Nyheter

En talang som kunde gått till spillo

Josh Gordon i Browns har chockat NFL med stora spel varje vecka. Framtiden ser ljus ut för den unga receivern. Men det var nära att han slarvade bort karriären innan den ens hade tagit fart.

Josh Gordon tog knappast en rak väg till NFL. Med lite otur kunde han ha packat varor i en matbutik vid det här laget. Istället slår han rekord för sitt Cleveland Browns som en av ligans mest explosiva wide receivers.

I fyra raka matcher fångade Gordon passningar för 125, 237, 267 och 151 yards. Det är fler yards än någon receiver har fångat på fyra efterföljande veckor någonsin tidigare. Med två matcher kvar av säsongen har Gordon samlat på sig över 1,400 yards och redan slagit Browns interna rekord.

Då var han dessutom avstängd i årets två första matcher.

Josh Gordon är en lysande spelare. Perfekt storlek för en receiver, vindsnabb och stark när bollen är i luften. Det var också många som anade att han kunde bli bra. Tjugo lag kom till Gordons provträning. Däremot var det få lag som ville ge upp ett val i andra rundan när strulpellen från Baylor ställde upp i NFL:s så kallade ”supplemental draft”. Lagens tveksamhet berodde på sättet som Gordon hamnat där.

Under sitt andra år i college hittade polisen Gordon och en lagkamrat sovandes på en lokal Taco Bell. I grabbarnas bil fann de marijuana. Men det var inte Gordons bil och det var första gången han hade hamnat i trubbel så laget lät honom vara kvar i truppen.

Något halvår senare blev han dock kickad från laget efter ännu ett misslyckat drogtest. Då valde Gordon att byta skola. Men han spelade inte nästkommande säsong på grund av ekonomiska problem och var tvungen att ställa upp i ligans alternativa draft när det väl var dags.

Josh Gordon har hela tiden uppträtt ångerfullt och säger sig ha lämnat det livet bakom sig. Vi får hoppas det då han är en av ligans roligaste unga spelare att titta på och har en mycket ljus framtid att se fram mot om han kan hålla sig i skinnet.

Om han sköter sig har Cleveland Browns hittat en guldklimp.

[divider]

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Nyheter

To Top