Nyheter

Buccaneers – Lions: Sagan Fortsätter

Photo by Kevin Sabitus/Getty Images

Söndagens första match är den mellan Tampa Bay Buccaneers och Detroit Lions. En minst sagt oväntad match-up. Buccaneers, som precis lyckades ta hem titeln i NFC South, ska nu spela i Divisional. Lions å andra sidan kommer att få spela sin andra match på hemmaplan i samma slutspel. Första gången det händer i organisationens historia. Vilken av dessa sagor som får ett lyckligt slut återstår att se. Nu tar vi och kikar närmare på lagens fem framgångsfaktorer.

 

Tampa Bay Buccaneers

 

Springförsvaret

En stor anledning till att Buccaneers lyckades dominera Eagles var för att de helt kunde stänga ner springspelet. De tillät endast 42 yards och 2.8 yards per försök. En stor anledning till det är Vita Vea. Buccaneers enorma nose tackle. Han var också en stor anledning till att Bucs lyckades stoppa Eagles tush push, och utöver det fick han även en halv sack. Bucs möter ett bra stall runningbacks i Detroit, men om de kan stoppa dem likt de gjorde förra veckan så kommer Lions explosiva anfall bli mycket mer endimensionellt. 

 

Bagaren

Baker Mayfield verkar spela med ett särskilt självförtroende just nu. Det lyser om honom och han utstrålar en självsäkerhet och en tro som vi inte har sett från honom sedan hans första år i Browns. Mayfield spelade riktigt bra i Wild Card-rundan. Han avslutade matchen med 337 passade yards, 3 touchdowns och 0 turnovers. Just turnovers är värt att stanna på. Buccaneers är 7-2 när Baker inte kastat någon interception denna säsong. De är bara 3-6 när han kastat minst en. För att vinna över Lions kommer Mayfield att tvingas prestera på en liknande nivå som förra helgen. Men kanske ännu viktigare än det är att han inte får ge bort bollen. 

 

Running Rachaad

Precis som förutspått så spelade runningbacken Rachaad White en stor roll i Bucs anfall förra omgången. Han rörde bollen 19 gånger och avslutade matchen med totalt 75 yards från scrimmage. White har rört bollen i snitt 22 gånger per match sedan vecka 13. Under den tiden har Bucs gått 6-1. Självklart utnyttjas han extra när Bucs leder och vill döda tid, men det är inte bara då. Han är ett hot i luften, vilket hans 549 mottagna yards talar för, och han är otroligt svårtacklad. White kommer att behövas för att Buccaneers ska etablera sin offensiv på söndag.

 

Veteranen 

Linebackern Lavonte David är hjärtat i Buccaneers försvar. Sedan 2012 har han basat över mitten av Buccaneers försvar och än idag gör han det på en otroligt hög nivå. Det blev inte minst påtagligt mot Eagles. Trots en respektabel ålder på 33 år såg det inte ut som att David tappat ett enda steg. Som skjuten ur en kanon jagade han ner både runningbacks och Jalen Hurts gång efter annan. Han avslutade bland annat matchen med två tackles for loss och en forcerad fumble. På söndag lär han utmanas av både Sam LaPorta samt Lions duktiga runningbacks. Hur väl David sköter den uppgiften kan visa sig bli avgörande. 

 

Bombs away

Buccaneers är underdogs inför denna match, så det kommer krävas en del för att de ska kunna vandra in i Detroit och ta hem en seger. Ett tydligt sätt de kan göra det på är via luften. Lions tillät hela 357 yards till Stafford förra veckan och de har tillåtit tredje flest passade yards under säsongen. Buccaneers sitter på en duo mottagare i Mike Evans och Chris Godwin som bör kunna ta vara på det. Även deras tight end Cade Otton kan visa sig vara en faktor. Han hade 8 mottagningar för 89 yards mot Eagles. Det finns svagheter i Lions passförsvar och det gäller att denna trio, med hjälp av Mayfield, ser till att utnyttja den svagheten. 

