinals (b). Dessutom möter Minnesota också Packers en gång till vecka sjutton. NFC kommer bli spännande.

7: När kommer Tony Romo tillbaka?
Cowboys har förlorat alla matcher sedan deras quarterback, Tony Romo, skadade sig. Nu är de uppe i fem raka förluster och har något av en måste-match mot Philadelphia Eagles den här veckan. Romo har börjat träna lite lätt med laget men kommer inte kunna spela förrän tidigast vecka elva mot Dolphins, och missar alltså med säkerhet Tampa Bay på bortaplan.

Divisionen är relativt svag men Cowboys kan inte fortsätta att förlora. Om de vinner en av dessa två blir det riktigt tufft att hinna ifatt från 3-6, särskilt om de förlorar mot Eagles. De skulle ha en betydligt mer realistisk chans om de lyckas vinna i helgen.

8: Ska Packers anfall vakna till liv snart?
Broncos skämde ut Green Bays offensiv förra veckan. Även tränaren Mike McCarthy erkände det. Men det är inte den enda matchen då anfallet inte riktigt klickat och det är inte utan att vi undrar hur mycket förlusten av receivern Jordy Nelson skadat dem.

Packers anfall är rankat 28:e i yards, efter Jaguars och Browns till exempel. De är dock rankade 10:e i antal poäng och är som vanligt väldigt bra på att inte ge bort turnovers. Men det är ändå förvånande siffror för ett anfall med Aaron Rodgers.

Nyheter

To Top