Nyheter

Chiefs fortsätter med sitt poängregn

Kansas City Chiefs förbereder sig för slutspel. Den här veckan åkte de till Oakland för att piska divisionsrivalen Raiders och bygga upp självförtroendet inför januari.

Förra veckan åkte Chiefs till Washington och gav Redskins en rejäl utskåpning. I söndags var det Raiders som skulle köras över. Återigen fick vi se Chiefs dominera matchen på alla plan. Anfallet, försvaret och special teams bidrog alla till en enkel vinst.

Matchens stjärna var såklart Chiefs running back Jamaal Charles. Han smällde upp fem touchdowns, varav tre var på likadana screen passes. Raiders försvar kunde inte stoppa honom, de rörde honom knappt på någon av hans touchdowns. Charles påminde oss om hur bra han är på allt som krävs av en running back i dagens passningsglada liga.

Även Chiefs quarterback Alex Smith hade en bra dag. Han fick onekligen hjälp av Charles fina match. Smith identifierade luckor, ändrade spel och hittade bekymmersfritt sina spelare. Den offensiva linjen gav honom mängder med tid. Det tidigare kritiserade anfallet har de senaste tre veckorna verkligen spänt musklerna och ser farligt ut.

Defensivt släppte man hela 31 poäng mot Raiders tveksamma anfall. De släppte 21 obesvarade poäng efter att ha tagit ledning med 35 – 10. Troligen blev de lite för bekväma. Vi såg många gula flaggor som höll Raiders offensiv vid liv. Slarvigt försvarsspel som förhoppningsvis var ett undantag.

Chiefs lyckades däremot att tvinga fram hela sju turnovers, fem interceptions och två fumbles. Flera interceptions var dåliga beslut av Raiders quarterback Matt McGloin, men det var fortfarande fina spel av Chiefs. Dessutom kom kasten när McGloin var pressad av Chiefs pass-rush. Safetyn Eric Berry blixtrade flera gånger till med riktigt bra insatser och är verkligen en stjärna längst bak i planen.

Sammanfattningsvis så imponerade Chiefs trots att de släppte så mycket poäng. De visade igen att det kan regna poäng även när det är rödvitt på planen. En stark uppvisning av truppen, framförallt offensivt, som säkert skrämmer kommande motstånd i slutspelet.

Nyheter

To Top