Nyheter

Cowboys – Buccaneers: Boys Eller Brady

Photo by Kevin Sabitus/Getty Images

Det är dags för Wild Card weekends sista match. Dallas Cowboys gästar Tampa Bay Buccaneers i en match som kommer att avgöra vilka som får åka till Santa Clara och möta 49ers i divisional-rundan. Vi har tagit fram fem framgångsfaktorer för vardera lag som kommer att bli avgörande i denna batalj. 

 

Dallas Cowboys

 

Dak Prescott

Dallas Cowboys snittar fjärde flest poäng per match denna säsong och mycket är tack vare Dak Prescott. Han missade fem matcher i början av säsongen vilket gör att hans totala statistik inte matchar de som spelat året ut. Tittar vi dock på en per match nivå så snittar han femte flest touchdowns per match och Dallas snittar 30 poäng per match med Prescott under center. Det hade gjort att Cowboys legat etta i den kategorin om Prescott spelat hela året och haft samma tempo. En asterisk är hans interceptions. Trots att han bara spelade 12 matcher leder han ligan i interception. Han måste försöka limitera sina misstag i denna match, då turnovers kan vara rent av förödande.

 

Bollhöken Diggs

Trevon Diggs har inte alls lika många interceptions som han hade förra året, men det går ändå att argumentera för att han har blivit en bättre corner. Han spelar mer stabilt och chansar inte lika mycket som förra året, vilket gör att han inte heller släpper till lika många stora spel. Diggs kommer att få försvara Mike Evans mycket i denna match och det är en match jag ser fram emot att följa. När lagen möttes i säsongens första vecka så hölls Evans och Godwin till totalt 106 yards, vilket måste ses som en vinst. Det lär bli en fysisk match mot Mike Evans och det gäller att Diggs står pall. Lyckas han även lägga vantarna på en av Bradys passar så kan det mycket väl bli matchavgörande. 

 

Pro Bowl Tony

Det ser onekligen ut som att facklan i Cowboys back field har passats vidare. Tony Pollard har etablerat sig som lagets och en av ligans bästa running backs, vilket har gjort att Ezekiel Elliot förpassats till en mer kompletterande roll. Tony Pollard snittar 5.2 yards per försök vilket är näst flest av alla running backs med över 1000 yards. Buccaneers sägs ha ett bra springförsvar men faktum är att de ger upp femtonde flest yards pers match och fjortonde flest yards per försök. Så det är inte alls omöjligt att springa mot dem och jag tror att den explosiva Pollard kommer att visa det. 

 

CeeDee Lamb

Receivern med nummer 88 på ryggen har blommat ut till en essentiell pjäs i Cowboys offensiv, och hans 1356 yards och 9 touchdowns ledde laget och belönades med en Pro Bowl. Oroväckande är att Lamb bara hade två mottagningar för 29 yards i mötet mot Bucs. Det var dock i säsongens första vecka och mycket har hänt sedan dess. Lamb har 398 yards och 3 touchdowns i hans senaste 4 matcher, så han kliver in i slutspel i högform. Om han kan hålla den nivån natten till måndag bådar det gott för Dallas Cowboys. 

 

All Pro Parsons

För andra gången i hans blott två år unga karriär har Micah Parsons nämnts till både Pro Bowl och All Pro. Parsons är ligans mest mångsidiga försvarare och det är riktigt kul att se hur mycket Cowboys flyttar runt honom och utnyttjar honom på olika sätt. Även fast han inte alltid ställer upp som pass rusher har han samlat ihop 13.5 sacks och 41 pressures. Utöver det har han tre forcerade fumbles och en touchdown till sitt namn. När de mötte Buccaneers tidigare i år sackade han Brady två gånger. Om Parsons kan spela på den nivån eller till och med högre, ja då går Cowboys vidare.

 

Tampa Bay Buccaneers

 

Geten

De sägs ofta att rutin är extra viktigt i slutspelet, och inte finns det en spelare med mer rutin än Tom Brady. Den nu 45 år unga quarterbacken har sju Super Bowls till sitt namn, och nu är han tillbaka i slutspelet för tjugonde gången i karriären. Det är ingen imponerande säsong Buccaneers har stått för, och de mäktade inte ens med ett positivt record. Brady har också visat att åldern börjat ta ut sin rätt, men på en bra dag har han det fortfarande i sig. Det visade han i säsongens avgörande match mot Panthers vecka 17. Då kastade han upp 432 yards och 3 touchdowns. Spelar han på den nivån så kommer Bucs spela divisional football.

 

Playoff Lenny

Leonard Fournette har inte haft någon särskilt anmärkningsvärd säsong. Totalt samlade han på sig 6 touchdowns och strax över 1100 yards från scrimmage. Vi ska dock inte glömma att Fournette inte hade någon särskilt bra säsong 2020 heller, men sedan klev han in i slutspelet och exploderade. Han fick då smeknamnet Playoff Lenny. Något han levde upp till även i förra årets slutspel där han stod för 107 scrimmage yards och en TD i Bucs enda match. Om Playoff Lenny dyker upp natten till tisdag, då bådar det gott för Buccaneers. 

 

Mike Evans

Nio säsonger i ligan har Mike Evans i bagaget och nio säsonger har han fångat passningar för över 1000 yards. Ingen annan receiver någonsin har startat karriären med så många säsonger av det slaget i rad. Evans börjar till och med nosa på Jerry Rice rekord på 11 stycken 1000-yards säsonger i rad. Efter en lite långsam andra halva på säsongen avslutade Evans året med 3 touchdowns och över 200 yards mot Panthers. Det finns alltså skäl att tro att han och Brady hittat rytmen igen, vilket i sådant fall stavar dåliga nyheter för Cowboys.

 

Linebacker duon

Tampa Bay Buccaneers har en linebacker duo bra nog att utmana de bästa. Lavonte David och Devin White skapar en tandem som är hjärtat och själen av detta försvar. De ligger etta respektive tvåa i tackles for loss i laget. Tillsammans har de producerat tre turnovers, 8.5 sacks och 19 quarterback hits. De möter nu ett Cowboys anfall som snittar fjärde flest poäng denna säsong, och jag har redan diskuterat Tony Pollard. David och White kommer att bli tvungna att stoppa honom, och när de väl skickas iväg på blitzar måste de ta vara på det. Om de gör en sådan bra match som vi vet att de kan så har försvaret en chans mot detta potenta anfall.

 

Winfield Jr.

Safetyn Antoine Winfield Jr. har blommat ut till en av ligans bästa unga safetys. Han har redan en Super Bowl och en pro bowl till sitt namn i hans blott tre år unga karriär. Winfield sög in en passning från Dak Prescott när lagen möttes tidigare i år. Vi har redan nämnt Prescott och hans tendens att ge bort bollen. Om Winfield kan utnyttja det igen och tvinga fram en interception så ökar det Buccaneers chanser rejält. Se även upp för Winfield när han skickas iväg på blitzar. Han har fyra sacks i år vilket är näst flest av alla safetys.

Cowboys – Buccaneers: Boys Eller Brady

Nyheter

To Top