 

Detroit Lions

 

One man army

Jag skrev inför matchen mot Rams att Hutchinson var en nyckel, men att han behöver hjälp från andra om Lions ska nå framgång. Det visade sig inte behövas. Mycket riktigt så var edge rushern en enorm framgångsfaktor mot Rams, men han gjorde det i stort sett själv. Lions hade bara två sacks, och det stod Hutchinson för. Han stod för fem av Lions sju pressures och två av deras fem tackles for loss. Det är självklart mer volatilt att bara vara beroende av en spelare när vi pratar om att generera press på quarterbacks. Med det sagt, om Hutchinson återigen är den enmansarmé som han var förra veckan, då kan det mycket väl räcka. 

 

Sam LaPorta

Lite häpnadsväckande, efter att ha skadat knät vecka 18, så kom tight enden Sam LaPorta till spel i Wild Card-rundan. LaPorta har varit en av ligans bästa tight ends denna säsong, trots att det var hans första år i ligan. Han avslutade säsongen som topp-5 i både yards och mottagningar bland alla tight ends. Hans tio touchdowns var också klart flest av alla på positionen. Även i slutspelet levererade han, trots skadan. Han hade visserligen enbart tre mottagningar, men en av dem resulterade i en touchdown. Den enda som Jared Goff kastade den matchen. Bucs tillät en touchdown till en tight end i förra matchen och LaPorta har nu fem touchdowns i de fem senaste matcherna. Med en veckas extra återhämtning sedan skadan så kan han visa sig vara en riktig nyckel på söndag. 

 

Amon-Ra

När lag tar sig vidare i slutspelet så ökar risken för att jag återupprepar mig i dessa listor, och det blir lite så här. Jag lyfte receivern St.Brown förra veckan, och han var en stor del av vinsten då. Därför måste jag lyfta honom igen. Den unga receivern valdes nyligen in till all-pro laget. Han följde upp det med 7 mottagningar för 110 yards mot Rams. Nu ställs han mot ett passförsvar som lät DeVonta Smith fånga passningar för 148 yards och som släppte 250 yards totalt. Sett över hela säsongen har Bucs försvar släppt sjätte flest passade yards. Det borde vara musik för St.Browns öron. Han har över 100 yards i fyra av de fem senaste matcherna, och ännu en stor match här kan mycket väl innebära avancemang. 

 

O-line

Något som Buccaneers gjorde otroligt bra mot Eagles var att stressa Jalen Hurts. Buccaneers blitzade quarterbacks tredje flest gånger under säsongen och i slutspelet var det ingen skillnad. De överöste Hurts med passrushers och blitzarna var vältajmade nästan varje gång. Räkna med att Buccaneers kommer att fortsätta blitza på söndag för att stressa Goff. Då är det viktigt att Lions offensiva linje står pall. Det har de gjort hittills i år. Goff har fjärde lägst sacks per drop back i ligan. Linjen lär ha att göra eftersom att Bucs lär kasta allt de har mot dem, men om de kan ge Goff ett par extra tiondelar på sig så borde han kunna hitta ut till Lions duktiga skillspelare och på så sätt vinna denna match. 

 

David Montgomery

Lika viktigt som det är för Buccaneers att stoppa springspelet, lika viktigt är det för Lions att etablera det. Jahmyr Gibbs är en fantastisk ung runningback som kan användas på många olika sätt, både i pass och spring. Det är dock David Montgomery som Lions lutar sig mot när de behöver de viktiga yardsen. Tredje och kort, nära endzone, tugga tid. I dessa situationer är det nummer 5 som ställer upp i backfield. Montgomery avslutade säsongen med nionde flest yards och femte flest touchdowns på marken. Han är också i bra form då han har en touchdown i de fyra senaste matcherna. Springspel är viktigt i slutspelet och Montgomerys framgång blir viktig för Lions på söndag. 

Buccaneers – Lions: Sagan Fortsätter

Nyheter

To Top