Nyheter

Chiefs – Bills: Favorit i Repris

Photo by Jamie Squire/Getty Images

Helgens sista match är en favorit i repris mellan Kansas City Chiefs och Buffalo Bills. Ingen av oss har väl glömt divisional round lagen emellan för två år sedan? Den som fick ligan att ändra övertidsregeln i slutspelet. Nu får vi se dem igen. Denna gången i Buffalo. I denna artikel lyfter vi fram våra fem framgångsfaktorer för vardera lag inför veckans avslutning. 

 

Kansas City Chiefs

 

Playoff Patrick

Låt oss påminna oss om vad Patrick Mahomes har gjort i slutspelet. 15 matcher, 290 yards per match, 36 touchdowns mot bara 7 interceptions. Matchen mot Dolphins förra veckan är väl inte den statistiskt bästa vi sett från Mahomes, men vad kan man förvänta sig i -20 grader? Mahomes är topp-10 i yards, touchdowns och quarterback rating i år och Chiefs eventuella framgång ligger på Mahomes axlar. 

 

Taylor Swifts pojkvän

Travis Kelce stod för en imponerande insats under förra veckans iskalla Wild Card-match. Hans 7 mottagningar för 71 yards var en stor anledning till Chiefs offensiva framgång och det finns anledning att tro att Kelce får en ännu större roll på söndag. Bills tillät 81 yards till tight ends förra veckan och när lagen möttes tidigare i år så släppte Bills försvar 83 yards till Travis Kelce. Han hade också 96 yards och en touchdown senast han mötte Bills i slutspelet. Totalt har han 1619 yards och 16 touchdowns i hans 19 slutspelsmatcher. Kelce trivs alltså i slutspelet och Bills försvar är benägna att tillåta yards till tight ends. Detta kan alltså bli avgörande. 

 

Isiah Pacheco

Det finns inte många runningbacks i ligan som springer på ett så fysiskt sätt som Chiefs Isiah Pacheco. Han valdes i sjunde rundan inför fjolårets säsong men är redan etablerad som en av lagets viktigaste offensiva spelare. Förra veckan sprang han för 89 yards och en touchdown och i de fyra senaste matcherna har han 402 yards från scrimmage och 4 touchdowns. Pacheco saknades när lagen möttes tidigare denna säsong och det märktes. Bills springförsvar är rankat i mitten av ligan och Pacheco har det som krävs för att utnyttja det.

 

Need for Sneed

L’Jarius Sneed är kanske ligans mest underskattade corner. Efter att ha sett honom i wild card-rundan så är jag övertygad om att han är en av ligans absolut bästa på positionen. Var snäll och sök upp klippet på honom och Tyreek Hill. Han är fysisk nog för att jamma receivers vid line of scrimmage och atletisk nog för att kunna hänga med dem i coverage. Sneed tillät endast 3 mottagningar för 29 yards förra helgen, och det var på 9 targets. Han är en av de absolut viktigaste spelarna i Chiefs försvar och en stor anledning till varför Chiefs numera vinner på grund av sitt försvar och inte tack vare sin offensiv. Förhoppningsvis får vi se honom mot Diggs en hel del på söndag. Om Sneed hanterar Diggs likt hur han hanterade Hill så blir det en tuff dag för Bills offensiv. 

 

Rice Rice Baby

Det verkar som att Patrick Mahomes har hittat sin wide receiver 1. Rashee Rice. Jag nämnde honom som en nyckel till framgång förra veckan och efter en sådan uppvisning är han tvungen att vara med på listan igen. 8 mottagningar för 130 yards och en touchdown blev det då för rookien. En dominant uppvisning. Bills har ligans sjunde bästa passförsvar, men när de mötte Chiefs så avslutade Rice ändå den matchen med 72 yards och en touchdown. Den unga receivern har blivit en viktig kugge i Andy Reids offensiv och det gäller att han levererar även på söndag. 

 

Buffalo Bills

 

Cook it up

Runningbacken James Cook var en stor del av Bills anfall i vinsten förra veckan. Han rörde då bollen 22 gånger och samlade ihop 84 yards från scrimmage. Det finns därför skäl att tro att han lär ha en avgörande roll för Bills framgång även på söndag. När Bills slog Chiefs tidigare denna säsong hade Cook 141 yards från scrimmage och en touchdown. Han snittade också 5.8 yards per försök på marken. Chiefs försvar har varit riktigt bra i år, men de är rankat mitten i ligan vad gäller att stoppa springspelet. Cook har därför alla möjligheter att sätta sin stämpel på denna avgörande fight. 

 

Offensiva linjen

Bara ett lag i ligan har fler sacks än Kansas City denna säsong. Det är därför ingen enkel uppgift som Bills offensiva linje ställs inför. När lagen möttes tidigare under säsongen så sackades Allen tre gånger, och pressen var en stor anledning till att han bara lyckades med 55% av passningarna. Press skapar misstag och misstag leder till turnovers. Bills linje måste därför göra ett bättre jobb med att neutralisera Chiefs pass rush. Främsta hotet är Chris Jones, som brukar ställa upp på insidan. Så håll ett öga på hur Edwards, Morse och Torrence sköter sig på söndag. Det kan visa sig bli avgörande. 

 

Allan-Ballan

Quarterbacken i Bills är utan tvekan deras största X-faktor. Jag nämnde redan förra veckan vilken imponerande säsong Josh Allen stått för, och han är i toppen av många passningskategorier. På söndag tror jag dock att det är Allens ben som kan bli matchvinnande. Han sprang för 524 yards och 15 touchdowns under säsongen och följde upp det med 74 yards och 1 touchdown mot Steelers. Hans förmåga att förlänga spel och plocka upp first downs på egen hand är sällsynt och en fröjd att beskåda. Säkerligen en pina att försvara också. Allen kan mycket väl vinna den här matchen i luften, men när spelen bryter samman och Allen måste improvisera. Det är då det avgörs. Om Allen plockar yards på egen hand likt det han gjorde förra veckan, då tror jag att det kommer att bryta ner Chiefs. 

 

Deonte Harty

En så kallad bubblare på denna lista. I slutspelet gäller det att man är bra på allt. Anfall, försvar och inte minst special teams. Bills har ett ess i rockärmen vad gäller just special teams. Deras receiver Deonte Harty har varit en av ligans bästa punt returners i år. Han snittar femte flest yards per return, är en av bara 8 spelare som returnerat en punt för en touchdown och hans return på 96 yards är den längsta av alla under året. Om matchen står och väger kan Hartys punt returns visa sig vara avgörande. Dels för att fixa lite extra yards och bra field position för Bills, men kanske också för att göra poäng på egen hand. Han kan också vara en tillgång i passningsspelet, vilket hans mottagning för 34 yards förra veckan visade prov på. 

 

Dalton Kincaid

Det är inte bara Kansas City Chiefs som har en bra tight end. Även i Bills har vi en kille som verkligen börjar hitta sin roll i laget under hans första år i ligan. Efter att Dawson Knox skadade sig tidigare i år klev Dalton Kincaid fram som en av lagets bästa passmottagare. Han har fångat 14 bollar för 230 yards under hans tre senaste matcher, och han har redan en touchdown i slutspelet. Om Sneed neutraliserar Stefon Diggs så kan Kincaid visa sig bli en riktig matchvinnare.

Chiefs – Bills: Favorit i Repris

Nyheter

To Top